← Terug naar categorie Enviro Monitoring, Recycling & Afvalwater

Waterkwaliteitsmeting met behulp van de bijgewerkte Ponsel Odeon

Odeon OPTOD_1

Bell Environmental biedt met genoegen hun nieuwe, gebruiksvriendelijke, robuuste IP67-waterkwaliteitsmeter aan, de Odeon. De Odeon-serie is ontworpen om de eindgebruiker te voorzien van een zeer flexibel geavanceerd systeem voor mensen die werkzaam zijn in de sectoren water en afvalwater, milieu, landbouw en productie, voedsel en dranken waar instrumentatie deel uitmaakt van een cruciaal proces.

Deze meter kan alle digitale sensoren uit het Ponsel DIGISENS-assortiment accepteren en biedt onmiddellijke meetresultaten voor iedereen. De sensoropties omvatten pH, ORP, geleidbaarheid, opgeloste zuurstof, troebelheid, TSS en slibniveau. Deze sondes zijn allemaal klaar voor gebruik en worden geleverd met een fabriekskalibratiecertificaat. Hun kalibratiegeschiedenis wordt in hen vastgelegd en kan op elk moment worden bekeken via de Odeon-meter.

Elke sensor kan in meerdere lengtes worden aangeboden voor nog meer flexibiliteit; 3m, 7m, 15m en elke lengte tot 100m kunnen door de klant worden gebouwd voor uw toepassing. Dit maakt deze sensoren geschikt voor het meten van de waterkwaliteit in moeilijk bereikbare gebieden zoals boorgaten of putten.

Vier metingen tegelijkertijd

De Odeon-meter is verkrijgbaar in twee verschillende modeltypen; een model met één kanaal genaamd Open One Line en een model met de naam Open X Line. Met de Open X Line kunnen maximaal twee sensoren tegelijkertijd worden aangesloten.

Met het Open X Line-model, in combinatie met een Y-kabel, kan de gebruiker ook maximaal 4-sensoren aansluiten op één Odeon-apparaat. Al deze worden rechtstreeks gevoed door de Odeon-handheld meter, met datalogging erin, die vervolgens kan worden gedownload naar een pc en geëxporteerd naar programma's zoals Excel voor verdere gegevensanalyse.

Alle Odeon digitale sensoren dragen ook hun kalibratie-informatie op hun sensor. Dit betekent dat de sensor kan worden uitgewisseld tussen Odeon-apparaten, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over herkalibratie.

Praktisch gebruik van Odeon Kit

Autonome bedieningsoptie

Hoewel de Odeon voornamelijk is ontworpen voor gebruik als een draagbare meter, biedt het apparaat ook de mogelijkheid voor autonome werking op korte termijn. Wanneer bijvoorbeeld twee sensoren zijn aangesloten, kan de meter elke minuut aflezen voor maximaal tien dagen gegevensverzameling in het veld. De connectoren voor de sensoren zijn waterdicht met behulp van een Clic-LocTM-stekker
Met een speciaal uitgebreid inzetpakket voor de batterij kan de meter worden ingesloten in een waterdichte IP67-behuizing en wordt een extra batterij meegeleverd. Deze zijn beide oplaadbaar en worden geleverd met de oplaadkabel in de set. Dit zorgt voor autonome gegevensverzameling tot 1 maand.

Fotometer optie

De Odeon kan alle Digisens-sensoren accepteren die door Ponsel worden aangeboden, maar het heeft ook de optie om een ​​apparaat met de naam Photopod te accepteren. De Photopod is een op een microprocessor gebaseerde fotometer met LED-technologie die specifiek wordt gebruikt voor wateranalyse en nergens anders op de markt te vinden is. Het biedt 50-parameters gemeten met fotometrie en 10 met fysisch-chemische technologie. Elke parameter heeft zijn eigen reagens of tablet om toe te voegen voor de gedefinieerde waterkwaliteitstest. De Photopod-microprocessor heeft een uitzonderlijke loggercapaciteit waarmee 100,000-maatregelen kunnen worden genomen. Al deze functies maken het praktisch voor zowel veld- als laboratoriumwerk. Het heeft de flexibiliteit voor het meten van parameters die in het veld moeten worden gemeten en die in het laboratorium kunnen worden uitgevoerd.

Dit veelzijdige instrument kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt en kan een groot aantal verschillende parameters meten die verband houden met de waterkwaliteit.

Neem voor meer informatie over de Ponsel Odeon-meter contact op met Bell Environmental via e-mail [Email protected] of bel 01280 817304.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link