← Terug naar je mening categorie

Slimme productie: wat je moet weten voordat het hier is

Slimme productie

Slimme productie klinkt misschien als het nieuwste modewoord in de industrie, maar het heeft het potentieel om de hele maakindustrie in het volgende decennium of zo vorm te geven. Over de hele wereld doen landen plannen om slimme productie toe te passen als een manier om hun eigen greep op de industrie te versterken. Laten we eens kijken naar slimme productie en wat u moet weten voordat het mainstream wordt.

Meer...

Wat is slimme productie?

In de kern is slimme productie het gebruik van Internet of Things (IoT) -apparaten in de productie, maar er is veel meer aan de hand. Het concept van slimme productie bestaat uit de belangrijkste pijlers van 4:

  • Smart Factory: Gegevens en fysieke productie mengen om zaken als uitvaltijd en productdefecten te elimineren.
  • Industrie 4.0: Een perfecte combinatie van computers en automatisering, met het potentieel voor computers uitgerust met leeralgoritmen die uiteindelijk zouden kunnen leren om hun eigen fouten te corrigeren.
  • Digitale productie: 3-D-rendering gebruiken om direct te helpen bij het maken en produceren van nieuwe producten.
  • IoT / IIoT (Industrial Internet of Things): Vertrouwen op interne en externe netwerken met een net van onderling verbonden machines. Ook wel bekend als smart devices, IIoT verwijst naar de specifieke soorten IoT-apparaten die worden gebruikt in de maakindustrie.

Slimme productie is in wezen de eerste stap naar het gebruik van deze technologie om uw fabriek, winkel of bedrijf efficiënter en effectiever te maken. Wat moet je weten voordat deze praktijk een integraal onderdeel wordt van de maakindustrie?

U hoeft uw bestaande apparatuur niet te vervangen

We weten allemaal hoe duur het kan zijn om een ​​bestaand apparaat te vervangen, vooral als die hardware nieuw is en nog niet voor zichzelf heeft betaald. Gelukkig hebben de geesten achter smart manufacturing dit feit overwogen. U hoeft geen nieuwe IoT-apparatuur te kopen om hiervan te profiteren. Jij kan pas uw uitrusting aan om IoT-compatibel te maken zonder de hele eenheid te vervangen. Dit maakt de overgang naar slimme productie veel eenvoudiger en betekent niet dat u de koffer van uw bedrijf moet legen om het veranderende gezicht van de industrie bij te houden.

Het maakt de werkplek veiliger

Letsel op de werkplek in de maakindustrie neemt af, maar het hele jaar door treden er nog steeds verwondingen op. De introductie van IoT en smart manufacturing kan werknemers in feite uit de brand lokken door gebruik te maken van robotica en netwerkhardware om maak de meest gevaarlijke en kwetsbare banen af op de werkvloer.

En maak je geen zorgen - dit is geen kwestie van werknemers vervangen door robots. In plaats daarvan is het een manier om uw werknemers veilig te houden terwijl ze aan het werk zijn. Het invullen van de taak is belangrijk, maar dat geldt ook voor het ongevaarlijk houden van uw medewerkers.

Hoe kan ik slimme fabricagetechnieken toepassen?

Nadat u de slimme productie begrijpt en begrijpt hoe dit uw bedrijf ten goede kan komen, kunt u beginnen met de integratie in uw eigen kleine hoekje van de branche. Hier zijn een paar tips:

  • Verzamelen. Een van de grootste dingen die u nodig zult hebben wanneer u gaat overstappen naar slimme productie, zijn gegevens. Als u nog niet al uw gegevens hebt verzameld en opgeslagen, start u nu. Zodra u een goede basis met informatie hebt verzameld, kunt u beginnen met het toepassen van voorspellende analyses, waarbij u de hoeveelheid gegevens die u hebt verzameld, gebruikt en voorspellingsalgoritmen toepast. Je kunt trends ontdekken, veranderingen in de sector voorspellen en beter bepalen welke delen van je productieproces baat hebben bij de introductie van slimme productie.
  • Werk van boven naar beneden. Het maakt niet uit in welk deel van de productie-industrie u werkt, slimme productie vereist een investering en mogelijk een ingrijpende vernieuwing van uw technieken. Elke overstap naar slimme productie begint bij de top van het bedrijf en sijpelt naar beneden. U zou niet willen beginnen met het installeren van IoT-retrofits die uw bedrijf in de tegenovergestelde richting brengen van waar u naartoe probeert te gaan.
  • Wees niet bang om klein te beginnen. Het is misschien verleidelijk om met beide benen in te duiken en alles wat je kunt achteraf aan te passen, maar enorme veranderingen zoals die zullen je productie vertrappen terwijl je probeert aan te passen. Begin in plaats daarvan klein en zorg ervoor dat de wijziging volledig is verwerkt in uw standaard bedieningsprocedures voordat u de volgende stap zet.
  • Stop met bang te zijn voor verandering. Bedrijven over de hele wereld zijn al begonnen met het gebruik van IoT-gebaseerde technieken, veel in hun voordeel. Eén rapport meldde dat tussen 2013 en 2014 bedrijven die IoT begonnen te gebruiken, een gemiddelde van een toename van de inkomsten met 28.5%. Waar zou uw bedrijf zijn als u meer dan een kwart meer verdient dan het jaar ervoor?

Slimme productie is de nieuwste innovatie, in de grote traditie die begon met de uitvinding van de stoommachine en het begin van de industriële revolutie. Deze nieuwe innovaties zullen de maakindustrie effectiever, efficiënter en productiever maken dan ooit tevoren.

Megan Ray Nichols

http://www.schooledbyscience.com

Megan Ray Nichols is een freelance wetenschapsschrijver en de redacteur van Schooled By Science, een blog gewijd aan het afbreken van de huidige complexe wetenschappelijke discussies in de volkstaal. Megan geniet van verkenning

Volledige bio lezen

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel gezichtspunt!

Process Industry Update Enewsletter

- Abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen, producten, technische artikelen en Viewpoint-berichten

Stuur me geweldige dingen

Voeg uw gezichtspunt toe

Word een Gedachtenleider

- Verbeter uw geloofwaardigheid, vergroot de merkherkenning en stimuleer uw reputatie als een belangrijke beïnvloeder in de branche

Meer informatie

wolfson korte cursussen 2019