← Terug naar Gezondheid en veiligheid categorie

Het belang van machinebewaking op de werkplek begrijpen

machine bewaken

Het is uw verantwoordelijkheid als werkgever om ervoor te zorgen dat u uw werknemers te allen tijde beschermt tegen niet-mechanische en mechanische gevaren veroorzaakt door machines. Deze kunnen alles omvatten van lichte kneuzingen, snijwonden en brandwonden tot ernstige verwondingen zoals snijwonden, verpletterende verwondingen, breuken en zelfs amputatie in meer ernstige gevallen. Daarom is machinebeveiliging essentieel als u uw werknemers wilt beschermen tegen gevaren veroorzaakt door draaiende onderdelen, ingaande knippunten, rondvliegend puin en vonken.

Machine-schade Statistieken

Als u niet over de juiste machinebewaking beschikt, lopen uw werknemers een serieus risico. En het aantal gewonden dat werknemers elk jaar hebben, is schrijnend.

Volgens OSHA-statistieken, meer dan 18,000 machinebouwers lijden elk jaar letsel. En ook de werknemers van 800 gaan dood. Hoewel er mogelijk veel problemen zijn achter deze letsels, blijft slecht waken een van de grootste redenen waarom veel verwondingen optreden.

Volgens OSHA is machinebeveiliging op veel werkplekken nog steeds ernstig tekortschietend, en er is een directe correlatie met slechte bewaking en het toegenomen aantal ongevallen.

Hoe te voldoen aan OSHA-regels

Om compliant te zijn, moet machinebewaking aan bepaalde normen voldoen. Ten eerste moet de bewaking voorkomen dat lichaamsdelen van uw werknemers de gevarenzone van een bepaalde machine binnengaan terwijl deze in bedrijf is. Machinebescherming moet ook fraudebestendig zijn en op de juiste manier op zijn plaats worden bevestigd. De afscherming mag niet interfereren met hoe de machine op welke manier dan ook werkt en smering moet nog steeds mogelijk zijn, zelfs als de afscherming op zijn plaats zit.

Bovendien moet u er ook voor zorgen dat de bewakers geen nieuwe gevaren introduceren. Een beveiliging kan bijvoorbeeld extra gevaren creëren, zoals afscheerpunten, onafgewerkte oppervlakken die kunnen leiden tot snijwonden of gekartelde randen.

Verschillende soorten machinebewaking

Er zijn veel verschillende soorten machinebeveiliging die u in uw bedrijf kunt gebruiken, allemaal met hun eigen specificiteit en doel. Ze passen meestal in twee categorieën: puntbewaking en vaste perimeterbewaking. Bewakers zijn bijvoorbeeld een vorm van point-guarding en hun voornaamste doel is om een ​​fysieke barrière te bieden die uw werknemers beschermt tegen contact. Een goed voorbeeld van puntbewaking zijn schilden voor houten draaibanken.

Perimeterbewaking is wanneer u een soort van statische barrière rond een specifiek gebied installeert om werknemers te beschermen tegen het bereiken van machines. Deze zullen vaak worden geïnstalleerd waar geautomatiseerde machines en robots werken.

Er zijn er ook veel soorten veiligheid apparaten die naast bewaking kunnen worden gebruikt om nog meer veiligheid te bieden. Elektrische vergrendelingen zijn hiervan een goed voorbeeld. Door elektrische vergrendelingen toe te voegen aan het circuit van een machine, schakelt de machine onmiddellijk uit als een toegangspunt wordt geopend, waardoor de kans op letsel aanzienlijk wordt verkleind.

Conclusie

Het beschermen van uw werknemers tegen gevaren veroorzaakt door machines is niet alleen essentieel voor hun welzijn, maar ook om compliant te blijven en te zorgen voor maximale efficiëntie en productiviteit op uw werkplek. Zorg ervoor dat u alles doet wat in uw vermogen ligt om uw werknemers te allen tijde te beschermen, hun leven en uw levensonderhoud hangen ervan af.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via