← Terug naar categorie Filtratie, scheiding en magnetische scheiding

Dumpstation voor trilzakken voor theeverwerkingslijn

bulkzakken thee

Kwaliteit blijft behouden bij het screenen van bulkzakken thee met de Russell Compact 3in1 Sieve ™

Clipper Teas is een toonaangevende fabrikant van groene, witte en zwarte thee die 7000-8000 kg thee per dag produceert. Met het hanteren en mengen van cruciaal belang voor de productie van hoogwaardige thee, is Clipper continu op zoek naar manieren om hun productkwaliteit te verbeteren.

Het bedrijf gebruikte aanvankelijk één laadsysteem om over te zetten zakken grondstofop een emmerlift. Het bleek echter problematisch te zijn om slechts één laadsysteem te hebben, omdat de productie werd gestopt als het systeem moest worden gereinigd of onderhouden. Bovendien was het heen en weer gaande scherm moeilijk te demonteren en schoon te maken en kon de eenheid niet visueel worden geïnspecteerd zonder demontage.

Het bedrijf besloot op zoek te gaan naar een nieuwe laad- en zeefsysteem waardoor het gemakkelijk is om van scherm te wisselen en de thee visueel te controleren terwijl deze wordt gescreend. Er werd besloten dat twee systemen zouden worden gekocht om ervoor te zorgen dat de productie niet zou worden verstoord tijdens onderhoud.

Na eerder met Russell Finex te hebben gewerkt, werden tests op vier verschillende theesoorten gerangschikt en werd vastgesteld dat de Russell Compact 3in1 Sieve ™ de meest geschikte machine zou zijn, omdat deze voldeed aan zowel de laad- als screeningvereisten van Clipper.

Twee grote 900mm diameter zeven werden opgenomen, vanwege het overmaatse karakter van de zakken die erin werden gestort. De Russell Compact 3in1 Sieve ™ is ontworpen voor het controleren van ingrediënten door middel van het legen van zakken op een laag niveau en is eenvoudig te monteren en demonteren en maakt het mogelijk schermen snel en efficiënt te vervangen.

Met 85 jaar ervaring in het leveren van een reeks innovatieve zeef- en scheidingsoplossingen voor verschillende industrieën, Contacteer ons vandaag om meer te weten te komen over wat beschikbaar is voor de coatings industrie.

Russell Finex Ltd

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link