← Terug naar de categorie bestuurskamer

Op een missie om de Engineering Rock Stars of Tomorrow te maken

Sky Pool Arup Associates

Voordat ik begon aan mijn eerste baan in industriële marketing in 1995, moet ik bekennen dat ik weinig interesse had in een carrière in engineering. Een afkeer van wiskunde en wetenschappen, grotendeels als gevolg van slecht onderwijs, had me in de armen van geesteswetenschappen geleid, die ik zag als een veilige beschutting tegen getallen en complexe formules.

Snel vooruit 21 jaar en ik ben nu een gepassioneerde voorstander van alles en nog wat met engineering te maken heeft. In de afgelopen twee decennia heb ik geschreven over alles van rioolwatervergisters tot bouwconstructies, complexe communicatietechnologieën en, meest recent, robotautomatisering. In die tijd is mijn houding ten opzichte van zowel wiskunde als wetenschap veranderd, omdat mijn baan me heeft toegestaan ​​om te zien dat ze worden toegepast in real-life situaties in tegenstelling tot de droge theoretische voorbeelden van mijn schooldagen.

Dit alles heeft me een diepe waardering gegeven voor de bijdrage die engineering levert aan het dagelijks leven en een besef dat, zonder dat, ons leven inderdaad heel anders zou zijn.
Het gaat er daarom om dat het VK momenteel een groot tekort heeft aan het aantal jonge mensen dat de ingenieurs van morgen wil worden, met projecties die wijzen op 257,000-openstaande vacatures in engineeringpraktijken van 2022.

Het is moeilijk om te weten waar het mis is gegaan. De ingenieurs van het Victoriaanse tijdperk, zoals Brunel, Telford, Stephenson en Bazalgette genoten van het soort celebrity-status toegekend aan de hedendaagse voetballers en muzikanten. Hun prestaties werden aangekondigd als monumenten voor de Britse vindingrijkheid en inventiviteit. Snel vooruit naar nu, echter, en de foto is heel anders, met ingenieursbureaus die worstelen om de mensen te werven die ze nodig hebben.

Dit lijkt grotendeels te wijten aan onwetendheid over de beschikbare mogelijkheden. Met name 'engineering' in het Verenigd Koninkrijk heeft de neiging om heel nauw te worden geïnterpreteerd - de moderne techniek heeft weinig gemeen met de traditionele beelden van vette lappen en moersleutels.

Neem bijvoorbeeld het zwembad met glazen bodem dat 10-verdiepingen boven Zuid-Londen zal ophangen. Of het Higgs Boson-experiment op CERN, waar protonen samen worden gebroken met de snelheid van het licht in een 25-straal met mijlen. Of stel je voor dat je de volgende wetenschapper bent om een ​​remedie voor kanker te vinden of een cryptoloog die voor MI5 werkt om complexe door terroristen geschreven cyphers op te lossen. Dit zijn allemaal banen die afgestudeerden op het gebied van wetenschappen, technologie, ingenieurs en wiskunde kunnen behalen.

Maar ondanks de opwindende aard van dergelijke kansen, vertonen jonge Britse volwassenen een duidelijk gebrek aan interesse in deze cursussen.

Om ons te helpen achterhalen waarom, hebben we Naomi Climer, de voorzitter van het Instituut voor Engineering en Technologie, de IET benaderd. We waren gefascineerd door haar ervaringen met de technische industrie in het Radio 4-programma 'The Life Scientific' en haar meningen over wat er moet gebeuren om techniek te promoten als een 'coole' carrièrekeuze in het VK.

The Life Scientific - Naomi Climer

Als de eerste vrouwelijke president van de IET, heeft Naomi inzicht in wat er nodig is om jonge mensen, en met name jonge vrouwen, in het vak te krijgen. Volgens Naomi kan en moet een 'ingenieur zijn' net zo cool zijn als een rockster. '

Naomi is een drijvende kracht achter de Engineer a Better World-campagne van de IET om meer jonge mensen en meisjes te laten denken over techniek als de carrière voor hen en vandaag zijn we blij om haar ideeën te presenteren over hoe we allemaal kunnen bijdragen aan het bereiken van dit waardevolle doel.

