← Terug naar je mening categorie

Veranderen van uw aanpak voor controle kan de prestaties van uw installatie ondermijnen

Offshore platform

5 Sleutels tot overgang van opstarten naar optimalisatie met succes

Bij het opnieuw verbinden met een vriend werd ik herinnerd aan een project tijdens mijn dagen samen werken in olie en gas. Die taak benadrukte het verschil in vaardigheden die nodig zijn bij het opstarten van een proces versus die nodig zijn om te optimaliseren voor prestaties. Wat misschien vreemd lijkt, is dat ze één en hetzelfde zijn.

De site was offshore West-Afrika op een nieuwe veldinstallatie uitgerust met oude apparatuur. Destijds waren mijn vriend en ik ambitieus, jong en beheert ingenieurs. We hadden al vroeg met het bedrijf geleerd om heel veel vragen te stellen - gewoon niet te veel om te verschijnen als 5-jarigen - voordat we verder konden met een baan.

Door kleppen te openen, instrumenten uit te wisselen, metingen te doen, en dergelijke, waren we meestal in staat om een ​​idee te krijgen van hoe verschillende systemen tikken. Hands-on interactie met de processen gaf ons een intuïtie die OEM-handleidingen en P & ID-schema's eenvoudig niet konden.

Onze filosofie was er een van systematisch knutselen en experimenteren. Uiteindelijk wisten we dat er maar één doel van belang was: meer product maken. Met onze aanpak bereikten we ons doel meestal snel ... meestal !!

Mijn vriend herinnerde me aan de bemanning van de site - een groep van verschillende nationaliteiten, leeftijden en temperamenten. Bij de eerste ontmoeting waren twee dingen glashelder: van manager tot technicus kenden ze de fabriek als een broekzak en ze waren er trots op deze operationeel te maken. Elk had een rol gespeeld bij de ingebruikname van het platform en elk ervan was er zeker van dat ze het het beste wisten om het te besturen.

Tijdens de overdracht kregen we namelijk regelmatig te horen dat de bedieningselementen geen aanpassingen nodig hadden - er was niets te winnen. Dat was ondanks de dagelijkse aanpassingen en routinematige handmatige interventies die ze in de weken voorafgaand aan onze aankomst hadden vastgelegd. Wat ons opviel als raar, was dat dezelfde vaardigheden die het platform in gebruik hadden genomen, schijnbaar werden weggewuifd toen het werk veranderde van opstarten naar hardlopen en de prestaties verbeterden.

De overgang van opstarten naar normale werking vereist vergelijkbare vaardigheden en een vergelijkbare mindset. Zelfs zo dat die overgang de meeste teams verbluft. Ongeacht de status van de plant zijn er volgens mijn telling vijf principes die altijd de moeite waard zijn om in gedachten te houden:

1. Neem berekende risico's

Misschien is "ervaren risico's" een betere term. Het maakt niet uit, gebruik de kennis die je hebt en de gedeelde kennis van je team om problemen te karakteriseren en mogelijke oplossingen te vinden. Door gebruik te maken van de kennis en ervaring van een grotere groep is het eenvoudiger om een ​​actieplan te ontwikkelen dat risico's voor fabriek en personeel beperkt. En laat experimenten niet binnen overeengekomen grenzen.

2. Ga uit van uw gegevens

Of uw gegevens nu 'groot' of klein zijn, zorg ervoor dat u deze aan het werk zet. Als er veranderingen in de prestaties worden weergegeven, stel dan de bewerkingen, engineering en onderhoud vast wat er is gewijzigd. Gegevens zijn een waardevolle hulpbron en planten verzamelen het met een reden. Gebruik het om uw hypothesen te testen en blijf erover piekeren totdat de gegevens logisch zijn.

3. Identificeer root-oorzaken

Het oplossen van symptomen kan goed aanvoelen, maar op het einde kan het contraproductief zijn. In feite is het verwisselen van een klep of het afstemmen van een controller die geen slecht gedrag veroorzaakt de zaken alleen maar erger. Kennis van de gemeenschap kan u helpen deze fouten te vermijden. En als u niet zeker weet waar herrieschoppers zich bevinden, overweeg dan technologieën die de prestaties kunnen vaststellen en de onderpresteerders van een plant kunnen isoleren.

4. Focus op de knelpunten

Gebieden die de productie beperken, bieden grote kansen voor verbetering. Vaak leidt de kleinste verbetering van een knelpunt tot een aanzienlijke toename van de output. Gelukkig zijn deze gebieden algemeen bekend bij de meeste mensen die al een korte tijd in de buurt van een fabriek zijn.

5. Optimalisatie is een reis

Terwijl het opstarten kan eindigen wanneer de productie begint, is optimalisatie tijdens normaal gebruik een niet-aflatende inspanning. Zorg ervoor dat je je kennis en die van het team toepast terwijl het blijft groeien. Begin altijd met kleine en gemakkelijke oplossingen om momentum voor jezelf en de bredere groep te genereren. Zoals het management u misschien zou kunnen vertellen: ROI is geen bestemming ... het is een reis.

Hoewel veel teams het moeilijk hebben wanneer ze van het opstarten naar de normale bedrijfsvoering overstappen, suggereert mijn ervaring dat het voortkomt uit een verandering in de aanpak van het team. Velen slagen er niet in dezelfde informatie-uitwisseling en systematische experimenten te gebruiken die al vroeg succesvol bleken. Als je ervaringen andere sleutels tot succes hebben blootgelegd, deel deze dan met mij en de community hier op PII.

Damien Munroe

http://www.controlstation.com

Damien geeft inzicht in procesbeheersing en automatisering die zijn oorsprong vindt in zijn ervaringen in de militaire luchtvaart, offshore-olie en -gas, precisie-farmacie en de vervaardiging van halfgeleiders. Zijn opleiding aan de

Volledige bio lezen

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel gezichtspunt!

Process Industry Update Enewsletter

- Abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen, producten, technische artikelen en Viewpoint-berichten

Stuur me geweldige dingen

Voeg uw gezichtspunt toe

Word een Gedachtenleider

- Verbeter uw geloofwaardigheid, vergroot de merkherkenning en stimuleer uw reputatie als een belangrijke beïnvloeder in de branche

Meer informatie

wolfson korte cursussen 2019