← Terug naar categorie Containers & Silo's

Met behulp van Bulk Bags te verbeteren Process Industry Packaging Efficiency

Cliffe Packaging bulkzakken

Er zijn meerdere factoren waarmee u rekening moet houden om de verpakking voor uw bedrijf te verbeteren

Producten beschermen is belangrijk, maar bedrijven moeten ook rekening houden met kosten en de impact van verpakkingen op het milieu. Bulkzakken zijn om verschillende redenen een steeds populairdere en verstandigere keuze:

Verlaag de kosten voor verpakking

Als u meerdere zakken gebruikt om grote ladingen op te slaan, kost het u 30% meer dan wanneer u een enkele bulkzak zou gebruiken. Als u bijvoorbeeld een lading 1,000kg wilt inpakken, kunt u veertig 25kg-zakken gebruiken die £ 12 kosten, of slechts één 1,000kg-tas voor £ 7.50. Bulkzakken kan ook worden hergebruikt, in tegenstelling tot veel zakken, wat betekent dat u niet zo vaak verpakkingen hoeft terug te nemen. Ze elimineren ook de behoefte aan pallets, waardoor de verpakkingsuitgaven verder worden beperkt.

Verbeter de werknemer efficiency

Het vullen en verwerken van meerdere zakken is niet alleen een tijdrovend proces, het is simpelweg onnodig als er meer effectieve oplossingen beschikbaar zijn. Hoeveel tijd en geld zou uw bedrijf kunnen besparen door over te schakelen naar bulkzakken? Bovendien kan de tijd besteed aan het vullen van zakken beter worden gebruikt voor andere taken.

Verzekeren productkwaliteit

De verpakkingsindustrie is in schoppen gegroeid en biedt nu een breed scala aan verpakkingsopties om aan verschillende eisen te voldoen. Bulkverpakkingen kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften, wat een groot verschil kan maken voor uw bedrijf. De voedingsmiddelen- of farmaceutische industrie heeft bijvoorbeeld strenge eisen aan de verpakking - food-grade zakken moet klinisch steriel Britse en de Europese veiligheidsnormen voldoen.

Overeenstemming met de industrie standaarden

Industrieën die zich bezighouden met gevaarlijke of potentieel gevaarlijke stoffen vereisen verpakkingen die voldoet aan strenge VN-normen. Bulkverpakkingsspecialisten kunnen UN-gecertificeerde bulkzakken leveren die speciaal zijn ontworpen voor het transport van deze gevaarlijke goederen, tot in de kleinste details, zoals materialen die ontvlambare gassen produceren in contact met water.

Beperk afval

Een veel voorkomend probleem waarmee bedrijven worden geconfronteerd is afval tijdens het transport van goederen. Bulkzakken zijn speciaal ontworpen om grote en zware lasten te vervoeren, vandaar dat ze sterker en duurzamer zijn dan zakken, en beter voor het verminderen van breuken of morsen bij het transport van materialen. Bovendien kunnen bulkzakken de behoefte aan pallets vervangen, die de neiging hebben beschadigd en kapot te gaan.

Verminder carbon footprint

Grote zakken zijn over het algemeen niet ontworpen voor meervoudig gebruik, terwijl bulkzakken kunnen worden hergebruikt. Het aantal keren dat een bulkzak kan worden gebruikt, hangt af van hoe het is gevuld en verwerkt, evenals de inhoud van de lading. Gezien de aanzienlijke vermindering van afval is het zinvol om over te stappen van zakken naar bulkzakken.

Multi-trip vs. enkele reis bulk zakken: Wat is meer kosteneffectief?

Er is een debat gevoerd over de meest kosteneffectieve manier om semi-bulkproducten te vervoeren: in tassen voor één reis of multi-trippers? Een eenvoudige manier om te bepalen welke optie beter voor u is, hangt af van uw behoeften. Logischerwijze nemen de kosten elke keer dat u een multi-trip bulkbag gebruikt, af, zoals blijkt uit de onderstaande vergelijking van kosten:

Multi-trip optie (6: 1 veiligheidsfactor)

Eerste reis Initiële kosten £ 10.00
tweede reis Terugkeer en schoonmaakkosten £ 5.25
derde reis Terugkeer en schoonmaakkosten £ 5.25
vierde reis Terugkeer en schoonmaakkosten £ 5.25
vijfde reis Terugkeer en schoonmaakkosten £ 5.25
Total Cost £ 31.00

NB: Cliffe Packaging adviseert een multi-trip bulkzak worden gebruikt tot maximaal 5 keer.

