← Terug naar Sensors categorie

Waarom aangepaste sensoren selecteren over standaard is de voorkeurskeuze

Aangepaste standaard sensoren

Sam Drury, directeur verkoop en marketing bij Impress Sensors & Systems Ltd, legt uit waarom sommige ingenieurs de voorkeur geven aan aangepaste druksensoren boven standaard, standaardversies.

Een standaard, off-the-shelf druksensor verwijst naar een waarvan de specificatie of bouwnorm ongewijzigd blijft. De term 'aangepast' of 'aangepast' verwijst naar een druksensor die is gebaseerd op een standaardproduct, maar waarvan de software of hardware zodanig is aangepast dat deze voldoet aan de vereisten van een specifieke klant. Een op maat gemaakte druksensor kan bijvoorbeeld een standaardeenheid zijn, maar is uitgerust met een speciale onderzeese connector, hoge temperatuurelektronica, een gewijzigde behuizing of een specifieke communicatie-interface.

Maar met zo'n enorme selectie beschikbaar, geen tekort aan leveranciers van sensoren en internetzoekmachines die een snelle, eenvoudige methode bieden voor het vergelijken van prestaties, prijs en beschikbaarheid, waarom zou een ingenieur iets anders kiezen dan een standaard 'standaard' druksensor ?

De meest voor de hand liggende reden om een ​​aangepaste druksensor te kiezen, is dat er geen standaard 'off-the-shelf' sensor is die aan alle eisen van de klant voldoet. Bovendien zijn aangepaste sensoren, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, niet noodzakelijkerwijs voor ongewone eenmalige of kleine batches. Ze zijn vaak de meest geschikte keuze voor mainstream-toepassingen met een hoger volume tot 10,000-stukjes.

Heel eenvoudig: niet elke drukgevoelige uitdaging kan worden opgelost met een standaard sensoroplossing. Als de drukdetectietoepassing van een klant een soort van aanpassing vereist, kan het vaak rendabeler zijn om dit uit te besteden aan een externe druksensorleverancier met de nodige vaardigheden, ervaring en interne technische ontwerpdiensten. Werkend vanuit originele of door de klant geleverde tekeningen, kan een gerenommeerde leverancier vaak geavanceerde engineeringtechnieken en in de praktijk beproefde mechanische ontwerpbest practices implementeren om een ​​robuuste, kostengeoptimaliseerde oplossing te creëren die volledig in eigen beheer is getest.

Andere redenen voor het kiezen van een aangepaste sensor is de eindgebruiksomgeving, die vaak hoge risico's van vervuiling, corrosie, hoge temperaturen, hoge trillingen, overdruk of verbranding kan veroorzaken. In extreme gevallen kunnen ze ook zeer brandbare vloeistoffen of gassen omvatten.

In deze gevallen kan een zorgvuldig ontworpen, op maat gemaakte (of volledig op maat gemaakte) druksensor de meest geschikte optie zijn. Zelfs als u denkt dat de toepassing van uw eindgebruikerstoepasser uniek is en u contact opneemt met een gerenommeerde sensorleverancier, is de kans groot dat hun technici eerder een soortgelijke toepassing hebben gezien.

Zelfs als u het geluk hebt een standaardsensor te vinden die voldoet aan een veeleisende specificatie, is het waarschijnlijk dat een dergelijke sensor een mechanische vorm, elektrische interface en functionaliteit heeft die is ontworpen voor een groep toepassingen in plaats van uw specifieke. Dit betekent dat u betaalt voor hardware en functionaliteit die u misschien niet nodig heeft. Mogelijk moet u ook het ontwerp van uw hostapparatuur aanpassen aan een standaardeenheid. Dit betekent dat uw totale kosten per eenheid daadwerkelijk kunnen stijgen door standaard standaardsensoren te kopen in plaats van aangepaste versies.

Hieronder enkele recente voorbeelden van op maat ontworpen druksensoren van Impress Sensors & Systems voor specifieke klanttoepassingen:

Zender met subsea serie elektrische aansluiting
Dit product is ontworpen om te werken in toepassingen waarbij de externe druk op de behuizing en de elektrische aansluiting zo hoog als 400 bar kan bereiken. Met behulp van een subsea serie elektrische aansluiting en door het product hydrostatisch te testen om te voldoen aan deze eisen, werd een geschikte aangepaste druksensor ontwikkeld.

Concrete slurry pompen
Deze roestvrijstalen druksensor is ontworpen om de 12-balk van betonmortel te meten die langs een afleverleiding gepompt wordt. In deze applicatie is het mogelijk dat verstoppingen kunnen optreden en de druk kan zo hoog als 200-bar bereiken. Daarom was de druksensor speciaal ontworpen om dit drukniveau te weerstaan ​​zonder te breken. Ontworpen met een ANSI 1500 flens en secundaire containment, zorgt het sensordesign voor een robuuste failsafe oplossing. De IP67 hebben de nominale waarden om de beton op te bergen. De sensor is een uniek, inbouwontwerp met een speciale polyurethaan beschermhoes op het diafragma, dat fungeert als een effectief mechanisch filter om ervoor te zorgen dat de aggregaten in het beton het sensorelement niet vernietigen.

Remote Operated Vehicle (ROV) - offshore
Voor deze applicatie werd een zeer nauwkeurige druksensor aangepast voor een OEM-fabrikant van ROV-apparatuur die wordt gebruikt voor geologische enquêtes. De omvangsbeperkingen, nauwkeurigheid en kostenvraagstukken werden allemaal opgelost met een innovatief ontwerp, terwijl een zeer concurrerende prijs in een steeds competitierdere markt werd behouden.

Pompcontrole in bouwmanagement
Er is een druktransducer ontwikkeld die de moeilijkheden van drukmeting heeft aangepakt om de waterdruk in grote commerciële gebouwen van een pompbesturingssysteem te handhaven. Een zeer breed bedrijfsspanningsbereik, een kleine nul-offset-specificatie en de noodzaak dat alle bevochtigde onderdelen WRAS-goedgekeurd en compatibel zijn met chloor werden voldaan door de aangepaste drukomzetter.

Lekbesturing / data logging in de utility industry
De waterindustrie staat onder constante druk om lekken in het waterdistributiesysteem te verminderen. Een gebruikelijke methode is om de netspanning te regelen door gebruik te maken van gegevens van draagbare op batterijen werkende drukloggers. Impress kreeg de opdracht om een ​​transducer met een lage vermogensdruk te ontwerpen met een integrale 'quick-release' fitting en statische fouten beter dan 0.1%.

Lage kosten PCB-monteerbare druksensor
Elektronische bandenpompregelaars in benzinestations is een groeiende markt. Impress Sensors ontworpen een PCB-montage apparaat dat de druk van de gebruiker nauwkeurig regelt om de luchtstroom te stoppen zodra de gewenste bandenspanning is voldaan. Dit apparaat voldoet aan de strengste eisen ten aanzien van zeer lage kosten maar nauwkeurig.

Impress is een ISO 9001 geaccrediteerd bedrijf, met meer dan 25 jaar ervaring in instrumentontwerp en productie voor een breed scala aan toepassingen. Naast zijn standaard assortiment druk-, niveau-, afstands- en temperatuurinstrumentatieproducten biedt Impress een op maat gemaakte ontwerpdienst voor klanten die niet-standaardinstrumenten nodig hebben. Deze diensten worden geleverd door een toegewijd team van hooggekwalificeerde professionele ingenieurs met ervaring in elektronica, software, machinebouw en instrumentontwerp. 65% van alle instrumentatieproducten die door Impress Sensors worden verkocht, zijn op maat ontworpen.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.