← Terug naar categorie Kleefstoffen, afdichtingsmiddelen en harsen

High performance composieten invloed op de agenda in de Wind Energy Industry

Vanuit een historisch perspectief, hebben een gemengde set van factoren de composieten industrie getroffen, oversteken socio-politiek, technologie, marketing en milieukwesties. Hier, Philippe Michaud, Huntsman Advanced Materials Technology Director bespreekt hoe high performance composieten technologieën zijn nu stevig op de agenda als een essentiële factor in de windenergiesector.

Waarom composieten?

Composiet technologieën hebben een lange weg afgelegd in een relatief korte tijd en hebben high performance composieten een zeer aantrekkelijke optie voor fabrikanten van windturbines, omdat ze zijn licht van gewicht en er is altijd een behoefte aan lichtere gewicht turbine prestaties te verbeteren.

Commerciële doelstellingen

Gericht op het produceren van hoogwaardige, grote en lichtgewicht onderdelen, richt de industrie zich op het vinden van een balans tussen het versnellen van de productie van onderdelen, het verminderen van investeringskosten en het produceren van uitstekende resultaten. Verwerkingsmogelijkheden zijn daarmee in de schijnwerpers komen te staan ​​met de eis van betere, hoogwaardige technologieën.

Regeringsrichtlijnen hebben oorspronkelijk initiatieven voor hernieuwbare technologieën gestimuleerd, maar wat we nu zien, is zowel de aantrekkingskracht van de markt als het streven van de industrie om het aandeel van energie uit hernieuwbare bronnen te vergroten. Over het algemeen zijn deze influencers grotendeels verantwoordelijk voor de aanzienlijke groei in de composietenmarkt van vandaag.

Windenergie is een belangrijke markt voor composieten en bladfabrikanten zijn erg gefocust op het continu verbeteren van de prestaties van windturbines. Vereisten voor het ontwikkelen van hoogwaardige materialen met de nadruk op het verlagen van het toxische risico en het onderhouden van zeer goede verwerkingsomstandigheden is een ander belangrijk gebied waarop Huntsman zijn inspanningen actief concentreert.

Technische en marktontwikkelingen in de afgelopen twee decennia hebben van deze eens marginale toepassing een wereldwijde gigant gemaakt, die ook hard op weg is een van 's werelds grootste markten voor composieten te worden.

Windenergie is onbetwist de nummer één in Europa's pogingen om naar schone, hernieuwbare energie te evolueren en zal naar verwachting nog vele jaren voorzien in de stroomvoorziening van industrie, bedrijven en woningen met schone elektriciteit.

Met meer dan tien jaar ervaring op deze markt, werkt Huntsman Advanced Materials 'R & D en technisch team continu aan het verbeteren van de structurele integriteit en mechanische vereisten van de windturbinebladen van morgen naarmate de opname van composieten voortgaat.

www.huntsman.com / advanced_materials

Patricia Albisser
Huntsman Advanced Materials (Zwitserland) GmbH
K-401.5.77
Klybeckstrasse 200
CH-4057 Basel
Zwitserland
Telefoon: + 41-61-299 2664
Fax: + 41-61-966 8130
E-mail: [Email protected]

Huntsman Advanced Materials

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via