← Terug naar categorie Pumps

WMFTG Technical Paper laat zien hoe het energieverbruik in de papierindustrie kan worden beperkt

verminderen energieverbruik papierindustrie

Een nieuw technisch papier geproduceerd door Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) schetst hoe de doseernauwkeurigheid van peristaltische chemische doseerpompen het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen in de papierindustrie kan verminderen.

Het papierdrooggedeelte verbruikt het grootste deel van de energie in het productieproces en draagt ​​68% bij aan de totale uitstoot van broeikasgassen voor de sector. Betere prestaties in de ontwateringsfase bieden echter de mogelijkheid dat minder water wordt verwarmd en verdampt in de droogsectie.

Om de ontwatering te verbeteren, worden additieven gebruikt om de afvoer van de papiervezels te verhogen, terwijl het calciumcarbonaatgehalte van de grondstof ook een significante invloed op de ontwatering heeft.

Zoals uiteengezet in de technische paper, vonden er uitgebreide proeven plaats om dit denken te bevestigen bij de Nederlandse onderzoeksfaciliteit van Huhtamaki OY, een Finse multinationale en wereldwijde leider in gegoten vezeltechnologie voor voedsel- en drankverpakkingen.

Volledige details van de proef zijn te vinden in de technische paper, het volstaat te zeggen dat het toevoegen van kalk aan het natte einde van het proces een aantal significante voordelen opleverde.

Het compromis voor elke papierfabriek die deze strategie wil volgen, is echter dat kalk een uitdaging is om mee te werken, omdat het de neiging heeft om te bezinken, klonten in suspensie vormen. Diafragmapompen worden vaak gebruikt om kalk toe te voegen, hoewel problemen vaak voorkomen omdat hulpvoetkleppen de neiging hebben geblokkeerd te raken door kalkdispersie.

Voor de proeven bij Huhtamaki werd een Qdos 120 peristaltische chemische doseerpomp van Watson-Marlow Fluid Technology Group gebruikt om de kalk af te leveren voorafgaand aan het ontwateren van de papierpulp. Qdos-pompen leveren een nauwkeurig debiet, ondanks veranderende procescondities, en vereisen geen aanvullende hulpmiddelen zoals inlaat- en drukhoudende kleppen.

Door kalk nauwkeurig aan de pulp te doseren, slaagde Huhtamaki erin de gemiddelde oventemperatuur in de loop van de proef te verlagen. Een verlaging van de oventemperatuur van 15C komt overeen met een 3% vermindering van het energieverbruik en bijgevolg een 3% vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Bij Huhtamaki was de behaalde winst zo groot dat de Qdos-pomp in slechts vier weken werd terugverdiend.

Het volledige technische artikel is beschikbaar voor hier.

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) is de wereldleider in nis peristaltische pompen en bijbehorende vloeistofpadtechnologieën voor de voedings-, farmaceutische, chemische en milieu-industrie

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link