← Terug naar categorie Valves & Actuators

Variabele snelheidsaanpassing voor grote vlinderkleppen

variabele snelheidsactivering

De elektrische actuatorspecialist AUMA heeft de toonaangevende Britse klepfabrikant KOSO Kent Introl voorzien van een AUMA SEVEN HiMod-actuator met variabele snelheid en een grote GS-versnellingsbak. De AUMA-apparatuur zal een 48 inch-vlinderklep bedienen binnen een nieuw vlaggenschipproject voor de Deense nutsleverancier Hofor, die het districtverwarmingssysteem in Kopenhagen van stoom naar warm water zal overbrengen.

Kopenhagen wil door 2025 het eerste CO2-neutrale kapitaal ter wereld worden en het nutsbedrijf HOFOR is eigenaar van het stadsverwarmingsschema en levert 98% van de warmte aan de 562,000-inwoners van Kopenhagen. Het DKK 500 miljoen-project om het stadsverwarmingssysteem te ontwikkelen van stoom naar een energiezuinigere warmwaterstrategie werd geïnitieerd in de 1990's en zal naar verwachting in 2021 worden voltooid.

De 48-inch vlinderklep geleverd door KOSO Kent Introl is de grootste die ze hebben geleverd en heeft een Cv van 59,531. Het beschikt over een geprofileerde schoep die de energie dissipeert omdat een klep over een grote drukval werkt, waardoor de kans op cavitatie wordt verkleind. De AUMA SEVEN HiMod levert in combinatie met de GS-versnellingsbak een koppel van 90,000Nm.

Een actuator met variabele snelheid (modulerend) betekent duidelijk dat de bewegingssnelheid van de klep kan variëren tijdens zijn verplaatsing, snel beweegt gedurende het grootste deel van de cyclus en afneemt bij het sluiten om slijtage van de mechanische componenten te verminderen. Variabele snelheid geeft ook de mogelijkheid voor een 'zachte' start, waardoor het energieverbruik wordt verminderd.

AUMA UK werkte nauw samen met KOSO gedurende de gehele leveringsfase van het project en hielp bij het ontwerpen van een montage waardoor de 5.5 inch-aandrijfas van de klep nauwkeurig kon worden gekoppeld met de AUMA-versnellingsbak. Commentaar, Joanne Handley, KOSO Kent Introl Project Engineer, zei:

'Dit is de grootste vlinderklep die we ooit hebben geleverd en we hebben gedurende het hele project nauw samengewerkt met AUMA. Vooral hun ervaring met het monteren van grote versnellingsbakken aan grote kleppen was zeer nuttig. '

Auma Actuators Ltd
Generation House, Yeo Bank 3, Kenn Road, Clevedon, North Somerset, BS21 6TH

Tel: + 44 (0) 1275 871141 Email: [Email protected]

www.auma.com

AUMA Aandrijvingen BV

Handtekening: Brons lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.