← Terug naar categorie Industry News

De 5 belangrijkste typen productieprocessen

De 5 productieprocestypes

Iedereen in de maakindustrie weet dat hun producten virtueel kunnen verkopen als bepaalde elementen aanwezig zijn. Terwijl er altijd dat constante is strijd tussen kwaliteit versus kwantiteit, er is geen reden waarom je niet het beste van beide werelden kunt hebben.

Wanneer u potentiële klanten in uw bedrijf laat zien, is het goed om te onthouden dat de gemiddelde leek de vijf belangrijkste soorten productieprocessen niet begrijpt en dat ze alleen naar de kwaliteit van het product kijken die ze tegen de laagste kosten voor hen kunnen verwachten.

Hier is waar die frezen inzetstukken zijn van het grootste belang. Zoals u weet, zijn deze wisselplaten verantwoordelijk voor een 'gepolijst' eindproduct, vooral bij het werken met metalen. Het is raadzaam om freesinzetstukken van de hoogste kwaliteit te gebruiken voor de betreffende taak, zodat uw uitval minder is, de kosten lager zijn en de klant gelukkiger is. Laten we in de tussentijd naar die processen kijken, zodat u uw klanten kunt uitleggen hoe u werkt en hoe het hen ten goede komt.

1. Discreet

Discrete productieprocessen zijn misschien een van de moeilijkste om te faciliteren, omdat het eigenlijke proces kan variëren van een paar opstellingen en omschakelingen tot meerdere met grotere aantallen, wat een langere vertraging betekent. Hoewel u tegelijkertijd met meerdere producten kunt werken, als tijd van essentieel belang is, is dit misschien niet het proces dat u wilt gebruiken.

2. Herhalende

Als het gaat om het traditionele concept van een productielijn, is het repetitieve proces wat de meeste mensen begrijpen. Dit is waar dezelfde producten, of producten van vergelijkbare aard, direct na elkaar worden geproduceerd. Het is het fabricageproces dat het meest begrepen wordt door de leek, maar het kan u zich niet de gelegenheid veroorloven om de kwaliteit die u wenst uit te zetten zonder die frees-wisselplaten die hierboven zijn genoemd. Ze zijn van vitaal belang bij kwaliteitscontrole, vooral op dit niveau.

3. Job Shop

Werkwinkels hebben meestal geen productielijn en zullen vaak eenmalige producten verkopen. Gewoonlijk worden ze op maat besteld en ook hier kunnen die freesinzetstukken het voltooide product maken of breken. De kosten zijn doorgaans hoger wanneer u één product per keer fabriceert, maar het biedt u wel de mogelijkheid om werk van topkwaliteit te doen.

4. Batch-proces

In het batchproces binnen de maakindustrie worden producten batchgewijs verkocht, zoals de naam al aangeeft. Het kunnen verschillende batches zijn over een bepaalde periode en het kan een eenmalige volgorde zijn. Batch-processen kunnen ook continu worden uitgevoerd over een lange periode, maar het gaat allemaal om producten die in batches worden geproduceerd.

5. Doorlopend proces

Continue procesproductie lijkt veel op herhalingen en zal vaak de klok rond draaien. Het verschil is vooral dat het eindproduct in een continu proces in de vorm van vloeistof, gas of poeders is. Vanzelfsprekend heb je voor dit proces geen freesinzetstukken nodig, maar deze werden gebruikt bij het maken van de machines die je bedrijf gebruikt.

Hoewel u misschien niet begrijpt waarom dit belangrijk is, is het verstandig om te begrijpen dat de typische klant zich alleen maar bezig houdt met het verkrijgen van de beste kwaliteit producten die in de snelste tijd worden uitgedaagd voor de laagste prijs. Zoals u weet, is een jobwinkel mogelijk niet in staat om de prijzen te betalen die ze zich kunnen veroorloven om te betalen.

Door uw klanten voor te lichten, kunt u hen helpen beter te begrijpen waarom uw tijds- en prijsstructuren zijn opgezet zoals u ze hebt. Als het gaat om klanttevredenheid, is deze informatie soms voldoende.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link