← Terug naar Gezondheid en veiligheid categorie

De effectieve manier om explosies te onderdrukken en te stoppen

blussen-eenheid

Oplossingen voor het chemisch onderdrukken en isoleren van explosies door BS & B Safety Systems hebben een modulair ontwerp en maken geen gebruik van pyrotechnische triggers. Dit maakt installatie, reparatie en transport eenvoudiger.

Stofexplosies in industriële installaties kunnen verwoestend zijn als gevolg van de extreme drukstijging. IPD, het systeem voor het onderdrukken en isoleren van stofexplosies van BS & B Safety Systems, detecteert kritische stijgingen van de druk naar de millibar en reageert razendsnel.

Het uiterst effectieve blusmiddel verstoort elke vlam in een accumulerende explosie in een fractie van een seconde, lang voordat de explosiedruk wordt losgelaten. Bij gebruik voor isolatie stopt het IPD-systeem de explosiespreiding naar verbonden delen van de faciliteit. Dit biedt effectieve bescherming aan mensen,
machines en het milieu.

Modulair ontwerp betekent eenvoudig on-site resetten

Om ervoor te zorgen dat het IPD-systeem snel weer gereed is voor gebruik nadat het is geactiveerd, hebben de ontwerpers van BS & B een nieuw, modulair ontwerp ontwikkeld. Dit maakt onmiddellijke reset op de locatie mogelijk, waardoor de productiestilstand tot een minimum wordt beperkt. In tegenstelling tot andere oplossingen kan de eigenaar of operator het systeem na het triggeren onafhankelijk resetten.

De bluseenheid bestaat uit een niet onder druk staand, gemakkelijk vervangbaar blusmiddelpatroon en een onder druk staand reservoir dat met stikstof gevuld is tijdens de installatie of reset. Het ontbreken van een pyrotechnische trigger betekent dat geen van de afzonderlijke componenten of het voltooide systeem als gevaarlijke goederen zijn geclassificeerd.

Dit maakt zowel de handling als de logistiek en het beheer van reserveonderdelen veel eenvoudiger. Het verkort ook de levertijden en verlaagt de cost of ownership, omdat het niet nodig is om te voldoen aan de verplichte veiligheidsvoorschriften voor transport die van toepassing zijn op conventionele systemen.

hamermolen

Het systeem kan in elke positie worden geïnstalleerd en is geschikt voor moeilijke ruimtes, zoals hier op een hamermolen in de farmaceutische productie.

Verder vereist de bluseenheid geen extra afvoermondstuk voor het middel. In plaats daarvan wordt de geïntegreerde breekplaat een aërodynamische uitlaat wanneer geactiveerd. Het ontwerp vermijdt het gebruik van sanitair dat kan worden geblokkeerd.

Naast de bluseenheid is het explosieonderdrukkings- en isolatiesysteem voorzien van een bedieningseenheid met touchpad en de gepatenteerde Triplex-sensor. Dit zorgt voor een constante, real-time bewaking van de procesdruk, waardoor een snelle en betrouwbare activering mogelijk is.

Drie zeer gevoelige druksensoren zijn zo gerangschikt dat de gevoeligheid wordt gemaximaliseerd terwijl activering door trillingen wordt voorkomen. In het geval van een stroomstoring, blijft de interne batterij minstens acht uur werken. Dit biedt voldoende reactietijd om een ​​veilige energievoorziening tot stand te brengen.

Bescherming voor stoffige productieomgevingen

De IPD-explosieonderdrukking- en isolatiesystemen worden gebruikt in alle productieomgevingen waar ontvlambaar stof wordt gevormd of poedervormige stoffen worden opgeslagen, verwerkt en verwerkt. Voorbeelden zijn de chemische of farmaceutische industrie, maar ook de productie van voedingsmiddelen, voeder en geconstrueerd hout.

Door in te spelen op de beginnende fase van een stofexplosie, verlaagt het IPD-systeem de druk die is ontwikkeld door de verbrandingsgebeurtenis tot een veilig laag niveau, zo laag als de 0.2-balk. Dit is het gecombineerde resultaat van het hebben van een lage stikstofgasdruk om het blusmiddel en het gebruik van natriumbicarbonaat als een snel warmte-absorberend middel te dispergeren.

Voor meer informatie, bezoek aub www.bsbsystems.com.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.