← Terug naar categorie Flowmeting en -regeling

The Next Quantum Leap voor Gas Flow Measurement and Control

EL-Flow Prestige

Bronkhorst® has successfully supplied gas, liquid and vapour flow/pressure measurement and control instrumentation to numerous industries for over 34 years

Dit succes, volledig gebaseerd op nauwe samenwerking met hun klanten, heeft geresulteerd in talloze industrie-veranderende ontwikkelingen in zowel meettechnologie als de implementatie ervan binnen continue procesverbetering. De El-Flow Prestige thermische massaflowmeters en regelaars van de nieuwste generatie vertegenwoordigen een echt baanbrekende verschuiving in veelzijdigheid en gebruikersvriendelijkheid.

Terwijl verdere technische details hieronder kan worden gezien, zijn de belangrijkste voordelen voor de klant op basis van

  • Verdere vooruitgang in flow-signaalverwerking
  • Zeer stabiel stroomreguleregime vrijwel ongevoelig voor procesfluctuaties
  • Geavanceerd regelventielontwerp
  • Een ingebouwd gasconversiemodel
  • Aanzienlijk lager stroomverbruik
  • Een door de gebruiker te configureren apparaat met een groot aantal extra functies en voordelen

T-profiel DTBThese benefits were developed in answer to the specific needs of industry to constantly improve both the technological and commercial basis upon which economic success is based. The close collaboration mentioned above highlighted very clear requirements to increase – yield, profitability, process stability, quality, flexibility, lifetime and MTBF. At the same time, these benefits would be required to decrease – waste, energy, re-work, inventory, cost, down-time and complexity. The Bronkhorst El-Flow Prestige has answered each and every one of these needs and a few more besides!

Een fundamentele hoeksteen van de ethiek van Bronkhorst is een constante verbetering in alles wat we doen en deze toewijding tot uitmuntendheid heeft in de loop van vele jaren een aantal innovaties van wereldklasse gerealiseerd. Op het gebied van thermische massastroommeting heeft Bronkhorst zijn uitgebreide R & D-capaciteit toegepast om technologische vooruitgang te bevorderen op basis van de volgende vijf kernontwikkelingen:

De sensor. Profiteert nu van de verbetering van de Differential Temperature Balancing-techniek waarbij de twee sensorwikkelingen op dezelfde temperatuur worden geregeld boven de gasstroomomgeving. Bij stroming is het verschil in vermogen tussen deze twee windingen om dezelfde gemeten temperatuur te behouden recht evenredig met de massastroom. Deze techniek, en het ontwerp van de sensor, biedt een significant verhoogde reproduceerbaarheid, lineariteit binnen het calorimetrische stroomregime, ongevoeligheid voor schommelingen in de vochtigheid en de uitroeiing van signaalomslag bij stroomverzadiging.

De PC-Board. Terwijl wordt volledig opnieuw ontworpen voor verhoogde snelheid en processing power bevat ook een on-board EEPROM voor data-opslag en verbeterde temperatuurmeting voor sensor signaal besturing en optimalisatie, samen met de steun van meerdere veldbus communicatie en de gebruiker te selecteren in / out opties bereikbaar via een speciale pen op de elektrische connector. Deze verbeteringen zijn bereikt en tegelijkertijd aanzienlijk verminderen van het energieverbruik van het apparaat.

Prestige reactie

The Laminar Flow Element. At the very heart of the Bronkhorst El-Flow Prestige is the LFE or “shunt” that determines the proportion of flow between the bypass sensor and the main flow channel. Engineering improvements have been applied to enhance the empirical instrument accuracy as well as further improving flow-pressure drop linearity.
De regelklep. Geavanceerde re-engineering heeft geresulteerd in een soepele en wrijvingsloos controle eigenschappen die een directe positieve invloed op de stabiliteit, duurzaamheid van de respons en MTBF hebben.

De elektrische behuizing. De solide metalen behuizing is nu gebruiksvriendelijker dan voorheen, heeft de EMF-stabiliteit nog verder verhoogd, is nu UL-goedgekeurd en is normaal voor alle veldbusopties

dtb grafiek

Verdere technische ontwikkelingen zijn onder meer een extreem snelle dynamische respons, een ingebouwd gasconversiemodel, 25 selecteerbare gassen samen met de ingebouwde berekening van mengsels met maximaal vijf componenten, door de gebruiker te selecteren volledige stroombereikbereik binnen 40% en 120% van de nominale capaciteit, teruggang van 150: 1 in digitale modus, door de gebruiker te configureren regelingseigenschappen, diverse ingebouwde alarm- en tellervoorzieningen en een optionele geïntegreerde afsluiter.

De Bronkhorst El-Flow Prestige-serie is ontwikkeld om te voldoen aan de steeds strengere eisen van de industrie voor grotere procesnauwkeurigheid, stabiliteit en kostenbeheersing, terwijl stilstand, verspilling en herwerken worden voorkomen. Er zijn nauwe werkrelaties en samenwerkingsverbanden waargenomen binnen toepassingen voor de samengestelde halfgeleider-, nanotechnologie-, glascoating-, optische vezelproductie, speciale gas-, farmaceutische, chemische, analytische, R & D- en universitaire onderzoeksindustrieën, om er maar een paar te noemen.

Bronkhorst UK Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.