← Terug naar Conveyors & Conveying Systems categorie

Precision Flow Control voor efficiënte, nauwkeurige pneumatische transportsystemen

pneumatisch transport

Pneumatisch transport biedt een effectief, gesloten transportsysteem voor productie-, hanteer- en verwerkingstoepassingen waarbij kleine deeltjes, korrels, pellets en poeders nodig zijn. Deze flexibele transportsystemen bieden een aantal verwerkingsvoordelen ten opzichte van meer conventionele mechanische systemen en kunnen ook nauwkeurige stroomregeling leveren.

Moderne milieubeheersingsnormen kunnen moeilijk te onderhouden zijn wanneer met poeders en kleine deeltjes wordt gewerkt als onderdeel van een productieproces. Een van de meest effectieve oplossingen is om pneumatisch transport te gebruiken, wat ook een aantal voordelen biedt in vergelijking met meer traditionele methoden.

  • Minder onderhoud, vanwege het ontbreken van bewegende delen
  • Verbeterde operationele omgeving zonder stof dankzij het volledig ingesloten ontwerp
  • Systeemflexibiliteit die meerdere afnamepunten en aanzienlijke overdrachtsafstanden mogelijk maakt
  • De mogelijkheid om fysieke menging of chemische reacties uit te voeren tijdens het transportproces
  • Het vermogen om luchtgevoelige materialen met behulp van een inert gas, zoals stikstof, te transporteren om oxidatie te voorkomen

Pneumatisch transport wordt gebruikt door een breed scala van industrieën, waaronder voedsel en drank, farmaceutische, chemische en energieopwekking. De belangrijkste uitdagingen voor degenen die een pneumatisch transportsysteem bedienen, houden de consistentie van het product in stand en houden een nauwkeurig regelbare stroom van het product in stand.

De moderne productie-onderneming moet echter ook zo efficiënt mogelijk werken en dit betekent kosten verlagen en de productiviteit verbeteren. Effectieve en nauwkeurige procesbeheersing kan een grote invloed hebben op de productie-efficiëntie, maar in het verleden zou dit een aanzienlijke uitdaging kunnen vormen voor die met pneumatische transportsystemen.

Een recente innovatie van Bürkert maakt gebruik van een closed-loopcontroller, druksensoren en een regelklep, allemaal gecombineerd in een enkele eenheid. De Type 8750 debietscontroller biedt een geautomatiseerde oplossing voor de regeling van de luchtstroom die de bedrijfskosten kan verlagen en de productiviteit kan verbeteren door een betere stroomregeling en beheer van de compressoren.

Het debietscontrolesysteem wordt geleverd als een complete assemblage die de vereiste voor een afzonderlijke debietmeter tenietdoet. Met behulp van het drukverschil over de klep en de gegeven dichtheid en temperatuur van het medium, kan een nominale stroom worden berekend, die de stromingseigenschappen van de klep aan de procesregelaar verschaft.

Een voorbeeld van dit systeem dat voordelen oplevert voor een productieproces, is een bedrijf dat banden produceert en carbon black, een fijn poeder, gebruikt als onderdeel van het proces. Het poeder wordt vanuit een opslagtank naar een menger getransporteerd met behulp van een pneumatisch systeem met dichte fase.

De bandenfabrikant heeft de Type 8750-stroomregeling geselecteerd omdat deze een consistente methode voor dichte fasetransporten kan handhaven, terwijl de compressor energie efficiënt wordt gebruikt. Bovendien, toen de leidingen geleegd moesten worden, was een zeer hoge stroomsnelheid vereist en het Type 8750 was ook in staat om dit te bereiken.

Vanwege het compacte karakter van de Bürkert-debietscontroller is het eenvoudig om inline te installeren en kan het eenvoudig worden geïntegreerd in de bestaande procesbesturingsinfrastructuur. Zowel vanuit een mechanisch als een elektrisch perspectief is dit innovatieve product ontworpen voor eenvoud, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

Er is een video gemaakt met Thomas Sattler, Team Coach Application Management Gas, een productexpert die beschrijft hoe het Type 8750 eindgebruikers een kosteneffectieve oplossing biedt die de schade aan de procesmaterialen minimaliseert en de productiviteit verhoogt door betere stroomregeling en -beheer te bieden van de pneumatische compressoren.

type 8750 debietregelaar

De Type 8750 debietsregelaar van Bürkert levert een gesloten-lusregeling, met behulp van druksensoren en een regelklep, alles gecombineerd in een enkele eenheid

Het laat ook zien hoe het de energie-efficiëntie van het productieproces verbetert en helpt systeemintegratoren om een ​​effectieve oplossing te bieden die eenvoudig te installeren is en betrouwbaar lagere bedrijfskosten en onderhoudskosten levert.

Helen Christopher
Bürkert Fluid Control Systems
Fluid Control Centre, 1 Bridge End, Cirencester, Gloucestershire, GL7 1QY, Verenigd Koninkrijk
Tel: + 44 (0) 1285 648720 Fax: + 44 (0) 1285 648721
Web: www.burkert.co.uk
E-mail: [Email protected]

Bürkert Fluid Control Systems

Fabricage van procesapparatuur. Een van de weinige fabrikanten die oplossingen biedt voor de complete regellus.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link