← Terug naar de categorie Process Control & Systems

De sleutelrol System Integrators vervullen bij de invoering New Technology

'Wanneer de klant heeft uitgelegd wat de doelstellingen van een project zijn, is het aan de systeemintegrator om die (meestal functie, prijs en prestaties) doelen te vertalen in een fysieke structuur en een besturingsplatform - een die niet alleen levert wat de klant wil bereiken, maar vaker wel dan niet, past het ook netjes in een bestaande controle- en managementstructuur '. Dit is per definitie 'systeem' en 'integratie'. Het onderstreept ook waarom de rol van de integrator vaak aan de basis ligt van de goedkeuringscurve voor nieuwe technologie.

Met het oog op te leveren, de SI moet zich bewust zijn van de allernieuwste technologie-oplossingen, zijn dat in termen van hardware: PLC, Servo, Sensoren, HMI, Robot technologie etc. of communicatie technologie en software platforms. Het doel is om concurrerend te worden de kosten van een build oogpunt, met ingang van een functie oogpunt en zorgen voor een eenvoudige, intuïtieve en betrouwbare controle voor de beheerder en exploitant.

De meeste SIS technologie leveranciers die hen in staat stellen om dit te bereiken de voorkeur; fabrikanten ze hebben gewerkt met de loop der jaren die grote producten, maar ook van cruciaal goede technische ondersteuning. Als een SI om een ​​robot training is geweest, zoals die regelmatig door Mitsubishi Electric bijvoorbeeld en heeft gezien, laten we zeggen, een schone kamer robot in actie, of een gezamenlijke robot Zo zal zij op de hoogte zijn van de mogelijkheden om deze technologie te gebruiken . Zij zullen meestal de hoofdrol in uit te leggen aan de klant zien hoe de nieuwste technologie hen ten goede zal komen. Goedkeuring van de technologie komt dus neer grotendeels om het vertrouwen tussen de SI en de klant.

Soms buzzwords en hoge concepten zijn nuttig, ze laten de SI een eenvoudiger label op wat een complexe technologie kunnen worden gebracht en vervolgens rijden adoptie. Zich bewust zijn van concepten zoals Industry 4.0 kan een klant ontvankelijker maken naar een hoger niveau van integratie van systemen bijvoorbeeld. De belangrijkste reden voor de invoering van nieuwe technologieën, zoals een schakelaar die mobiele inrichtingen voor planten interactie met behulp van een robot voor palletiseren, overgang van veldbus Ethernet netwerken of via een PLC, waar eerder processen niet aangesloten en volledig gesynchroniseerd b.v. , komt van bewustzijn.

Dit is waar de rol van de fabrikant van vitaal belang is - goed onderwijsaanbod en een actief, open communicatiekanaal tussen de leverancier van de automatiseringscomponent en de SI is essentieel om de filtering van nieuwe technologie van de leverancier naar de eindgebruiker mogelijk te maken . Dit kunnen betere hardware-integratieoplossingen zijn die tijd besparen bij het programmeren en daadwerkelijk inkoopkosten verminderen, zoals het toevoegen van veiligheidsbeheer of robotbesturingsfunctionaliteit als een optie op een PLC, of ​​het introduceren van een mobiele app waarmee u inverter-schijven en HMI's kunt besturen terwijl ze aan staan de zet die de eindgebruiker ten goede komt met extra gemak en snellere reactietijden.

De wereld wordt steeds meer gedigitaliseerd en de rol van de SI zal blijven worden in de voorhoede van adoptie in de industriële sfeer.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.