← Terug naar behuizingen, rekken en kasten categorie

'S Werelds meest geavanceerde industrie 4.0-productiefaciliteit

schermen in plaats van lasbril

De nieuwe 250 miljoen-euro Rittal-fabriek in Haiger omarmt de principes van Industry 4.0.

Het is de grootste investering ooit die het bedrijf ooit heeft gedaan, waardoor ze 's werelds meest geavanceerde productiefaciliteit voor zijn nieuwe compacte en kleine behuizingen kunnen realiseren.

De sterk geautomatiseerde productieprocessen van de fabriek - in samenwerking met het naburige distributiecentrum (GDC) - maken een naadloze orderafhandeling mogelijk, waardoor de continue beschikbaarheid van standaardproducten en accessoires wordt gegarandeerd.

Rittal zet de Industry 4.0-theorie in de praktijk.

'S Wereld's toonaangevende leverancier van oplossingen voor behuizingen, stroomdistributie, klimaatbeheersing en IT-infrastructuur (evenals bijbehorende software en services) creëert een slimme fabriek die' s werelds meest geavanceerde productie-installatie zal worden voor compacte en kleine behuizingen.

"De fabriek zal volledig zijn afgestemd op de zeer efficiënte Industry 4.0-principes", zegt professor Friedhelm Loh, eigenaar en CEO van de Friedhelm Loh Group.

"De nieuwe productiesite zal ook het toekomstige concurrentievermogen van onze klanten en onze eigen onderneming waarborgen. De totale investering van 250 miljoen euro is een positieve verklaring in termen van de regionale economie en de 290-banen in onze Haiger-fabriek. We hebben heel bewust besloten om de toekomst proactief vorm te geven met de lokale mensen die van ons gemaakt hebben wat we vandaag zijn. "

De nieuwe fabriekshallen beslaan 24,000 vierkante meter vloeroppervlak en zullen binnenkort meer huisvesten dan 100 hightech-machines.

Rond 9,000 AX compacte en KX kleine behuizingen worden elke dag vervaardigd en verwerken jaarlijks ongeveer 35,000 metrische tonnen staal.

lasrobots

Zeer geautomatiseerd en naadloos aangesloten: lasrobots in de Haiger-fabriek.

Productie in een slimme fabriek

De apparatuur zal in hoge mate geautomatiseerd zijn en individuele items produceren die vervolgens met uitzonderlijke efficiëntie worden samengesteld.

In het verleden waren individuele stappen zoals knippen op maat, kanten, lassen en schilderen transactionele, sequentiële en onafhankelijk van elkaar. In het nieuwe tijdperk zullen alle werknemers, machines en materialen in toenemende mate worden geïntegreerd in het productiebeheersysteem.

Aan het einde van het proces worden de individuele assemblages automatisch samengevoegd en een QR-code toegepast, voor eenvoudige identificatie en verdere verwerking door de klant.

Zowel de machines als de behandelingssystemen communiceren met elkaar en met besturingssystemen op een hoger niveau via moderne 4.0-compatibele communicatienetwerken.

Materialen en componenten worden verplaatst met geautomatiseerde, geleide voertuigen van 20. Verpakking, markering en overdracht naar het distributiecentrum worden automatisch beheerd. Op kennis gebaseerde 'leersystemen' maken voorspellend onderhoud mogelijk, voorkomen fouten en minimaliseren uitvaltijd.

Geautomatiseerd orderbeheer en orderverwerking garandeert de voortdurende beschikbaarheid van standaardproducten en accessoires in het nabijgelegen wereldwijde distributiecentrum, waardoor een end-to-end digitale procesketen ontstaat - van configuratie en engineering van de kant van de klant tot verzending van het eindproduct. artikel.

Een nieuwe werkwereld in Haiger

Het nieuwe tijdperk van industriële productie zal ook belangrijke veranderingen in de bijbehorende mankracht inluiden.

Er zullen minder zware handmatige taken zijn, zoals tillen en dragen; in plaats daarvan verschuift de focus naar processen voor controlling, monitoring en fine-tuning.

"De expertise en mogelijkheden van ervaren medewerkers zijn een van de sleutels tot het succes van slimme fabrieken: systemen kunnen alleen leren en intelligentie krijgen als ze systematisch door mensen worden onderwezen", legt professor Loh uit.

Rittal ontwikkelt proactief de digitale vaardigheden van haar personeel door middel van trainingen die worden gegeven aan de Loh Academy.

De nieuwe technologieën zullen de werkomgeving als geheel verbeteren. De Haiger-faciliteit zal stil, schoon en energiezuinig zijn. Zo wordt restwarmte van de nieuwe spuiterij teruggewonnen en hergebruikt, bijvoorbeeld voor het ontvetten van componenten of voor het verwarmen van de fabriekshallen. Efficiënt gebruik van water heeft ook hoge prioriteit. Proceswater wordt beheerd in een gesloten systeem, waar het wordt gereinigd en opnieuw wordt gebruikt.

nieuwe rittal plant haiger

Nieuwe fabriek in Rittal in Haiger: gebruikmaken van vaardigheden van medewerkers om een ​​slimme fabriek te creëren en te beheren.

Digitale waardecreatie bij de klantorganisatie

Rittal zal zijn nieuwe AX compacte en KX kleine behuizingen produceren in de nieuwe fabriek.

Digitale transformatie heeft nieuwe uitdagingen gecreëerd in termen van de producten zelf, de besturingsomgeving en de beschikbaarheid ervan. Rittal heeft daarom dit aanbod heroverwogen en opnieuw ontworpen in overeenstemming met de vereisten van Industry 4.0.

Rittal biedt effectieve ondersteuning voor de gehele waardeketen voor de productie van panelen en schakelmateriaal, van engineering tot bestellen tot automatisering. De digitale product-tweeling levert hoogwaardige gegevens voor het hele ontwerp, de configuratie en het productieproces. Deze benadering voor het nieuwe AX- en KX-gamma weerspiegelt de succesvolle lanceringen van de Blue e + -koelunits en VX25-grote koppelingsbehuizingen.

Digitale transformatie is essentieel voor zakelijk succes

De Haiger-faciliteit is een pilot voor de real-world implementatie van Industry 4.0 en zal fungeren als een voorbeeld voor de internationale activiteiten van Rittal.

Het zal ook een pionier en referentie zijn voor Rittal's eigen producten en diensten in termen van het Industrial Internet of Things (IIoT).

Blue e + -koelunits verhogen de energie-efficiëntie verder en zijn via de IIoT-interface geïntegreerd in de bewakings- en energiebeheersystemen. Het gehele machinepark biedt permanent gegevens van het besturingssysteem en de huidige bedrijfstoestanden.

Productiesystemen in de nieuwe fabriek leveren een voortdurende bron van bruikbare gegevens over hun operationele status. In de toekomst zal deze informatie worden verzameld door een on-site edge-datacenter en worden geanalyseerd met behulp van krachtige applicaties die zijn ontwikkeld door zusterbedrijf Innovo.

Meer informatie op www.rittal.co.uk en www.friedhelm-loh-group.com of op twitterrittal_ltd.

Rittal Ltd

Wij bieden behuizingen, stroomdistributie, klimaatbeheersing, IT-infrastructuur en software & services.

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via