Single-trip optie (5: 1 veiligheidsfactor)

Eerste reis £ 8.75
tweede reis £ 8.75
derde reis £ 8.75
vierde reis £ 8.75
vijfde reis £ 8.75
Total Cost £ 43.75

Bij vijf ritten bedraagt ​​de besparing ongeveer 30%. Op basis hiervan breekt de multi-triptas zelfs tijdens de tweede reis, wat een zeer snelle terugkeer is. Niet alleen zou de multi-tripoptie geld besparen, het heeft ook een positieve impact op het milieu en vermindert het verpakkingsafval met 80%.

Als de bulkzakken intern in een gesloten lussysteem worden gebruikt, zijn de besparingen nog groter. Houd er rekening mee dat u ervoor zorgt dat de tassen worden gecontroleerd en opnieuw worden vastgemaakt voordat u ze weer in gebruik neemt.

Wanneer enkele reis zakken gebruiken

De multi-trip optie is niet geschikt voor elke toepassing. Wanneer voedsel of kruisbesmetting een probleem is, is de enkele reiszak de enige haalbare optie. Dit geldt ook voor diepzee-uitvoer, waar het ophalen van de zak onmogelijk is. Als het product dat u vervoert van lage waarde is of vóór verzending maanden lang moet worden bewaard, is de beste optie een enkele reiszak.

De verschillende types van bigbags

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten bulkzakken beschikbaar, aanpasbaar aan alle vormen, maten en kleuren. Het volgende verklaart de meer gebruikelijke soorten bulkzakken:

Voedingswaarde

Aangezien zakken van voedingskwaliteit worden gebruikt voor het opslaan en transporteren van voedselproducten, moeten deze gecertificeerd zijn volgens de voedingsnorm, wat inhoudt dat ze worden geproduceerd in een clean room-omgeving om elk risico op besmetting te voorkomen en veiligheids- en kwaliteitscontroles te ondergaan volgens Britse en EU-veiligheidsnormen .

Anti-statisch

Normale bulkzakken ontwikkelen van nature een statische lading tijdens het vullen. Sommige industrieën hebben statische vrije bulkzakken nodig omdat deze zich bezighouden met ontvlambare of potentieel explosieve omgevingen. Onder dergelijke omstandigheden zorgen antistatische zakken ervoor dat er geen ongewenste vonken of ontladingen zijn die een brand kunnen doen ontbranden.

Baffle of Q-bags

De baffle bag, ook bekend als een q-bag, is een ruimtebesparende oplossing. Normale bulkzakken kunnen aan de zijkanten uitpuilen wanneer ze zijn gevuld, wat meestal niet het geval is. Als uw bedrijf weinig ruimte heeft om mee te werken, zullen de baffle bags hun vorm behouden en niet bolling, omdat ze zijn vervaardigd met secties van licht materiaal dat aan de zijkanten is gestikt om de structurele integriteit te versterken. Hiermee kunt u meer zakken in een bepaalde ruimte verpakken en kunnen de transportkosten in vergelijking met standaard bulkzakken mogelijk worden verlaagd.

ADR UN Certified

Als uw bedrijf te maken heeft met het vervoer van gevaarlijke goederen of materialen, is dit type tas ideaal omdat het is ontworpen om volledig conform de VN-normen te zijn. Dit betekent dat de tassen zijn getest op hun weerstand tegen verschillende situaties, waaronder stabiliteit bij stapelen en per ongeluk laten vallen.

Voor meer informatie over bulk zakken voor het verpakken en hoe kunnen ze worden aangepast aan uw behoeften, bezoek www.cliffepackaging.com of neem contact op 0845 4811 200.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.