← Terug naar de categorie Drogen & koelen

Hoe Cloud-gebaseerde koeling een belangrijke rol speelt in de industrie 4.0.

blauwe e + koelunits

Door Karl Lycett, productmanager van Rittal voor klimaatbeheersing

Koelunits spelen een steeds belangrijkere rol in Industry 4.0. Naadloze communicatie tussen koeleenheden en bijbehorende op de cloud gebaseerde systemen biedt kansen voor nieuwe toepassingen. Essentieel voor deze toepassingen zijn IoT-compatibele apparaten zoals de koeleenheden en koelmachines in het Rittal Blue e + -bereik.

Tijdens de levensduur van een koeleenheid voor behuizingen zijn de kosten voor energie, onderhoud en service meestal veel hoger dan de initiële investering in de unit zelf.

Optimalisaties die worden uitgevoerd tijdens onderhoud kunnen helpen de werklast te verminderen en dus de kosten te verlagen, bijvoorbeeld door voorspellend of op behoeften gebaseerd onderhoud. Op behoeften gebaseerd onderhoud vereist echter altijd informatie over de afzonderlijke koeleenheden en de omgevingsomstandigheden.

Een typisch voorbeeld is het vervangen van een ventilator voordat er een fout optreedt, die anders - in het slechtste geval - niet alleen de koeleenheid zou kunnen veroorzaken, maar het hele systeem zou kunnen falen. Als er historische informatie beschikbaar is voor exploitanten van installaties over de werkingsduur van de ventilator, het verschil tussen de verwachte en werkelijke snelheden en het stroomverbruik, dan is het mogelijk om een ​​zich geleidelijk ontwikkelende fout of een dreigende storing te identificeren. Dit betekent dat vitale componenten vroegtijdig kunnen worden vervangen, waardoor de algehele systeembeschikbaarheid toeneemt.

Andere informatie, zoals energieverbruik, de staat van individuele componenten, omgevingscondities of zelfs het vervuilingsniveau van de filtermat, kan ook nuttige gegevens opleveren en praktische mogelijkheden om onderhoud en energie-efficiëntie te optimaliseren.

Het is daarom niet verrassend dat naadloze communicatie van informatie tussen systemen steeds belangrijker wordt. In een state-of-the-art fabriek, waar gegevens gemakkelijk beschikbaar zijn wanneer dat nodig is, is het zicht van onderhoudstechnici die van de ene koeleenheid naar de andere lopen, informatie noteren met een klembord en een pen, verleden tijd.

Netwerken is nu mogelijk

Rittal rust haar klimaatbeheersingsoplossingen uit met een uitgebreid scala aan communicatie-opties.

Met behulp van de nieuwe IoT-interface kunnen Rittal-units direct communiceren met bovengeschikte systemen en netwerken met interne bewakings- en energiebeheersystemen van klanten. Hierdoor kunnen gegevens zoals de interne / externe temperatuur van behuizingen en de temperatuur van condensors en verdampers continu worden geëvalueerd. Daar komt nog bij dat de bedrijfstijd van compressoren en ventilatoren goed toegankelijk is, evenals informatie over bezettingsgraad, berichten en unit-instellingen. Installatiebedrijven kunnen daarom mogelijke storingen vroegtijdig identificeren, waardoor de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van hun systemen wordt verbeterd.

Talrijke industriële protocollen worden ondersteund, waardoor oplossingen voor klimaatbeheersing kunnen worden geïntegreerd in IoT-toepassingen, wat de weg vrijmaakt voor slimme service-oplossingen. Bovendien kan informatie van de eenheden worden gebruikt in cloud-gebaseerde systemen voor een breed scala aan analyses.

rittal koeleenheden

De nieuwe IoT-interface betekent dat Rittal-koeleenheden en koelmachines klaar zijn voor Industry 4.0-toepassingen.

Voorspellend onderhoud en gegevensanalyse

Op de Hannover Messe van vorig jaar demonstreerde Rittal de toekomst van Industry 4.0-applicaties zoals predictief onderhoud en data-analyse samen met Siemens MindSphere en IBM Watson IoT.

Industrie 4.0-compatibele Rittal-units werden geïntegreerd in Siemens MindSphere. Dit cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem stelt gebruikers in staat om hun eigen Industry 4.0-applicaties te ontwikkelen. Met behulp van Siemens MindSphere is het platform schaalbaar en kan het enorme hoeveelheden gegevens vastleggen en analyseren - en zo de weg banen voor smart-factory-toepassingen, bijvoorbeeld in voorspellend onderhoud, energiedatabeheer en resource-optimalisatie.

Zoals ik in het begin al aangaf, is op behoeften gebaseerd onderhoud goedkoper dan onderhoudswerkzaamheden met vaste intervallen en verhoogt het de beschikbaarheid van het systeem. Onze oplossing berekent ook de kortste routes tussen oproepen voor onderhoudsmonteurs, waardoor verspilde ritten bij faciliteiten met een groot aantal machines worden geëlimineerd. En live gegevens van elke unit zorgen ervoor dat het personeel meteen het juiste reserveonderdeel bij u kan hebben!

Rittal-producten werken ook samen met het cloudgebaseerde gegevensanalysesysteem IBM Watson IoT. De architectuur van Watson is ontworpen om informatie snel te verwerken en gebruikt algoritmen voor het leren van apparaten om steeds groter wordende gegevensvolumes te analyseren. Data analytics-applicaties worden gebruikt om onderhoud efficiënter te maken en een hoge standaard van operationele betrouwbaarheid te bereiken.

Nogmaals, de voordelen van de klant omvatten verbeterde beschikbaarheid van de machine en geoptimaliseerde onderhoudskosten. De nieuwe technologieën van de oplossing maken ook nieuwe bedrijfsmodellen - zoals slimme onderhoudscontracten - mogelijk.

blauwe e + chillers

In de toekomst zullen Blue e + -chillers ook via de IoT-interface kunnen communiceren via verschillende netwerkprotocollen met hogere systemen.


Gevisualiseerde gegevens in de cockpit

Met de introductie van de Blue e + koeleenheid-serie heeft Rittal nieuwe normen gesteld voor de energie-efficiëntie van elektrische behuizingen.

Dankzij diagnostische software kunnen gebruikers een stap verder gaan en meer energie besparen door de optimale werking van hun koeleenheden. Uitgebreide informatie is natuurlijk essentieel en alle relevante gegevens worden geleverd door de nieuwe datacockpit in RiDiag III. Alle informatie verzameld uit de talrijke sensoren van de koeleenheid wordt duidelijk weergegeven en geëvalueerd, inclusief temperaturen, de ingangsspanningen en stromen bij de compressor.

De EER-weergave (Energy Efficiency Ratio) is met name handig, zodat gebruikers kunnen bijhouden hoe energie-efficiënt de koeleenheid is onder specifieke omgevingsomstandigheden en met specifieke instellingen. Door de gegevens te analyseren, kunnen gebruikers parameters optimaliseren, extra efficiëntieverbeteringen realiseren en dus lagere kosten.

Wat we in dit artikel wilden laten zien, is hoe de IoT-interface kan worden gebruikt en een inzicht biedt in toekomstige Industry 4.0-toepassingen en hun potentiële voordelen. Dit alles komt voort uit de naadloze overdracht van gegevens van sensoren in de koeleenheden en koelmachines naar de cloud.

Meer informatie op www.rittal.co.uk en www.friedhelm-loh-group.com of op twitterrittal_ltd.

Rittal Ltd

Wij bieden behuizingen, stroomdistributie, klimaatbeheersing, IT-infrastructuur en software & services.

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via