← Terug naar categorie Compressoren, pneumatiek & hydrauliek

UK’s oldest compressors announced!

De resultaten zijn geteld en de winnaars zijn binnen! De zoektocht van Gardner Denver naar de oudste werkende CompAir- en Hydrovane-compressoren is een doorslaand succes geweest met inzendingen uit het Verenigd Koninkrijk en vandaag is het bedrijf er trots op de twee winnende inzendingen aan te kondigen.

De vlag varen voor de betrouwbaarheid en duurzaamheid van CompAir-compressoren is een 1936 CompAir Broomwade-machine, die een ongelooflijke 78-jarenlange service en een even verbazingwekkende geschiedenis heeft geklokt. Iets jonger, maar "vecht fit" in de vijftig is een 1963 Hydrovane-compressor.

1963 Hydrovane
De 51-jarige Hydrovane-eenheid, die door de distributeur van Gardner Denver, Richard Coar van Airvane Compressors, voor de klant is betreden, is dagelijks in gebruik bij de Universiteit van Manchester, een site die sinds de opening in de voorhoede van de engineering staat.

De pionier van de ontwikkeling van 's werelds eerste computer en het behalen van talloze primeurs in zowel de ruimtevaart als de ruimtevaartindustrie, heeft het onderzoekscentrum 25 Nobelprijswinnaars behaald bij zijn huidige en vroegere onderzoeksgenoten en kreeg onlangs een Nobelprijs voor engineering voor de ontwikkeling van graphine .

The compressor is one of approximately 70 other Hydrovane compressors that are in use across the university, all of which are serviced and maintained regularly by Airvane Compressors.

1936 CompAir
De 1936 CompAir-compressor is dagelijks in gebruik in een onderzoeksfaciliteit aan een universiteit in het noorden van Engeland.

Entered on behalf of the customer by Gardner Denver distributor, Chris Hall from Air Compressors and Blowers North (ACB), the machine, which is located in an old World War Two bunker, is still serviced regularly by ACB and in fact, has just passed its annual maintenance inspection with flying colours.

As well as being a veteran of the compressed air world, the machine is also a seasoned traveller, having been stationed at a U boat service yard in Germany after World War Two before making the trip across the channel to be donated to a professor at the University in 1967, when the research facility first opened.

The machine still has all its original starters, which are filled with oil and, although this type of starter is no longer in use, it has been preserved on this machine.

In een reactie op het succes van de campagne zei Colin Mander, Regional Director bij Gardner Denver: "Onze compressoren zijn altijd gebouwd om lang mee te gaan, maar zelfs wij zijn" weggeblazen "door de ouderdom van sommige van de ingevoerde machines, die nog steeds zijn in perfecte staat.

"Het is echt een bewijs van de geweldige technische traditie van het Verenigd Koninkrijk dat deze machines na al die jaren nog steeds sterk zijn; maar dat komt ook omdat de compressoren regelmatig werden onderhouden door in de fabriek opgeleide ingenieurs, met gebruik van originele onderdelen en de juiste onderhoudstechnieken.

"Het is die combinatie van hoogwaardige engineering en regelmatig onderhoud door een geaccrediteerde agent, die net zo belangrijk is vandaag voor onze gloednieuwe machines als zeventig jaar geleden.

"We hadden nog veel meer fascinerende inzendingen en hoewel we maar twee winnaars konden hebben, zou het zonde zijn om de andere hoogtepunten niet te noemen. Deze omvatten een 3 Landrover-gebaseerde schottencompressor, aangedreven door de voertuigmotor van de late 1970s en vier CompAir Reavell BC6-compressoren, elk meer dan vijftig jaar oud die nog steeds werken en het productieproces leveren voor een van de oudste bedrijven in Ipswich.

"Gardner Denver wil iedereen bedanken die meedeed en, hoewel de competitie nu gesloten is, nog steeds andere bedrijven willen aanmoedigen om hun oudste verhalen en foto's van de compressor in te sturen, die we zullen delen op Twitter en andere online kanalen."

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.