← Terug naar de categorie Process Automation

Waarom is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen waarborgen zijn om te beschermen en te beheren wijzigingen aan logica beheersen

Het toegenomen gebruik van fabrieksvloer automatisering productie doelen te bereiken is een afhankelijkheid gecreëerd op PLC's, PC-gebaseerde besturingssystemen, SCADA-systemen, robot controllers en HMI's. Daarom is het belangrijk dat bedrijven ervoor zorgen dat de juiste voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om te beschermen en te beheren eventuele wijzigingen logica controle over de fabriek, zegt Andy Thorogood, Product Manager bij MAC Solutions.

Plant floor automation control systems often involve an array of PC workstations, programmable logic controllers (PLCs), HMIs (human machine interfaces) and robotic controllers. Control logic is stored either in the device or on an associated workstation and can involve a large number of associated files and executable programs. This complexity poses a challenge to detecting unauthorised – and potentially hazardous – program changes, especially where systems from multiple vendors and the associated variety of program development and device management tools exist.

Until recently, proprietary protocols and network isolation provided adequate security from external threats. However, many vendors are abandoning proprietary communication mechanisms in order to lower costs and improve reliability. Similarly, more and more device management is moving to PC-based workstations and other ‘open’ systems. This transition to standard protocols and operating systems is making modern devices and systems more vulnerable to attack.

Change Management en de Plant
Gelukkig zijn software-oplossingen zijn nu beschikbaar die kunnen helpen om de hele fabriek automatisering en controle activa te beschermen. Een automatisering Change Management Systemen (CMS) zoals autosave van MDT Software, is een gecentraliseerd systeem dat wijzigingen in programma logica beheert voor de controles programma's en apparaten, zoals PLC's, CNC's, HMI's, PC systemen, robots, aandrijvingen en algemene automatisering programma's. Een typische kleine plant zal zijn een paar honderd programma's die moeten worden beheerd, terwijl grote planten enkele duizenden zal hebben. Over de levensduur van een faciliteit de investering in programma logica alleen al vertegenwoordigt een aanzienlijke uitgaven die moeten worden bewaard en geoptimaliseerd. Om dit te doen moet een CMS de volgende kenmerken:

 • Een backup / archief van eerdere herzieningen van de programma's.
 • De mogelijkheid om veranderingen te detecteren.
 • Gereedschap voor het documenteren veranderingen en het maken van deze zichtbaar voor gebruikers.
 • Een historisch verslag van die verandering, wanneer en waar het werd gemaakt gemaakt.
 • Beveiligde gebruikers-en toegangsbeheer werkstation.
 • Mogelijkheden voor het regelen editor operaties toegewezen aan gebruikersrechten.
 • Ramp recovery / procedures voor het herstellen van hardwareproblemen.
 • Verander kennisgeving.

Automatisering inrichtingen complexer geworden en hebben meer installatiegegevens in hun werking opgenomen, is er een toename van de behoefte aan aanpassing van variabelen en logica maak soepele werking blijven. Deze aanpassingen kunnen individueel worden kleine, maar zijn direct gekoppeld aan de machine door en uptime. Als het huidige apparaat programma en configuratie zijn verloren, en een oude versie van het apparaat programma moet worden gebruikt, is het resultaat daalde machine prestaties, verminderde kwaliteit en / of downtime. Hoewel deze situatie kostbaar genoeg, overweeg de vertakkingen de werking planten als er geen oudere versies van een verloren programma beschikbaar is en het programma moet volledig worden herschreven. Dit kan en gebeurt, en de gevolgen kunnen aanzienlijk de veiligheid en de verwerkingscapaciteit van de fabriek voor maanden beïnvloeden. Deze effecten toegevoegd aan de kosten om opnieuw te herschrijven, te testen en commissie een enkel programma zijn vaak groter dan de kosten voor een plant-brede CMS-oplossing te implementeren.

Soorten risico's
Er zijn vele gebeurtenissen die kunnen een negatief effect hebben op plant performance, en sommige die ernstige veiligheidsrisico's vertegenwoordigen. Betrouwbare automatisering controle logica kan worden aangetast door de volgende gebeurtenissen:

