← Terug naar je mening categorie

Het probleem met chemische techniek onderwijs

Chemical Engineering Education

Elke ervaren ingenieur die is gevraagd om afgestudeerden in de chemische technologie af te stoten in middelen in plaats van te putten uit middelen, weet dat universiteiten afgestudeerden worden zonder een basiskennis van ons beroep.

Ze kunnen geen P + ID lezen, een fabriek neerzetten of een pomp op maat maken. In feite zijn ze niet erg duidelijk over wat een pomp is, hoeveel verschillende soorten pompen er zijn of waarvoor ze worden gebruikt. Ze weten niets nuttigs over procesbeheersing, hoewel ze je een Laplace-transformatie kunnen doen. Enzovoort.

Waarom is dit? Er waren alleen 54 gecharterd chemisch ingenieurs tussen alle chemische afdelingen van 25 UK Chemical, en velen van hen hebben nooit een procesfabriek ontworpen of geëxploiteerd. Er zijn veel meer chemici in afdelingen voor chemische technologie dan ingenieurs. Je kunt niet verwachten dat ze leren wat ze niet weten.

Degenen op de accreditatiepanels die curricula relevant moeten houden voor het beroep zijn meestal andere academici, afkomstig uit de pool van niet-ingenieurs die werkzaam zijn op afdelingen voor chemische technologie. De accreditatiecommissie en raad van IChemE zijn onevenredig ook dergelijke academici. Er is een mislukking van toezicht geweest, wegens zij die zouden moeten worden gecontroleerd zelf die monitors worden.

Ingenieurs zijn de oompa-plooien van de wetenschap

Waar professionele ingenieurs zich niet bewust van zijn, is dat het aanhoudende massale overaanbod van dergelijke ongeschoolde gradiënten heeft geleid tot de huidige situatie, van werkloosheid en een gebrek aan werkgelegenheid van 50% van chemische ingenieursgraden. De Academia richt zich hier op en kiest ervoor te geloven dat degenen die geen werk vinden als ingenieurs "geweldige banen in de stad" krijgen, een aangename misleiding die niet wordt bevestigd door de statistieken.

De IChemE ontkennen nog steeds de realiteit van overaanbod van chemische ingenieursgraden, hoewel de Wakeham Review van de overheid over STEM-opleiding en afgestudeerde inzetbaarheid hen in mei 2106 vertelde dat er een hoge graduate-werkloosheid was in Chemical and Process Engineering, "vooral voor hoge tariefinstellingen"(onderzoek leidde universiteiten).

De IChemE beweerde dat hun eigen onbetrouwbare gegevens over afgestudeerde startsalarissen betekenden dat er geen overaanbod kon zijn, maar BP's gouden handboeien voor de 'beste' gradiënten vertellen ons niets over de stand van zaken voor de gemiddelde groene afgestudeerde. De instelling moet echt worden en stoppen met optreden als cheerleader voor hebberige universiteiten die zowel te veel perspectief op werk als irrelevant onderzoek te sterk benadrukken.

Wij als professionele ingenieurs moeten stoppen met samenwerken met de academische wereld totdat zij een meer realistisch curriculum gaan geven. Om ons een praatje te geven met de studenten wordt al te vaak gezien als een stukje verhalen vertellen. Om een ​​Britse academicus over dit onderwerp te citeren:

"Industriële input is een gewaardeerde optionele extra. De meeste beoefenaars zijn geweldig in het vertellen van verhalen, maar kunnen niet rekenen op het verschaffen van de, ja, wetenschappelijke ruggengraat die een goede afgestudeerde onderscheidt van een plantenexploitant, technicus of tekenaar."

Ze denken dat we de oompah-loompahs van de wetenschap zijn ...

Hier is een eenvoudige regel om te zien of uw tijd goed besteed is aan het geven van een bezoekende lezing: als wat u zegt dat de studenten niet worden beoordeeld, ze niet echt gaan luisteren, en zij noch de universiteit uw inbreng serieus nemen

Sean Moran

Sean is een chemisch ingenieur van vijfentwintig jaar die staat voor water- en milieutechniek. Zijn achtergrond ligt in het ontwerp, de inbedrijfstelling en troubleshooting van afvalwater, indus

Volledige bio lezen

Gerelateerd nieuws

3 Reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel gezichtspunt!

Process Industry Update Enewsletter

- Abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen, producten, technische artikelen en Viewpoint-berichten

Stuur me geweldige dingen

Voeg uw gezichtspunt toe

Word een Gedachtenleider

- Verbeter uw geloofwaardigheid, vergroot de merkherkenning en stimuleer uw reputatie als een belangrijke beïnvloeder in de branche

Meer informatie

wolfson korte cursussen 2019