← Terug naar Sensors categorie

Waarom aangepaste sensoren selecteren over standaard is de voorkeurskeuze

Aangepaste standaard sensoren

Sam Drury, directeur verkoop en marketing bij Impress Sensors & Systems Ltd, legt uit waarom sommige ingenieurs de voorkeur geven aan aangepaste druksensoren boven standaard, standaardversies.

Een standaard drukafdruksensor is bedoeld voor een waarvan de specificatie of bouwstandaard ongewijzigd blijft. De term 'aangepaste' of 'aangepaste' verwijst naar een druksensor die is gebaseerd op een standaardproduct, maar waarvan de software of hardware is aangepast om aan de eisen van een specifieke klant te voldoen. Een aangepaste druksensor kan bijvoorbeeld een standaard unit zijn, maar zijn uitgerust met een speciale subsea connector, hoge temperatuur elektronica, een gemodificeerde behuizing of een specifieke communicatie interface.

Maar met zo'n enorme selectie beschikbaar, geen tekort aan sensorleveranciers en internet zoekmachines die een snelle, makkelijke methode bieden om prestaties, prijs en beschikbaarheid te vergelijken, waarom zou een ingenieur iets anders kiezen dan een standaard 'sensor ?

De meest voor de hand liggende reden om een ​​aangepaste druksensor te kiezen is dat er geen standaard 'off-the-shelf' sensor is die voldoet aan alle eisen van de klant. Bovendien, in tegenstelling tot het algemeen geloof, zijn aangepaste sensoren niet noodzakelijkerwijs alleen voor ongewone one-offs of kleine partijen. Ze zijn vaak de meest geschikte keuze voor hogere volume, mainstream applicaties tot 10,000-stukken.

Simpelweg, niet elke drukgevoelige uitdaging kan worden opgelost met een standaard sensor oplossing. Als een drukverschijnsapplicatie van een klant een soort van wijziging vereist, kan het vaak kosteneffectief zijn om deze uit te besteden aan een leverancier van druksensoren van derden met de nodige vaardigheden, ervaring en interne engineering ontwerpdiensten. Met behulp van originele of klantgerelateerde tekeningen kan een gerenommeerde leverancier vaak geavanceerde techniektechnieken en veldgedachte mechanische ontwerpen gebruiken om een ​​robuuste, kostenoptimale oplossing te maken die volledig in huis is getest.

Andere redenen voor het kiezen van een aangepaste sensor is de eindgebruiksomgeving, die vaak hoge risico's van vervuiling, corrosie, hoge temperaturen, hoge trillingen, overdruk of verbranding kan veroorzaken. In extreme gevallen kunnen ze ook zeer brandbare vloeistoffen of gassen omvatten.

In deze gevallen kan een zorgvuldig ontworpen aangepaste (of volledig op maat gemaakte) druksensor de meest geschikte optie zijn. Zelfs als u denkt dat u of uw gebruikers van de eindgebruiker uniek bent, als u contact opneemt met een gerenommeerde sensorleverancier, is er elke kans dat hun ingenieurs eerder een vergelijkbare applicatie hebben gezien.

Zelfs als u geluk hebt om een ​​standaardsensor te vinden die voldoet aan een veeleisende specificatie, is het waarschijnlijk dat een dergelijke sensor een mechanische vorm, elektrische interface en functionaliteit heeft die is ontworpen voor een groep toepassingen in plaats van uw specifieke. Dit betekent dat u betaalt voor hardware en functionaliteit die u niet nodig heeft. U kunt het ontwerp van uw hostapparatuur ook aanpassen om een ​​standaard eenheid te kunnen aanpassen. Dit betekent dat uw totale eenheidskosten daadwerkelijk kunnen toenemen door de standaard-sensoren te kopen in plaats van aangepaste versies.

Hieronder enkele recente voorbeelden van op maat ontworpen druksensoren van Impress Sensors & Systems voor specifieke klanttoepassingen:

Zender met subsea serie elektrische aansluiting
Dit product is ontworpen om te werken in toepassingen waarbij de externe druk op de behuizing en de elektrische aansluiting zo hoog als 400 bar kan bereiken. Met behulp van een subsea serie elektrische aansluiting en door het product hydrostatisch te testen om te voldoen aan deze eisen, werd een geschikte aangepaste druksensor ontwikkeld.

Concrete slurry pompen
Deze roestvrijstalen druksensor is ontworpen om de 12-balk van betonmortel te meten die langs een afleverleiding gepompt wordt. In deze applicatie is het mogelijk dat verstoppingen kunnen optreden en de druk kan zo hoog als 200-bar bereiken. Daarom was de druksensor speciaal ontworpen om dit drukniveau te weerstaan ​​zonder te breken. Ontworpen met een ANSI 1500 flens en secundaire containment, zorgt het sensordesign voor een robuuste failsafe oplossing. De IP67 hebben de nominale waarden om de beton op te bergen. De sensor is een uniek, inbouwontwerp met een speciale polyurethaan beschermhoes op het diafragma, dat fungeert als een effectief mechanisch filter om ervoor te zorgen dat de aggregaten in het beton het sensorelement niet vernietigen.

Afstandsbedienend voertuig (ROV) - offshore
Voor deze applicatie werd een zeer nauwkeurige druksensor aangepast voor een OEM-fabrikant van ROV-apparatuur die wordt gebruikt voor geologische enquêtes. De omvangsbeperkingen, nauwkeurigheid en kostenvraagstukken werden allemaal opgelost met een innovatief ontwerp, terwijl een zeer concurrerende prijs in een steeds competitierdere markt werd behouden.

Pompcontrole in bouwmanagement
Er is een druktransducer ontwikkeld die de moeilijkheden van drukmeting heeft aangepakt om de waterdruk in grote commerciële gebouwen van een pompbesturingssysteem te handhaven. Een zeer breed bedrijfsspanningsbereik, een kleine nul-offset-specificatie en de noodzaak dat alle bevochtigde onderdelen WRAS-goedgekeurd en compatibel zijn met chloor werden voldaan door de aangepaste drukomzetter.

Lekbesturing / data logging in de utility industry
De waterindustrie staat onder constante druk om lekken in het waterdistributiesysteem te verminderen. Een gebruikelijke methode is om de netspanning te regelen door gebruik te maken van gegevens van draagbare op batterijen werkende drukloggers. Impress kreeg de opdracht om een ​​transducer met een lage vermogensdruk te ontwerpen met een integrale 'quick-release' fitting en statische fouten beter dan 0.1%.

Lage kosten PCB-monteerbare druksensor
Elektronische bandenpompregelaars in benzinestations is een groeiende markt. Impress Sensors ontworpen een PCB-montage apparaat dat de druk van de gebruiker nauwkeurig regelt om de luchtstroom te stoppen zodra de gewenste bandenspanning is voldaan. Dit apparaat voldoet aan de strengste eisen ten aanzien van zeer lage kosten maar nauwkeurig.

Impress is een erkend ISO 9001 bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in instrumentatie ontwerp en fabricage voor een breed scala aan toepassingen. Naast zijn standaard assortiment druk-, niveau-, afstands- en temperatuurinstrumentatie biedt Impress een aangepaste ontwerpdienst voor klanten die niet-standaardinstrumenten nodig hebben. Deze diensten worden geleverd door een gespecialiseerd team van hooggekwalificeerde professionele ingenieurs met ervaring in elektronica, software, mechanica en instrumentontwerp. 65% van alle instrumenten die door Impress Sensors verkocht worden, zijn op maat ontworpen.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.