 • Human Error: Als iemand verandert in een programma dat leiden tot ongewenste resultaten of bederft het programma door onbedoelde wijzigingen, voorafgaande versie van het programma beschikbaar met CMS.
 • Falende apparatuur: Apparatuur kan en doet wat het belooft. Als de hardware faalt en de enige goede kopie van het programma logica was dat de hardware, de plant heeft een probleem. Met een CMS, wordt de hardware vervangen en onderhoudspersoneel download de nieuwste versie van het programma om de processor wat resulteert in slechts een paar minuten downtime.
 • Sabotage: Zo jammer als deze bedreiging is, kan iemand rechtstreeks verbinding maken met een groot aantal apparaten (vooral die in afgelegen, onbeveiligde locaties) en het programma met schadelijke resultaten te wijzigen. Een CMS is ontworpen om de processor wachtwoorden op te slaan, zodat deze niet beschikbaar zonder tussenkomst van de CMS. Ook zal de CMS periodiek uploaden van de logica van de processor voor vergelijking met een kopie van het dossier. Wijzigingen kunnen worden geïdentificeerd in grafische details, en onmiddellijke kennisgeving kan tot verantwoordelijke individuen worden gestuurd.
 • Spanningspieken / onderbrekingen: Vermogen problemen kunnen apparatuur kan gaan blokkeren of ga off-line. Als deze situaties leiden tot een verlies van het programma kan worden gedownload van de CMS nadat de hardware opnieuw.
 • Brand: Any fire will be a major disruption. Whether a single device or an entire facility is lost, having all program logic stored in a central, organised CMS repository accelerates the time and decreases the cost associated with resuming production. Insurance underwriters are beginning to factor in the use of a CMS in assessing the risk profile of facilities. Without proper system safeguards these events can lead to increased downtime and an increase in “mean time to repair” (MTTR). Recovering from these events quickly requires adequate planning on the hardware and maintenance strategy, and a reliable and recent backup of the automation control program logic. Current and complete backup copies of the program logic require the features of a CMS. While a manual backup approach may appear adequate at first glance, experience has shown that plant personnel have too many tasks that compete for the time to manually back up programs on a consistent basis. Also the increased visibility of changes through better reporting and the potential for process improvement brought about by the effective use of a CMS application can quickly pay for the CMS.

Impact van Plant Activiteiten versies van programma Logic
Elke plant heeft een unieke set van soorten verandering en frequenties die een CMS strategie kan beïnvloeden. Een geselecteerde reeks activiteiten staat hieronder beschreven om verder na te denken prompt en benadrukken de noodzaak van een goede uitvoering van een CMS om optimale resultaten te bereiken.

 • Aard en frequentie van wijzigingen: ervoor zorgen dat er voldoende programma-exemplaren beschikbaar zijn om ervoor te zorgen dat wijzigingen kunnen worden geclassificeerd en beoordeeld. Sommige wijzigingen vertegenwoordigen echte verbeteringen, terwijl andere een procesprobleem of een trainingsprobleem belichten dat op een andere manier moet worden aangepakt.
 • Proces Verbeteringen: Als er wijzigingen zijn aangebracht in het proces dat eerdere versies van het programma overbodig te maken, moet deze verbeteringen duidelijk worden geïdentificeerd, zodat gebruikers niet terugkeren naar een oudere versie van een programma om een ​​nieuw probleem op te lossen. Plant operationele richtlijnen moeten identificeren wanneer het schrappen van de voorafgaande programma's gerechtvaardigd is, en welke gebruikers deze machtiging zal hebben.
 • Onbeheerde Wijzigingen: Zonder een CMS zou de besturingsingenieur de bewerkingssoftware op een werkstation of laptop gebruiken om wijzigingen aan te brengen in een apparaat. Als meerdere mensen wijzigingen aanbrengen vanaf meerdere computers, gaat de documentatie van wijzigingen vaak verloren. Met behulp van een CMS om het programma te vergelijken dat op het apparaat wordt uitgevoerd met de laatst opgenomen versie, kan een installatie veranderingen identificeren die buiten de CMS zijn gemaakt. Zodra het CMS is geïmplementeerd en er voldoende apparaatnetwerken aanwezig zijn, moeten bewerkingen buiten het CMS worden ontmoedigd.
 • Tijdelijke veranderingen: Het is gebruikelijk om een ​​tijdelijke verandering van een programma weer geactiveerd tijdens een onderhoud taak wordt uitgevoerd op een defect onderdeel maken. Het is ook gebruikelijk voor deze tijdelijke bypasses te vergeten, wat kan resulteren in ernstige veiligheidsproblemen. Een CMS wordt gebruikt om deze tijdelijke wijzigingen mee en bieden een middel om gemakkelijk herstellen van een eerdere versie van het programma zodra het onderhoud is voltooid.
 • Multi-Process Recept of Operations: In facilities that run different processes or recipes it is important to manage which version of a program is being updated. The creation of specialised copies of programs to use as “master versions” for each of these processes can aid in managing these efficiently.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.