← Terug naar Sensors categorie

Thermo-paramagnetische analysatoren vermindering van de kosten van zuurstof analyse reactor toepassingen

De Michell Instruments XTP601 zuurstofsensor

Farmaceutica en speciale chemicaliën worden meestal batchgewijs geproduceerd door verschillende componenten in een reactor te mengen. Wanneer de ingrediënten worden gemengd met oplosmiddelen, kan de holte tussen de bovenkant van de reactor en het vloeistofniveau worden gevuld met licht ontvlambare dampen. In combinatie met zuurstof en een potentiële ontstekingsbron bestaat er explosiegevaar.

Een manier om ervoor te zorgen dat het mengsel van lucht en oplosmiddeldampen onder de brandbare niveaus blijft, is het gebruik van een stikstofspoeling. Door het zuurstofniveau in de reactor nauwkeurig te bewaken, kan de stikstoftoevoer worden uitgeschakeld wanneer de O2 niveau is veilig. Door ervoor te zorgen dat dit niveau niet wordt overschreden, worden de operationele kosten verlaagd en wordt gezorgd voor een veilige werking.

De Michell Instruments XTP601-zuurstofsensor is ideaal voor deze toepassing. Gebaseerd op thermo-paramagnetische sensortechnologie, is het bij uitstek geschikt voor het bepalen van het zuurstofniveau in een groot aantal achtergrondgassen. De sensor werkt efficiënt onder verschillende omgevingsomstandigheden en is ongevoelig voor mechanische schokken. Het heeft zeer goede responstijdkarakteristieken, heeft geen verbruikbare onderdelen en biedt een uitstekende nauwkeurigheid, bijvoorbeeld 0.02% O2 over een bereik van 0-1%.

De thermo-paramagnetische sensoren die in de XTP601 worden gebruikt, zullen bij normaal gebruik de levensduur van het instrument verlengen. Functies omvatten verbeteringen zoals een geïntegreerd aanraakscherm dat de configuratie en kalibratie eenvoudiger maakt. Dit vermindert de tijd die wordt besteed aan het onderhoud van de eenheid, waardoor de totale eigendomskosten verder dalen.

De XTP601 heeft een zeer lage drift en, zonder bewegende delen, wordt onderhoud tot een minimum beperkt. Hoewel de aanschafprijs iets hoger is dan die op basis van elektrochemische celtechnologie, zijn de levenscycluskosten veel lager. Dit maakt de XTP601-proceszuurstofanalysator een populaire keuze voor O2 monitoring in reactoren.

E-mail: [Email protected]

Web: www.michell.com/uk/products or www.michell.com/uk/products/xtp601.htm

Michell Instruments

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.