← Terug naar je mening categorie

Robotic Automation is de toekomst van spuitgieten

Robotic Automation is de toekomst van spuitgieten

Iedereen in de maakindustrie weet dat spuitgieten een essentieel hulpmiddel is bij het maken van plastic items - het is een van die productieprocessen die de tand des tijds heeft doorstaan ​​en sinds de oprichting ervan nauwelijks is veranderd.

Ondanks het gebrek aan verandering, is dit gebied altijd een belangrijke bron voor innovatie geweest. De nieuwste verandering, die misschien de toekomst van de industrie zal bepalen, is robotautomatisering. Hoe zal robotica het proces van spuitgieten veranderen?

Voordelen van robotautomatisering

Robotautomatisering heeft al voordelen aangetoond in verschillende industrieën. Het biedt een toename van de totale doorvoer om twee redenen - ten eerste kunnen de machines veel sneller werken dan hun menselijke tegenhangers, en ten tweede kunnen deze machines 24 uren per dag blijven werken zonder pauzes of vakanties nodig te hebben.

Ze kunnen ook helpen de cyclustijden voor elke batch te verkorten - een computer bestuurt en regelt zorgvuldig verwarmen, gieten en koelen. Er is geen schatting of schatting van iets en geen uitvaltijd in afwachting van het koelen van partijen die te warm zijn voor menselijke handen.

Geautomatiseerde spuitgietprogramma's zijn ook veel preciezer, waardoor de hoeveelheid afval die na een cyclus overblijft, wordt verminderd. Hoewel dit plastic afval in veel gevallen recycleerbaar is, is het een extra stap die de productie vertraagt, en het elimineren ervan helpt de productie-efficiëntie te verbeteren.

Robotsystemen helpen ook de algemene kwaliteit te verbeteren - niet alleen is er een verminderd risico op menselijke fouten, veel van deze processen worden uitgevoerd in volledig gesloten systemen, waardoor de kans op stof of andere verontreinigingen in de lucht wordt verkleind, waardoor de kwaliteit van een partij producten wordt verminderd.

Automatisering kan ook secundaire productieactiviteiten voltooien - randen trimmen, gaten boren en andere stappen die nodig zijn om het voltooide stuk bruikbaar te maken. In tegenstelling tot menselijke werknemers, die inconsistent kunnen zijn, zorgt automatisering ervoor dat elk van deze secundaire stappen elke keer dezelfde weg inslaat.

Door de meeste stappen uit de handen te nemen, kan automatisering ook helpen bij het sorteren, verpakken en verzenden van uw producten.

Ten slotte is misschien een van de belangrijkste voordelen van automatisering dat het de algehele kosten helpt verlagen en de winst in de loop van de tijd verhoogt. Robotische automatisering vermindert de behoefte aan een grote menselijke beroepsbevolking, wat kan helpen om de loonkosten te verlagen.

Minder afval en producten van betere kwaliteit betekenen minder verlies, en een constant draaiende productievloer betekent meer producten beschikbaar om te verkopen. Het klinkt als een win-winsituatie, maar er zijn ook enkele nadelen aan de automatisering.

Negatieven van Robotic Automation

Ten eerste vereist robotautomatisering een soms aanzienlijke initiële investering om bestaande apparatuur te vervangen of te wijzigen, zodat deze compatibel is met automatiseringshardware en -software. Voor kleine bedrijven kan deze investering buiten bereik zijn zonder de hulp van een lening, hoewel deze de neiging heeft om zichzelf terug te betalen nadat het is geïnstalleerd.

Geautomatiseerde spuitgietinstallaties zullen ook gespecialiseerde technici vereisen om ze te repareren en te onderhouden. Dit hoeft echter niet helemaal negatief te zijn - als u een groot personeelsbestand hebt dat zich zorgen maakt over het verlies van hun baan aan robots, moet u een geavanceerde training voor uw bestaande werknemers bekijken. Het helpt u om ten minste een deel van uw huidige personeelsbestand te behouden terwijl u de technici creëert die u nodig hebt om de nieuwe apparatuur te onderhouden.

Tot slot, en dit wordt een groot probleem in fabrieken met kleine of enkelvoudige producten - een kapotte machine kan uw hele operatie mogelijk verlammen totdat u hem laat repareren. In dergelijke gevallen kan het van essentieel belang worden om sommige door mensen aangedreven apparatuur als redundantie te behouden om uw productie draaiende te houden, zelfs als deze minder dan normale capaciteit heeft. Elk geautomatiseerd programma moet ten minste één redundantieprogramma bevatten om ervoor te zorgen dat een automatiseringsfout uw productie niet vertraagt ​​of beschadigt.

Ondanks de potentiële minpunten, is robotautomatisering de golf van de toekomst voor spuitgieten - het kan de productkwaliteit, productiesnelheid en algemene winstmarges verbeteren, na de initiële investering om alle benodigde apparatuur te krijgen. Het kan niet lang meer duren voordat robots de meeste spuitgieten in de industrie hebben voltooid - en dit is geen slechte zaak.

Megan Ray Nichols

http://www.schooledbyscience.com

Megan Ray Nichols is een freelance wetenschapsschrijver en de redacteur van Schooled By Science, een blog gewijd aan het afbreken van de huidige complexe wetenschappelijke discussies in de volkstaal. Megan geniet van verkenning

Volledige bio lezen

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel gezichtspunt!

Process Industry Update Enewsletter

- Abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen, producten, technische artikelen en Viewpoint-berichten

Stuur me geweldige dingen

Voeg uw gezichtspunt toe

Word een Gedachtenleider

- Verbeter uw geloofwaardigheid, vergroot de merkherkenning en stimuleer uw reputatie als een belangrijke beïnvloeder in de branche

Meer informatie

wolfson korte cursussen 2019