← Terug naar categorie Filtratie, scheiding en magnetische scheiding

Vibrerend scherm voor producten op basis van zuivelcrème

vibrerende schermcrème gebaseerde producten

De zuiverheid van karnemelk wordt verbeterd met het gebruik van de Russell Compact Sieve®

De Russell Compact Sieve® is een hoogwaardige checkscreener en in combinatie met het Russell Vibrasonic Deblinding System is deze unit zeer effectief in het screenen van vetpoeders. Deze demonstratievideo toont de screening van karnemelkpoeder om vreemde verontreinigingen te verwijderen.

In de eerste helft van de video is het Vibrasonic® Deblinding System uitgeschakeld. Aan het einde van de run is het duidelijk te zien dat de maasopeningen geblokkeerd zijn geraakt, wat resulteert in een aanzienlijk lager debiet.

Met de Vibrasonics ingeschakeld blijven de maasopeningen helder en kan het product met meer dan het dubbele van de stroomsnelheid door de zeef stromen. Vergelijkbaar met melkpoeder, karnemelkpoeder wordt verwerkt met behulp van sproeidrogen, maar karnemelk is afkomstig van de vervaardiging van crèmeproducten.

Karnemelkpoeder heeft een schone, zuivelachtige smaak en heeft een uitstekende oplosbaarheid en goede emulgerende eigenschappen. Dit crèmepoeder bevat een hoger vetgehalte dan normaal melkpoeder, waardoor het poeder dikker wordt met een hoger vochtgehalte. Het hogere vetgehalte kan een probleem zijn bij het zeven van karnemelk.

Als zwaarder poeder is het vatbaar voor blokkades en veroorzaakt het aanzienlijke gaasverblinding die de totale capaciteit vermindert, waardoor de productiesnelheid wordt vertraagd. Het verblinden is het gevolg van deeltjes die in de open openingen van het zeefgaas steken, waardoor overlopend materiaal door het zeefgaas valt.

De Russell Compact Sieve® biedt een hoge-capaciteitsveiligheidsscreening van poeders en vloeistoffen die te grote verontreinigingen verwijderen en de juiste productkwaliteit garanderen. De vibrerende screenerwerd gekozen omdat de machine het best geschikt is voor dit proces vanwege zijn snelle en eenvoudige bediening, en zijn compacte formaat ervoor zorgde dat hij netjes in een bestaande productielijn zou passen.

De Russell Vibrasonic® Deblinding System helpt om poeders op fijnere mazen te zeven, terwijl ze een grotere nauwkeurigheid bieden en precieze zeven bieden tot 20µm. Ultrasoon zeven helpt de kwaliteit van uw eindproduct en de waarde te verbeteren.
Onderzoeks- en testfaciliteiten van Russell Finex bieden klanten een waardevolle mogelijkheid om zeef- en filtratieapparatuur van Russell te testen en bieden tegelijkertijd de gemoedsrust dat de gekozen machines geschikt zijn voor u.

Voor meer informatie over dit proces kunt u de video hier bekijken:

Russell Finex is opgericht in 1934 en heeft 85 jarenlange ervaring in het helpen van voedselproducenten om aan de voorschriften te voldoen door te zorgen voor de hoogste productkwaliteit.

Neem contact op met Russell Finex om te zien hoe het bedrijf u kan helpen uw productieprocessen te verbeteren.

Russell Finex Ltd

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link