← Terug naar behuizingen, rekken en kasten categorie

Worden Rittal-koelunits en -koelers beïnvloed door de F-gasregeling?

koelunits koelmachines f-gasregeling

De introductie van EU-verordening nummer 517 / 2014 (F-gasverordening) met betrekking tot het gebruik van gefluoreerde broeikasgassen, die werd gepubliceerd op januari 1, 2015, heeft de vraag opgeroepen welke koelunits en koelmachines na 2020 kunnen worden gebruikt. .

De verordening bevat details over verboden gebruik voor koel- en airconditioninginstallaties, evenals bepalingen met betrekking tot hun service en onderhoud.

De koelunits en koelmachines van Rittal worden niet beïnvloed door de gebruiksverboden. Ze hebben een hermetisch afgesloten koelmiddelcircuit en de Global Warming Potential (GWP) van de koelmiddelen die erin worden gebruikt (R134a, R410a en R407c) is minder dan 2,500. Lekinspecties zijn geen wettelijke vereiste voor apparatuur die is geclassificeerd als hermetisch afgesloten met een koelmiddelhoeveelheid van minder dan 10 ton CO2 equivalent, wat het geval is voor alle Rittal koelaggregaten.

Het is belangrijk om rekening te houden met de GWP gedurende de gehele levenscyclus van de koeloplossing en een zo hoge energie-efficiëntie is net zo cruciaal als het type en de hoeveelheid gebruikt koelmiddel. De vermindering van directe emissies van een alternatief koelmiddel mag niet worden gecompenseerd door een toename van indirecte emissies door een hoger energieverbruik. De Blue e + koelunits van Rittal worden niet beïnvloed door de gebruiksverboden en zijn ook niet onderworpen aan een wettelijk vereiste lekinspectie, plus ze leveren energiebesparingen op tot 75 procent.

Regelmatige service en onderhoud van elke koeloplossing is van fundamenteel belang om de levensduur te verlengen en een efficiënte werking te garanderen. Dit is essentieel omdat alleen betrouwbare klimaatbeheersing van de behuizing ervoor zorgt dat elektronische componenten worden beschermd tegen oververhitting, waardoor processen soepel en veilig verlopen.

Neem contact op met Service bij Rittal om te weten te komen hoe we u kunnen helpen uw investeringen te beschermen met een serviceovereenkomst die is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Om meer te weten te komen, gaan hier.

Meer informatie op www.rittal.co.uk en www.friedhelm-loh-group.com of op twitterrittal_ltd.

Rittal Ltd

Wij bieden behuizingen, stroomdistributie, klimaatbeheersing, IT-infrastructuur en software & services.

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link