← Terug naar je mening categorie

Het doel van Proactive Control Loop Monitoring

PID-optimalisatie. Control Loop Monitoring

Drie recente ontwikkelingen die PID-optimalisatie een prioriteit moeten maken

Of u nu de slechter presterende PID-controllers handmatig of met behulp van software afstemt, één ding dat beide benaderingen aannemen, is: u weet welke lus de slechte acteur is!

Een recente functie van mij richtte zich op best practices voor loop-tuning en het schetste een eenvoudige methode voor het modelleren en afstemmen van PID-regellussen. Wat dat en andere posten niet vermeldden, was dat slecht presterende loops vaak moeilijk te isoleren zijn.

Hoewel niet veel fabrieken PID het aantal in de 1,000s tellen, hebben de meeste productielocaties honderden lussen waardoor het moeilijk wordt om die slechte acteurs te selecteren. Tot overmaat van ramp kan de interactie tussen verschillende loops, met name in complexe productieomgevingen, dingen verwarren.

Bij talloze gelegenheden zag ik ingenieurs die lussen corrigeerden die eenvoudig de symptomen vertoonden van slechte controle terwijl ze de lus over het hoofd zagen die de werkelijke oorzaak was. Zoals gedeeld in mijn Systems Thinker ook ik heb me schuldig gemaakt aan die misdaad ... voordat ik de juiste tools gebruikte en een betere procedure implementeerde.

Relatief recente veranderingen in het landschap voor industriële automatiseringstechnologieën hebben het gemakkelijker gemaakt om slecht presterende controlelussen te onderscheiden. Als u actief betrokken bent bij discussies met betrekking tot IIoT en Industry 4.0, dan zijn deze wijzigingen wellicht bekend. Hoe dan ook, hier volgen enkele innovaties die het gemakkelijker hebben gemaakt om de prestatieproblemen van de regelkring te identificeren en de bijbehorende grondoorzaken te isoleren.

  • Beschikbaarheid van data

De mindset van de meeste plantmanagers is veranderd. Het was niet zo heel lang geleden toen ze gegevens als een luxe beschouwden of alleen als middel om te voldoen aan een wettelijke vereiste. Vandaag is het anders gezien. Toegang tot goede gegevens is een vereiste. Natuurlijk doet het geen pijn dat de kosten van sensoren zijn gekelderd. Sinds 1992 zijn de gemiddelde kosten van een sensor met 95% gedaald.

Andere innovaties zoals datahistorica en verwerkingstechnologieën hebben het ook gemakkelijker en goedkoper gemaakt om zowel de overvloedige procesgegevens van een plant te vangen als te verzilveren.

Prestatiegegevens voor elk van 100s of zelfs 1,000s van loops en hoe de bijbehorende dynamiek evolueert, zijn nu gemakkelijk toegankelijk voor de meeste procesfabrikanten.

  • Geavanceerde analyses

Net als hardware zijn er ook belangrijke ontwikkelingen in de software. Al jaren hebben onderhouds- en assetbetrouwbaarheidstechnologiebedrijven een softwaretoepassing aangeboden die geavanceerde diagnostiek uitvoert en proactief zoekt naar trends van overmatige slijtage.

Meer recent hebben leveranciers van procesbesturingstechnologie oplossingen geïntroduceerd die de prestaties van PID-lussen op fabrieksbrede schaal beoordelen. Met behulp van een reeks KPI's identificeren controleprogramma's (CL) voor loop-lusprestaties proactief problemen, zoals afstemming van de controller, lusinteractie en zelfs mechanische problemen.

Handige KPI's en geavanceerde forensische tools maken het gemakkelijk voor procesfabrikanten om te corrigeren voor prestatieproblemen voordat de productiedoorvoer en efficiëntie negatief worden beïnvloed. Stiction (of plakkerige frictie) is een van de statistieken die op het KPI-dashboard kan worden bekeken.

Stiction (of plakkerige frictie) is een van de statistieken die op het KPI-dashboard kan worden bekeken.

Stiction (of plakkerige frictie) is een van de statistieken die op het KPI-dashboard kan worden bekeken.

  • Bekende waarde

Van fabrikanten is bekend dat ze weglopen van innovatieve technologieën wanneer de bijbehorende voordelen niet kwantificeerbaar waren. Gelukkig voor leveranciers van CLPM-oplossingen documenteerde een studie die in 2001 werd gepubliceerd door het UK Energy Efficiency Best Practice-programma een breed scala aan voordelen die op routinematige wijze zijn gekoppeld aan het afstemmen van PID's. Het documenteerde stijgingen in doorvoer (2-5%) en opbrengst (5-10%) samen met dalingen in energieverbruik (5-15%) en kwaliteitsproblemen (25-50%).

Sinds ze zijn gepubliceerd, zijn er steeds meer casestudy's verschenen en hebben ze meer bewijs geleverd van economische voordelen. Deze voordelen zijn vandaag relevanter nu fabrikanten onder verhoogde output, energie en margedruk komen te staan ​​die hun perspectief hebben veranderd van "Make at All Costs" naar "Make with Maximum Efficiency"

Hoewel de voordelen van goed afgestemde controlelussen altijd zijn verondersteld, levert een groeiend aantal casestudy's van eindgebruikers significante financiële waarde op. De meesten die de vooruitgang op het gebied van automatiseringstechnologieën volgen, zijn het erover eens dat een verandering van de zee in het streven naar optimalisatie aan de gang is . Gegevens en bijbehorende rekenkracht zijn nu vrij betaalbaar. Geavanceerde analytische hulpmiddelen maken het gemakkelijk om slecht presterende activa te ontdekken.

Bovendien zijn er steeds meer aanwijzingen voor hun financiële impact. Als u bedenkt dat de PID-controller de basis vormt voor de besturingsinfrastructuur van een productiefaciliteit, dan is het gemakkelijk te begrijpen waarom optimalisatie een prioriteit moet zijn. Zaak gesloten!

Damien Munroe

http://www.controlstation.com

Damien geeft inzicht in procesbeheersing en automatisering die zijn oorsprong vindt in zijn ervaringen in de militaire luchtvaart, offshore-olie en -gas, precisie-farmacie en de vervaardiging van halfgeleiders. Zijn opleiding aan de

Volledige bio lezen

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel gezichtspunt!

Process Industry Update Enewsletter

- Abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen, producten, technische artikelen en Viewpoint-berichten

Stuur me geweldige dingen

Voeg uw gezichtspunt toe

Word een Gedachtenleider

- Verbeter uw geloofwaardigheid, vergroot de merkherkenning en stimuleer uw reputatie als een belangrijke beïnvloeder in de branche

Meer informatie

wolfson korte cursussen 2019