← Terug naar marketingcategorie van de industrie

Hoe hittepatronen en vlammende kleuren prachtige industriële fotografie creëren

Industriële fotografie - Adrain Waine

Sinds het tijdperk van de dinosaurus heeft de mens vuur gebruikt als een bron van energie, meestal om te koken en zichzelf te verdedigen. In de loop van de tijd evolueerde de bron van warmte echter tot een zeer nuttig hulpmiddel voor het mengen van metalen en het maken van gereedschappen. Hij is sindsdien begonnen met branden.

In de hedendaagse productie is toegepaste hitte net zo belangrijk als altijd, hoewel tegenwoordig veel meer gecontroleerd dan in de tijd van de mens van de steentijd. Voor een fotograaf bieden warmtepatronen en vlammende kleuren een mogelijkheid om opmerkelijke foto's te maken die de kijker boeien en een dagelijks proces omzetten in een caleidoscoop voor marketingdoeleinden.

Even terugtrekken uit de industrie en de klas in, ik herinner me een opdracht om foto's te maken voor een schoolbrede prospectus. Tijdens de wetenschap was één ding dat onmiddellijk duidelijk was het plezier dat deze kinderen zouden hebben door toestemming te hebben om een ​​selectie van metalen voorwerpen in brand te steken die met een groot aantal verschillend gekleurde vlammen werden verbrand.

In de schoolkamer was het starten van een secundair vuur, zij het alleen binnen de grenzen van een bunsenbrander, niet te missen en men zou op dit moment in de verleiding kunnen komen om na te denken over wat Dennis The Menace zou kunnen bereiken als hij de leiding had.

Dit was echter echt onder toezicht en het succes lag in het betoveren van de uitdrukkingen van die kinderen, een opgewonden mengeling van alarm en opwinding om het plezier van de wetenschap te demonstreren, zelfs op elfjarige leeftijd. Het ging allemaal om het creëren van een gevoel voor drama. Bedenk eens hoe dit jongeren kan inspireren om een ​​carrièrepad te volgen door mineralen of metalen op een veel grotere schaal.

Terug naar de industrie nu en er zijn duizenden die warmte gebruiken voor het snijden of vormen en produceren sporen van vonken als een bijproduct. Dit was het geval bij United Springs in Rochdale, die meerdere veren tot een afgewerkte maat vermalen als één batch. Door wat gekleurde flits toe te voegen om beweging te bevriezen in combinatie met een tijdsbelichting, werden de katapulteren splinters van heet metaal gevangen als gele strepen.

De combinatie creëerde opmerkelijke beelden.

Deze zijn erg waardevol voor een fabrikant, omdat ze een lokaal proces illustreren dat is gecombineerd met huisalarmtalent in plaats van een product dat vanuit het buitenland wordt verzonden. Een geweldige manier om te benadrukken "Gemaakt in Groot-Brittannië”. Dus als u een fabrikant bent die Britse goederen probeert te promoten, is dit een manier om dit te bereiken.

Waarschijnlijk de meest voorkomende activiteiten met linten van vonken is het lasproces dat feitelijk in vele vormen voorkomt. Met strepen van gloeiend metaal verstrooiing ver en wijd, zou je kunnen verwachten dat elk schot spectaculair is. Niet zo ! Ik heb altijd ontdekt dat de bron van de las wat extra verlichting nodig heeft om het een vorm en kleur te geven.

Door te streven naar concentratie van de kerel en misschien enkele van de dampen als een rokerige waas, wordt onmiddellijk de atmosfeer aan de opname toegevoegd. Plots heb je het gevoel alsof je bij hem bent, tussen de smaak en de geuren en het gekletter van een workshop. Wat is er mooier dan een foto tot leven te brengen en er anderen mee te laten boeien?

Hier is een handvol schoten die ik heb gemaakt met vlammen en hete metalen sporen. Ooit de gedachte gehad om wat vonk toe te voegen aan het soort beeld dat uw bedrijf uitstraalt? Zo niet, dan zou je dat moeten doen! Je zou gemakkelijk zaken kunnen doen waarvan je niet wist dat ze bestonden!

Industriële fotografie - Adrain Waine

Het stervormige patroon is een kenmerk van het lasergravurepatroon dat is ontstaan ​​tijdens de fabricage van Anilox-rollen

Industriële fotografie - Adrain Waine

Ronddraaien en rond. Dit spoor van hete vonken komt vrij uit een mand met veren tijdens het slijpproces

Industriële fotografie - Adrain Waine

Werkplaatslassen voor het onderhoudsteam van de procesindustrie

Industriële fotografie - Adrain Waine

Dit is leuk ! Jongeren verbranden metallische poeders in de vlam van een bunsenbrander waardoor een Romeins kaarseffect ontstaat.

Adrian Waine

http://www.photographyforindustry.com

Adrian Waine is een industriële fotograaf die werkt vanuit Ellesmere Port. Zijn introductie in de grootschalige industrie vond plaats toen staffotograaf voor Saudi ARAMCO in het Midden-Oosten tijdens de

Volledige bio lezen

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel gezichtspunt!

Process Industry Update Enewsletter

- Abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen, producten, technische artikelen en Viewpoint-berichten

Stuur me geweldige dingen

Voeg uw gezichtspunt toe

Word een Gedachtenleider

- Verbeter uw geloofwaardigheid, vergroot de merkherkenning en stimuleer uw reputatie als een belangrijke beïnvloeder in de branche

Meer informatie

wolfson korte cursussen 2019