← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Thermische beeldvorming detecteert isolatie-defecten om koudeopslag te optimaliseren

gubba koude opslag

Gubba Cold Storage biedt haar klanten koelopslagfaciliteiten voor een breed scala aan producten, van plantenzaden tot geneesmiddelen. Elk product heeft zijn eigen voorgeschreven opslagvereisten, dus het is essentieel dat de elf koelcellen van Gubba een nauwkeurige, consistente temperatuur handhaven, 24 / 7. Dit is niet alleen belangrijk vanuit het oogpunt van de klantenservice, maar ook om de bedrijfskosten te optimaliseren.

Om deze reden heeft Gubba geïnvesteerd in FLIR-warmtebeeldtechnologie om isolatiefouten of elektrische fouten te voorkomen die de temperatuurregeling en uniformiteit in gevaar brengen of het energieverbruik verhogen.

Historisch gezien voerde het bedrijf geen preventief onderhoud uit voor isolatielekken, ze werden eenvoudig hersteld toen ze duidelijk werden. Hoewel het bedrijf snel te werk ging, bestond er altijd het gevaar dat binnendringen van vocht de vereiste relatieve vochtigheid zou verstoren. Ook zou het vocht condenseren en bevriezen, wat uiteindelijk de structuur van de wand van de eenheid zou verzwakken en de isolatie-eigenschappen zou verminderen.

isolatie-lekkage thermischEen toevallige ontmoeting met FLIR op een tentoonstelling bleek het keerpunt. "Ik ontdekte al snel dat het mogelijk is om grote gebieden te scannen op zoek naar isolatieproblemen, vocht te vinden onder het isolatieoppervlak en nog veel meer," legde Gubba Prashant uit. "Dus besloten we een van FLIR's handheld warmtebeeldcamera's te kopen en sindsdien hebben we niet meer teruggekeken."

Het bedrijf koos voor een FLIR-camera voor probleemoplossing op instapniveau en deze wordt nu regelmatig gebruikt om zowel isolatiedefecten als elektrische problemen in de kinderschoenen te ontdekken. Ingenieurs kunnen nu elektrische kasten, componenten en verbindingen scannen om direct een beeld te krijgen van mogelijke problemen.

"We gebruiken onze FLIR-camera op grote schaal voor veiligheidscontroles in elektrische panelen en koelkamers in verschillende gebouwen voor koelopslag," Gubba Prashant toegevoegd. "Wanneer het ons een elektrische kabel laat zien die veel heter is dan zijn omgeving, grijpen we onmiddellijk in om te voorkomen dat het probleem ernstig wordt." Hij bevestigt: "Een aanzienlijke vermindering van de energiekosten is ook het gevolg van de reparaties die we hebben kunnen uitvoeren op basis van de informatie van onze FLIR-camera."

Thermische beeldvorming heeft Gubba Cold Storage het vertrouwen gegeven dat het de allerbeste service biedt aan zijn klanten, maar omdat het een visuele technologie is, kunnen die klanten ook het bewijs zien. Na het uitvoeren van een thermische audit met de FLIR-camera, is het bedrijf nu in staat om zijn klanten een rapport te geven dat de nauwkeurigheid van de temperatuur en relatieve vochtigheid van de unit certificeert.

FLIR Systems Ltd
2 Kings Hill Avenue, Kings Hill, West Malling, Kent, ME19 4AQ, Verenigd Koninkrijk
Tel: + 44 (0) 1732 220011 Fax: + 44 (0) 1732 220014
E-mail: [Email protected]
Web: www.flir.co.uk

FLIR Commercial Systems

Wij ontwerpen, produceren en Market Thermal Imaging Infrared Camera

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link