← Terug naar categorie Verpakking

Waarom Shrink Wrap? Een blik op de voordelen

waarom krimpfolie

Krimpfolie is een vorm van aanvankelijke beschermende verpakking die in veel industrieën wordt gebruikt. Het primaire doel is om goederen te beschermen door ze te verzegelen. De wrap zelf is gemaakt van polymeer kunststof. Het is rondom het product of de doos gewikkeld om totale dekking te bieden. Warmte wordt vervolgens door het plastic heen aangebracht, waardoor het in grootte krimpt, waardoor het product wordt afgesloten. Het proces zorgt voor een sterke afdichting en vermindert de ruimte die het product nodig heeft binnen de verpakking of de verpakking.


Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van krimpfolie in uw bedrijf.

Productbescherming

Bij gebruik van krimpfolie beschermt dit het product tegen externe schade. Een productdoos met zijn glanzende promotionele afbeelding wordt vaak onversierd weergegeven op het winkelschap. Mocht het product beschadigd raken door vuil, stof, vocht of een andere verontreiniging, dan wordt het product onmiddellijk als minder waard beschouwd dan zijn verkoopprijs.

De plastic afdichting bij gebruik van krimpfolie houdt het product in de best mogelijke staat, ook tijdens het transport. Voor bedrijven die zich zorgen maken over de extra tijd die het kost om elk product afzonderlijk te krimpen, met behulp van een krimpfolie machine versnelt het proces snel door het te automatiseren. Douglas heeft tientallen jaren ervaring met het produceren van geautomatiseerde oplossingen voor productielijnen en magazijnen, zodat uw team bij hen in veilige handen is.

Taaiheid

Zodra het plastic materiaal is opgewarmd, vormt het een gekrompen vorm die zijn vorm bijzonder goed houdt. De omslag biedt zijn eigen structuur die een beschermend omhulsel vormt over wat het bedekt. Dit is veel duurzamer dan veel andere verpakkingsopties die ofwel niet zo goed standhouden, ofwel aanzienlijk extra gewicht toevoegen, waardoor de verzendkosten aanzienlijk stijgen.

Minimale extra gebruikte ruimte

Krimpfolie zelf is dun. In tegenstelling tot noppenfolie, karton of andere beschermende wrapping-oplossingen die eerder zijn geprobeerd, neemt plasticfolie minimale ruimte in beslag. Niet alleen omdat het dunner is terwijl het nog steeds een goede stijfheid heeft, maar het vormt zich ook rond de verpakking van het product zonder het op te vullen of op te vijzelen.
Het is ook mogelijk om de omslag te gebruiken om een ​​verzameling kleinere producten bij elkaar te houden, zoals een bundel waterflessen of andere individuele items die als een pakket worden verkocht.

Knoeien is duidelijk

Voor magazijnen die goederen verzenden of ontvangen en ze uitpakken, zorgt krimpfolie ervoor dat knoeien onmiddellijk wordt verholpen. Vanwege het plastic dat tijdens het aanbrengen door warmte naar beneden condenseert en het product afdicht, is het niet mogelijk om de inhoud te verstoren zonder dat dit erg voor de hand ligt.

Of het nu gaat om het verzenden van vertrouwelijke papieren, medicijnen waaraan niet mag worden geknoeid of voedselartikelen, deze moeten allemaal in dezelfde staat en op dezelfde manier aankomen als waarvoor ze waren bedoeld. Daarom werkt het gebruik van krimpfolie efficiënt om het knoeien moeilijker te bereiken en voor de hand liggende te maken.

Hoewel shrink wrap geen nieuwe verpakkingstechnologie is, maar is uitgevonden in 1975 in Italië, heeft het de tand des tijds doorstaan ​​omdat het nut ervan vandaag nog moet worden overtroffen. Het is betaalbaar, efficiënt en lichtgewicht, waardoor het ideaal is als verpakkingsoplossing.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link