← Terug naar de categorie Process Control & Automation

De behoefte aan slimme apparaten in de industrie 4.0

Industrie 4.0, of de 'Connected Industry', is een enorm punt van discussie binnen de productiesector. Het uiteindelijke doel is om slimmere fabrieken te produceren die hulpbronnenefficiënter, productiever en concurrerender zijn in een geglobaliseerde economie. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor fabrikanten, maar ook nieuwe uitdagingen om de visie van een verbonden industrie met succes te implementeren.

Hoewel de mobiele werking van machines niet nieuw is, is er een gebrek aan universele interfacetechnologie tussen de automatiseringswereld en IT voor de efficiënte integratie van technologieën. Om de wil van productiecontrole, traceerbaarheid, kwaliteitsborging en productiegegevens effectief te analyseren, is niet alleen een sterkere informatiestroom nodig van automatisering naar de IT-wereld en terug, maar ook het gebruik van vertrouwde talen en interfaces.

In het licht van steeds complexere systemen en de toenemende concurrentiedruk in engineering, komen slimme apparaten precies op het juiste moment aan met hun applicatiesoftware. Naarmate de industrie meer en meer innovatieve en gespecialiseerde functies ontwikkelt die maximaal voordeel voor de klant bieden, is het van essentieel belang dat deze ontwikkelingen gelijke tred houden met de gelijktijdige invoering van nieuwe IT-technologieën in de automatisering, zoals slimme apparaten en moderne communicatie-architecturen.

Slimme apparaten en mobiele apps bieden een blijvende impuls aan innovatie in automatiseringstechnologie. De software die wordt gebruikt in moderne mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones, opent nieuwe integratiemogelijkheden voor het verbeteren van de productieworkflow en flexibiliteit. De integratie van deze technologieën biedt bijvoorbeeld een betere toegang tot machine-informatie en genereert nieuwe toepassingsscenario's ten behoeve van machinebedieners, zoals concepten voor vereenvoudigde bediening van de machine, gegevensverwerving, service, diagnose en onderhoud.

De technologie die is ingebouwd in slimme apparaten, met name camera's, WLAN en GPS, biedt extra voordelen voor onderhoud, reparatie en het verzamelen van bedrijfsgegevens. Vooral op het gebied van service bieden camera's en GPS nieuwe mogelijkheden, zoals de overdracht van beeldinformatie en de presentatie van locatiespecifieke informatie.

De productie op het meest basale niveau zal altijd zijn primaire doel blijven om goederen tegen de laagste kosten en de hoogst mogelijke kwaliteit te produceren. Naarmate we vooruitgaan en meer fabrikanten het gebruik van slimme productie omarmen, zal de integratie van slimme apparaten in het automatiseringsproces machinefabrikanten meer vrijheid geven voor creatieve ideeën om de diagnose, werking en inbedrijfstelling van machines te optimaliseren.

Alle opmerkingen toegeschreven aan Lance Croutear, Business Unit Manager, Factory Automation bij Bosch Rexroth

Bosch Rexroth BV

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.