1. Waarom heeft engineering in het VK zo'n imagoprobleem?

Door mijn carrière heb ik een paar jaar in Californië kunnen doorbrengen, waar technici worden behandeld als rocksterren. Wanneer ik dit vergelijk met de realiteit van hoe ingenieurs over dit land worden gesproken, vraag ik me af waarom het beeld van de industrie hier zo radicaal anders is.

Recent IET-onderzoek dat werd gebruikt om onze Engineer a Better World-campagne te markeren, bewijst dat er een achterhaald overzicht bestaat van de sector, vaak in handen van ouders. Deze percepties zijn duidelijk niet up-to-date met het moderne landschap van engineering, en worden ook, hoewel soms onbewust, doorgegeven aan kinderen.

Aan de andere kant van de vijver zeggen de Fransen 'ingénieur' dat klinkt als 'ingenieus'; vergelijk dat nu met Blighty's 'engineer' die klinkt als 'engine'. Het woord in het Engels heeft de potentie om de stereotiepe waarneming te geven dat ingenieurs in de ketelruimen zitten - dingen repareren die, voor de meesten, denk ik, niet accuraat de artisticiteit, creativiteit en innovatie overbrengen die de 'ingénieur' van Frankrijk heeft kracht om te toveren.

2. Hoe kunnen we deze perceptie veranderen?

De media is een krachtig instrument dat de potentie heeft om te beïnvloeden hoe we denken en wat de maatschappij waardeert. De IET is een van de organisaties die een grote rol spelen in het onderwijzen van beïnvloeders en ouders via de media om de indrukken over engineering te helpen veranderen. Ik voel me vereerd leiding te geven aan de IET-campagne Engineer a Better World, die erop gericht is de volgende generatie ingenieurs en technici te inspireren door jongeren en hun ouders aan te moedigen nieuwsgierig te denken en anders te denken over loopbanen in de techniek.

Bovendien is een van de activiteiten Engineering Open Huis Dag die op vrijdag 29 in juli dit jaar opnieuw wordt uitgevoerd en de perfecte manier is voor technici om hun rollen te communiceren en te vieren, face-to-face met de ouders en kinderen in het Verenigd Koninkrijk.

3. Zijn er positieve rolmodellen in de media voor jongeren in het algemeen en voor meisjes in het bijzonder om te volgen?

Ik zou graag willen denken dat ik een positief rolmodel ben voor engineering. Ik ben de eerste vrouwelijke president van het IET en heb het mijn persoonlijke missie gemaakt om te schreeuwen over de diversiteit in de sector en de percepties in de reguliere media uit te dagen. Er zijn een groeiend aantal andere rolmodellen in de media, waaronder enkele van de IET Young Woman Engineer Award winnaars en finalisten zoals Roma Agrawal die steeds meer aanwezig zijn in de media. Helaas is er echter nog steeds niet genoeg.

In een bredere context is gendergelijkheid en het vieren van professionele vrouwen meer een media-norm geworden. Met dit in gedachten, is het nu tijd om vrouwen te inspireren en te beklemtonen over de lonende carrièremogelijkheden in de techniek. En we moeten absoluut zeker weten dat het momentum blijft bestaan ​​en dat nationale gesprekken mensen blijven informeren over de fantastische prestaties die onze ingenieurs - zowel mannen als vrouwen - bereiken.

4. Wat weerhoudt meisjes en jonge vrouwen van het betreden van de technische beroepen? En, hoe zou het hebben van meer vrouwen die betrokken zijn bij engineering hun werkgevers en de maatschappij in het algemeen ten goede komen?

Ik ben me ervan bewust dat de industrie volgens statistieken wordt geschilderd als een mannelijke dominante arena, maar vrouwen moeten hier niet door worden afgeschrikt - hoewel ik me kan inleven in waarom ze op een oppervlakte niveau zouden zijn. In mijn ervaring is het een probleem geweest om een ​​vrouw in de industrie te zijn - en dat was vaak een voordeel, dat me hielp om op te vallen en indruk te maken. Het is bewezen dat organisaties met een divers personeelsbestand in de vorm van verschillende achtergronden, opvoeding en geslachten meer kans maken om met ideeën en innovatie te komen die relevant zijn voor een breder scala van de samenleving.

