← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

Waarom de sterren zijn uitgelijnd voor continue verwerking in de farmaceutische industrie

Magnetrol

Ian Shott is voorzitter van BPE, een van de Britse leiders op het gebied van engineering procesontwerp. Hier onderzoekt hij waarom continue verwerking binnen de farmaceutische sector zo populair wordt.

Al decennia lang zijn de kosten van farmaceutische productie laag in vergelijking met de opbrengsten van nieuwe gepatenteerde geneesmiddelen op recept. Dat landschap verandert echter - niet in de laatste plaats vanwege de patentklif van het laatste decennium - en de kosten van goederen voor belangrijke geneesmiddelen worden steeds meer in de schijnwerpers gezet.

Om hun bedrijven te laten groeien, en tegen een achtergrond van sterker gereguleerde ontwikkelde markten en meer kostengevoelige opkomende markten, is er een grotere behoefte om de kosten te verlagen. En hoewel de industrie van oudsher risico (en dus verandering) afkeerde, is het nu tijd voor meer geavanceerd procesinzicht, -meting en -controle. De resulterende trend is een beweging naar continue verwerking.

Om een ​​industrie te laten evolueren, moet je zowel innovatie als kansen hebben. Technologie, plaats, houding en tijdperk moeten allemaal samenkomen om verandering te laten plaatsvinden en dat is precies wat we nu zien met continue verwerking in geneesmiddelen. De hele supply chain is aangesloten op de behoefte van de farmaceutische industrie aan verandering. Nu wordt erkend dat een fundamentele verschuiving nodig is, zien we een consequentie om de volgende technologiegolf te ontgrendelen.

We ervaren een nieuw gevoel van openheid en bereidheid bij bedrijven in de farmaceutische toeleveringsketen om nu nieuwe technologieën te creëren die de productie versnellen en intensiveren en de efficiëntie aanzienlijk verhogen, waardoor de kosten van goederen dalen. Onder hen is BPE, een marktleider in continue verwerking en heeft een aantal bedrijven de afgelopen jaren geholpen van batch naar continu te gaan.

Daarnaast zien we de vooruitgang van de biotechnologie en het vermogen om organismen te engineeren om zeer stereospecifieke enzymen te produceren. Het gebruik van gemanipuleerde enzymen kan het aantal verwerkingsstappen aanzienlijk verminderen en dus het algehele synthesetraject vereenvoudigen.

Deze twee voorschotten, wanneer gecombineerd, zijn uiterst krachtig. De ene kan worden gebruikt om het aantal fasen tijdens de productie te verminderen en de andere kan worden gebruikt om de voortgang door die fasen te versnellen.

Het is begrijpelijk dat het een ontmoedigend vooruitzicht is voor farmaceutische bedrijven om zo'n belangrijke productiewijziging te maken. Dit is immers een branche waar vertragingen of kwaliteitsproblemen zeer duur zijn en nieuwe technologie en procesverandering risico's met zich meebrengen die moeten worden begrepen, beheerd, beperkt, geminimaliseerd of geëlimineerd.

Het vermogen om een ​​nieuw continu proces iteratief te modelleren en te ontwerpen is daarom een ​​essentiële stap in het verhogen van de voorspelbaarheid van de uitkomst en dat is precies waar BPE haar klanten helpt. BPE heeft toegang tot de nieuwste innovatieve modelleringstechnieken, die de voorspelbaarheid maximaliseren, waardoor het risico wordt geminimaliseerd.

Deze modelleringstechnieken, in combinatie met continue verwerking, kunnen een veel betrouwbaardere en effectievere opschaling van processen veroorzaken.

De gevestigde methodologie voor continu procesontwerp is enorm verbeterd door middel van digitalisering en algoritmen voor machine-learning om de nauwkeurigheid en voorspelbaarheid te verbeteren. Maar het is niet alleen de farmaceutische industrie die de vruchten plukt. Dit heeft een veel bredere impact.

De bereidheid van de industrie om continue verwerking te omarmen, heeft een rimpeleffect gehad en nu gebruiken andere industrieën, zoals fijne chemicaliën en cosmetica, het ook.
Met de voordelen zoals grotere efficiëntie, schonere en groenere verwerking, verbeterde kwaliteitscontrole, lagere kosten en minder risico, is het een ongelooflijk opwindend vooruitzicht dat binnenkort nog meer industrieën het gebruik van continue verwerking zouden kunnen omarmen met een maatschappelijk voordeel als gevolg.

Een gratis whitepaper over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van continue verwerking is online beschikbaar op www.bpe-ds.com

BPE Ontwerp en ondersteuning Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link