← Terug naar de categorie Level Measurement & Control

Het belang van aardgascompressie voor productie en distributie

aardgascompressie

Van aardgaswinning tot pijpleidingtransmissie, compressoren zijn een essentiële technologie die in productie- en distributieketens wordt gebruikt om de druk van aardgas te verhogen door het volume te verminderen. Aardgas compressiestations zijn aanwezig langs vele punten van het raffinage- en distributieproces en vervullen een belangrijke rol in vele toepassingen.

Deze blogpost, die deel uitmaakt van de Magnetrol®-serie over aardgasverwerking, bespreekt de behoefte aan compressie van aardgas in vele stadia van de productie en verklaart waarom deze systemen essentieel zijn.

Compressie tijdens de verwerking van aardgas

Aardgascompressie voldoet aan verschillende behoeften op verschillende punten van het verfijnings- en distributieproces. Bij de wellhead zorgt compressie ervoor dat een lagedrukbron hogere volumes aardgas kan produceren. In sommige gevallen kan de productie van de put volledig afhankelijk zijn van gascompressie. In aardgasverwerkingsfabrieken worden gassen van tussenproducten en eindproducten samengeperst om het verzamelen en verwerken te vergemakkelijken.

Bij pijpleidingtransport van gezuiverd aardgas zorgen compressiestations voor de verplaatsing van gas van de productieplaats naar de consument. Terwijl het gas door de pijpleiding beweegt, verliest het op natuurlijke wijze druk als gevolg van afstand en wrijving.

Aardgascompressie zorgt ervoor dat het gas soepel door de pijpleiding kan blijven stromen en naar de klant kan stromen. Compressoren kunnen ook worden gebruikt in combinatie met bovengrondse of ondergrondse opslagfaciliteiten voor aardgas.

Compressor instellen en functie

Aardgas onderweg naar een compressor stroomt eerst door gaswassers en filters om onzuiverheden en zwevende deeltjes te verwijderen. Hierna wordt het gas gecomprimeerd in een proces dat druk in de pijpleiding introduceert. Dit proces genereert warmte, die moet worden afgevoerd van het gas voordat het de compressorinstallatie verlaat. Sommige compressorstations worden gevoed door een deel van het aardgas dat er doorheen stroomt, terwijl andere door elektriciteit worden aangedreven.

Niveaumetingsoverwegingen

Elke stap van het proces voor het comprimeren van aardgas vereist betrouwbare, nauwkeurige niveaumeters om lekken en ongevallen te voorkomen, ervoor te zorgen dat warmte goed wordt afgevoerd en afzonderlijke vloeistoffen uit het gecomprimeerde gas.

Niveaumeting kan ook bijdragen aan de efficiëntie van het compressieproces. Onderdelen van dit proces hebben specifieke niveaumetingbehoeften die in volgende blogposts zullen worden besproken.

Meer informatie

Voor meer informatie over aardgascompressie en andere toepassingen voor de verwerking van aardgas, download de brochure over aardgasverwerking.

Magnetrol International UK

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via