← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Inzicht in gekoelde versus ongekoelde optische gasimaging

gekoeld versus ongekoeld optisch gas beeldvorming

FLIR Systems heeft een technische notitie gepubliceerd die de voordelen van gekoelde versus ongekoelde Optical Gas Imaging (OGI) -technologie voor verschillende industriële toepassingen bespreekt en vergelijkt.

Historisch gezien zijn OGI-camera's ontworpen met gekoelde infrarood (IR) -detectoren die verschillende voordelen bieden ten opzichte van ongekoelde detectoren - maar die kosten vaak aanzienlijk. Ontwikkelingen in de technologie van ongekoelde detectoren hebben de OGI-camerafabrikanten zoals FLIR in staat gesteld om goedkopere OGI-oplossingen te ontwerpen en te ontwikkelen voor een groeiend aantal industriële toepassingen. Hoewel de kosten lager zijn, zijn er enkele beperkingen aan OGI-camera's met ongekoelde detectoren ten opzichte van die met gekoelde detectoren.

Alvorens de voordelen van de 2-technologieën te vergelijken, bieden de auteurs een bruikbare achtergrond voor de wetenschappelijke theorie van OGI-camera's.

gekoelde versus niet-gekoelde camera voor het afbeelden van optische gassen

De technische opmerking gaat in op het selecteren van een camera voor uw OGI-behoeften. De eerste factor waarmee u rekening moet houden, is ervoor zorgen dat de camera in kwestie uw doelgas kan visualiseren. Hoewel de prijs vaak een belangrijke overweging is bij het kiezen van een OGI-camera, bekijkt het artikel de belangrijkste voordelen van een gekoelde OGI-camera, zoals een verhoogde gevoeligheid en beeldkwaliteit, die niet alleen van invloed kunnen zijn op uw vermogen om kleine lekken te visualiseren, maar ook belangrijk kunnen zijn bij het ontmoeten wettelijke normen.

De auteurs bespreken ook dat niet-gekoelde OGI-camera's voordelen bieden ten opzichte van een lagere aanschafprijs, waaronder dat ze ook minder kosten om te onderhouden vanwege de eenvoud in ontwerp zonder koeler - waardoor ze mogelijk beter geschikt zijn voor continue, 24 / 7-gebruikstoepassingen.

Ga naar om het volledige artikel te lezen https://bit.ly/2E5bTjg.

Voor meer informatie over OGI-camera's alstublieft bezoek hier of neem contact FLIR Systems on + 32-3665-5100 / [Email protected].

FLIR Commercial Systems

Wij ontwerpen, produceren en Market Thermal Imaging Infrared Camera

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link