← Terug naar je mening categorie

Hoe bevordert Lean Manufacturing verandering, ondanks slechte pers?

Lean Manufacturing

Hoewel sommige kringen dit zeer op prijs stellen, beschouwen anderen lean manufacturing als niets meer dan een voorbijgaande rage. De vijf hieronder genoemde principes van lean hebben echter een reëel potentieel om vrijwel elke sector of onderneming ten goede te beïnvloeden.

  • Specificeer wat waarde creëert vanuit het perspectief van de klant
  • Identificeer alle stappen in de procesketen
  • Laat die processen stromen
  • Maak alleen wat wordt getrokken door de klant
  • Streef naar perfectie door afvalstoffen voortdurend te verwijderen

Met gemeenschappelijke voordelen zoals verbeterde klantwaarde, verbeterde productieworkflow en nog grotere winstgevendheid, is dit meer dan de nieuwste zakelijke trend.

Een slecht openbaar beeld wissen

Critici van lean noemt een aantal inefficiënties in het kader van het systeem zelf. Bovendien hebben medewerkers de neiging gestrest, overbelast en zelfs gedemotiveerd te raken door de implementatie van nieuwe programma's, normen en beleid.

Er is een groot aantal lean-voorstanders, evenals een verscheidenheid aan succesverhalen om hun beweringen te ondersteunen dat lean de juiste weg is. Met wortels die decennia teruggaan met Toyota, is lean zeker nuttig geweest in sommige situaties.

Beïnvloedende verandering in de verwerkende industrie

Ondanks de negatieve pers, Meubelmaker Herman Miller uit Michigan was in staat om zijn algehele productiviteit viervoudig te verhogen door lean-methodologie in zijn personeel te integreren. Hoewel de jaarlijkse inkomsten tijdens de meest recente economische recessie leden, heeft het sindsdien in staat geweest om operaties rond te draaien.

General Electric heeft ook de activiteiten gestroomlijnd als een resultaat van een succesvolle lean implementatie. Volgens recente rapporten kon GE de totale hoeveelheid tijd die werd besteed aan de productie van afzonderlijke koelkasteenheden met vier uur verminderen. Het gaf deze besparingen door aan de consument in de vorm van lagere retailprijzen.

Zien van resultaten in verzending

Fabrikanten zijn niet de enigen die lean in hun voordeel kunnen gebruiken. De sectoren scheepvaart en transport hebben het nut ontdekt van afvaleliminatie bij het verpakken, verwerken en algemene logistieke planning.

Een methode voor afvalverwijdering vereist de gebruik van smeltlijm in plaats van verpakkingstape. Omdat traditionele kleefproducten veel meer materiaal gebruiken dan wat echt nodig is, hebben veel scheepvaartbedrijven zich tot de kleeffolie gekeerd die bekend staat als hotmelt.

De Aluminium Trailer Co., oftewel ATC, produceert heavy-duty trailerinstallaties voor gebruik in commerciële scheepvaart en transport. De oprichter, Steve Brenneman, sprak enthousiast over de veranderingen die zijn bedrijf heeft gezien sinds het omarmen van de principes en normen van het systeem. Zijn team was zelfs in staat om hun vereiste magazijnruimte in tweeën te snijden en tegelijkertijd de verkoopcyclustijden met vier weken te verbeteren.

Verbetering van de klantervaring

Een van de meest opvallende voordelen van een succesvolle lean-implementatie is de toename van de algemene klanttevredenheid gemeld door degenen die hebben deelgenomen aan het programma. Met gebruikers die betere kwaliteitscontrole, grotere zichtbaarheid en een hogere productwaarde aanhalen, is het gemakkelijk om te zien hoe een bedrijf dat worstelt met public relations zijn reputatie in korte tijd kan omdraaien.

Een vertegenwoordiger voor Hytol, een al lang bestaande fabrikant van industriële transportsystemen, vermeld grotere productie-efficiëntie en hogere kwaliteitsnormen bij het beschrijven van zijn eigen succes met lean.

Informatie Technologie

De principes van lean manufacturing kunnen zelfs worden aangepast en toegepast op de IT-afdeling van uw bedrijf. Een kortere responstijd van klanten, gecontroleerde gegevensbesturing en meer efficiëntie bij het ontwikkelen van software en hulpprogramma's zijn allemaal veelvoorkomende voordelen van IT-gerichte lean-integraties.

Een recente poll van LeanKit laat zien dat 92 procent van de ondervraagden een direct voordeel heeft gezien als gevolg van lean. Iets meer dan de helft van de respondenten noemde verbeterd teambeheer en procesvereenvoudiging als een van de grootste en meest opvallende voordelen van het systeem.

Gebruik Lean tot zijn volle potentieel

Degenen die niet in staat zijn om het potentieel in lean te zien, zijn waarschijnlijk een misverstand of een verkeerde toepassing van een of meer van haar kernprincipes. Met een bewezen staat van dienst van succes in meerdere sectoren, sectoren en bedrijven, is het moeilijk te begrijpen hoe iemand de kracht van lean manufacturing zou kunnen ontkennen.

Megan Ray Nichols

http://www.schooledbyscience.com

Megan Ray Nichols is een freelance wetenschapsschrijver en de redacteur van Schooled By Science, een blog gewijd aan het afbreken van de huidige complexe wetenschappelijke discussies in de volkstaal. Megan geniet van verkenning

Volledige bio lezen

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel gezichtspunt!

Process Industry Update Enewsletter

- Abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen, producten, technische artikelen en Viewpoint-berichten

Stuur me geweldige dingen

Voeg uw gezichtspunt toe

Word een Gedachtenleider

- Verbeter uw geloofwaardigheid, vergroot de merkherkenning en stimuleer uw reputatie als een belangrijke beïnvloeder in de branche

Meer informatie

wolfson korte cursussen 2019