5. Moeten we mensen aantrekken die anders naar de meer 'creatieve' industrieën zouden gaan?

Carrières in alle STEM-vakken concurreren met wat mensen kunnen associëren als meer creatieve loopbaantrajecten zoals sport, drama of muziek. Als jong meisje wilde ik bijvoorbeeld graag een cellist worden toen ik opgroeide. Gelukkig stuurde mijn vader me naar een STEM-carrière waar ik mijn passie voor engineering vond. Mijn passie voor de kunsten is echter nog steeds toegestaan ​​om door te groeien in mijn technische carrière door de twee naadloos met elkaar te laten versmelten door Sony-projecten zoals het uitzenden van live theater, muziek en sport naar het publiek in de bioscoop.

6. Is een deel van het probleem dat het woord 'engineering' te smal is geworden om alles te beschrijven wat met behulp van de hedendaagse technologieën kan worden bereikt?

De industrie breidt zich voortdurend uit en engineering is veel interdisciplinairer dan voorheen - vergelijkbaar met andere sectoren zoals gezondheidszorg, onderwijs en marketing. Alle sectoren van de industrie spelen een rol in wat de kern van engineering zo belangrijk maakt, en ik zou niet zeggen dat het een te smalle term is, mensen moeten gewoon meer weten over de opwindende wereld van engineering.

7. Denkt u dat scholen meer zouden kunnen doen om de aantrekkingskracht van techniek te vergroten?

Leraren worden vaak onder de loep genomen door leerlingen misschien niet genoeg probleemoplossend werk te geven of niet genoeg kennis te hebben over techniek. Het is echter oneerlijk om te verwachten dat leraren beschikken over de brede kennis die nodig is om de opwinding van de industrie volledig te vatten.

Het curriculum moet worden herzien om ruimte te laten voor engineering gerelateerde activiteiten die verweven zijn met andere kernvakken zoals wiskunde en wetenschappen. Verplichte werkervaring voor leerlingen zou ook helpen om studenten kennis te laten maken met de opwindende wereld van techniek.

Newnham

8. Hoe verandert het beroep - evolueert het op een manier waardoor het aantrekkelijker wordt voor vrouwelijke nieuwkomers?

Een van de meest opwindende dingen over een carrière in de techniek is dat deze altijd evolueert, vooral met technologische vooruitgang. Ik denk echter ook dat de bijdrage van sommige echt inspirerende vrouwen steeds meer aandacht krijgt, waarvan ik hoop dat het zal werken als een aanmoediging voor jonge meisjes in het VK.

Als je het discours over gender even opzij zet, zou iedereen techniek als stimulerend moeten beschouwen. Het is letterlijk overal om ons heen en beïnvloedt onze culturele werelden op een enorme manier. Kijk eens naar de mobiele telefoon waarop je dit leest of naast je zit op je bureau - het is buitengewoon, complex en een staaltje van techniek waar de meesten van ons continu op vertrouwen.

Technologie is een volledig geïntegreerd deel van ons leven geworden en zal alleen maar meer worden in de toekomst. En omdat onze levens blijven evolueren naast technologie, kunnen we niet toestaan ​​dat deze technologie die levensbedreigend is, zonder de inbreng van de helft van de bevolking wordt ontworpen en gebouwd, en dat zoveel getalenteerde mensen de mogelijkheid missen om een ​​sleutelrol te spelen in ontwikkeling en innovatie binnen het VK.

Ed Neale

http://www.armitage-comms.co.uk

Edward Neale is accountmanager en technisch schrijver voor Armitage Communications, een specialist in technische PR & marketing voor de industriële en technologische sectoren. Oorspronkelijk gestudeerd

Volledige bio lezen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel gezichtspunt!

Process Industry Update Enewsletter

- Abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen, producten, technische artikelen en Viewpoint-berichten

Stuur me geweldige dingen

Voeg uw gezichtspunt toe

Word een Gedachtenleider

- Verbeter uw geloofwaardigheid, vergroot de merkherkenning en stimuleer uw reputatie als een belangrijke beïnvloeder in de branche

Meer informatie

wolfson korte cursussen 2019