← Terug naar categorie Lagers

Lagers met zelfsmeermiddel helpen de voedingsinstallatie om meer dan € 54,000 per jaar te besparen

deeg bewijzen

Als gevolg van kussenbloklagers die om de zes weken faalden in het deel met deeg voor meerdere banden van een proceslijn, wendde een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde tortillawikkelfabrikant zich tot NSK voor hulp.

Onderzoek door het deskundige ingenieursteam van NSK schreef de mislukkingen toe aan het binnendringen van bloemdeeltjes en het losraken van de stelschroef (schachtkruip) als gevolg van trillingen. Vervolgens werd een aanbeveling gedaan om de standaard kussenblokeenheden van de tortillawikkelfabrikant te vervangen door Self-Lube Triple-Lip Sealed Units en excentrische klemkragen van NSK.

De vervangende lagerunits hebben de levensduur met succes verlengd van zes weken tot meer dan een jaar, wat heeft geleid tot aanzienlijke kostenbesparingen.B112018-N-Image1.jpeg - Meelstofdeeltjes kunnen zeer schadelijk zijn voor verkeerd gespecificeerde lagers op deegbestendige transportbanden

Het deeg dat in de fabriek voor tortilla wrap-producten wordt gemaakt, heeft in totaal 42-rollen, die voorafgaand aan de NSK-aanbeveling werden ondersteund door twee kussenbloklagers met een enkele lipafdichting en stelschroefvergrendeling.

Rotatiesnelheid is rond 120-rpm. Een riem wordt om de rollen gewikkeld om de tortilla-wikkels te transporteren en ze lang genoeg te bewaren om te bewijzen. De tortilla wraps reizen van het ene uiteinde van het deeg bewijs, gaan over naar de band eronder en reizen in de andere richting.

Deze volgorde wordt herhaald totdat ze in de oven komen om te bakken. Deegtransporteurs werken onder barre omstandigheden waarbij ze worden blootgesteld aan meelstofdeeltjes en metaalresten als gevolg van ketting- en kettingwielslijtage (een aantal rollen op deegwerende transportbanden worden meestal aangedreven door kettingwielen en ketting).

Voor de fabrikant van de tortilla wrap betekende deze gebruiksomgeving dat twee gemonteerde lagereenheden en een 35 mm diameter-as ongeveer om de zes weken moesten worden vervangen.

De lagers werden gemeld als onbruikbaar beschadigd als gevolg van zware vervuiling en kruipschade aan de boring, terwijl de rol moest worden vervangen vanwege een ondermaatse schachtdiameter op het oppervlak van de lagerfitting (van slijtagebeschadiging veroorzaakt door kruip).

Elk falen zou een aanzienlijk aantal manuren vergen om de vervanging uit te voeren en aanzienlijke machine-uitvaltijd en kostbare productieverliezen tot stand brengen. De introductie van NSK Self-Lube Triple-Lip Sealed Units heeft daarentegen nul mislukkingen opgeleverd gedurende een periode van 12-maanden.

Deze lagerunits zijn voorzien van een drievoudige lip van nitrilrubber die is verbonden met een beschermend geperst stalen schild. Als resultaat wordt een langere levensduur van de lager bereikt door superieure afdichtingsprestaties. Bovendien bieden de lagereenheden langere nasmeerintervallen, die op hun beurt de onderhoudskosten aanzienlijk verminderen en de productiviteit van machines en apparatuur verhogen.

In totaal zijn de jaarlijkse besparingen bij de fabrikant van de tortilla wrap berekend op € 54,665. Self-Lube Triple-Lip Sealed Units bieden een eenvoudige implementatie en vormen een gemakkelijke vervanging voor bestaande lagerunits. Ze zijn beschikbaar voor zowel set-screw en excentrische vergrendeling kraag insert opties, in metrische en imperiale boring maten.

Belangrijk voor de toepassing bij de fabrikant van de tortilla wrap, de selectie van excentrische borgkragen heeft met succes het losdraaien van het inzetstuk verminderd, zonder de as te beschadigen.

Voor meer informatie, bezoek www.nskeurope.com

NSK Deutschland GmbH
Harkortstrasse 15
40880 Ratingen
Duitsland
Marie-Dominique PILATH
Telefoon: + 49 2102 4810
Fax: + 49 2102 4812290
[Email protected]

NSK EUROPE LTD

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via