← Terug naar werkkleding en apparatuurcategorie

Het belang van het krijgen van de juiste garen voor het Snijbeschermingshandschoen

De ontwikkeling van de lichtgewicht, maar zeer effectief, comfortabel en slijtvast snijbestendige handschoenen voor alle soorten industriële omgeving is een van de weinig erkende succesverhalen in de gezondheid en veiligheid technologie. Dit heeft over het algemeen betrokken ontwikkeling en het gebruik van hardere materialen, soms vermengd met stalen draden en het gebruik van traditionele handschoen weven technologieën.

De laatste jaren echter hebben wij snelle vooruitgang in de productie van spiraalvormig gewikkelde draden die verder een geavanceerde mengen van materialen en fysische eigenschappen in de uiteindelijke kledingstuk vergemakkelijken gezien. Dit is vooral van toepassing op glovewear geworden, met grote voordelen in de lengte van de beschermende capaciteit, draagbaarheid en comfort, het produceren van een levensduur door uitgebreid wascycli zelfs 14 tijden. Dit heeft geleid tot een verbetering van persoonlijke bescherming alsmede een significante vermindering levenkosten evenals vele werk gerelateerde voordelen zoals verbeterde comfort en beweeglijkheid.

De unieke Alkimos® garen technologie die wordt gebruikt in Aquila® snijbestendige handschoenen gebruik van een spiraal fiber wikkeling van ultra high density polyethyleen als een beschermende en structurele ondersteuning buitenste laag tot de kern vezel. Het garen is dus zeer moeilijk met de kern vezels beschermd tegen mechanische beschadigingen, zoals breuk of rafelen in het wasproces. Dit is de reden waarom handschoenen vervaardigd Alkimos® garen in staat zijn om hun extreem hoge prestaties te handhaven voor een uitzonderlijk aantal wasbeurten.

Herhaald wassen bespaart een aanzienlijke vervangingswaarde, en met maximaal wasbeurten 14 zonder afbraak van cut testprestaties Alkimos® garen betekent handschoenen kunnen vertonen vaak het dubbele van de levensduur in vergelijking met andere reguliere producten.

Deze levensduur van beschermende vermogen sterk verbetert de veiligheid en het comfort van individuele werknemers, aangezien dezelfde Alkimos® technologie minimaliseert mechanische degradatie en verhoogt draagbaarheid op de werkplek. De spiraal wikkelen ondersteunt kern vezels in het buigen van dag tot dag te dragen dus zorgen voor een zachte comfortabele pasvorm zonder de jeuk geassocieerd met release van glas micro-vezels.

De Alkimos® spiraalvormige wikkel technologie maakt het gebruik van meerdere vezelmengsels met staal, glasvezel, nylon of een ander materiaal als de kern gewikkeld in de ultra-high density polyethyleen draad. Zo is het mogelijk om de cut beschermingsniveau geschikt voor het milieu en het risicoprofiel van de operatie te kiezen, met het vertrouwen dat deze bescherming zal blijven presteren op de optimale specificatie voor een veel langere periode.

Deze spiraal weefsel vormt een stevige steunbus die beschermt en beschermt de hoofdkern vezels tegen mechanische beschadiging van sneden, stoten, buigen enz enz handhaaft de integriteit van het garen en het weefsel zodat de voltooide handschoen kan blijven presteren het optimum voor de langst mogelijke duur.

Een groot voordeel van deze demping effect is sterk verminderd aanwezigheid van vezeldeeltjes dus het verbeteren van comfort wanneer nieuwe zodanige wijze moet worden gehandhaafd voor de levensduur van de handschoen.

Bij elke kern vezel stevig kussens op zichzelf beschermende hoes wordt het mogelijk meer aandacht besteden aan ontwerp en detail afwerking van de handschoen zich met vertrouwen dat de handschoen zijn vorm en structuur nabij zal behouden om het productiespecificatie zelfs na langdurig dragen en wassen.

Uiteindelijk een betere snijden garen betekent een betere handschoen en betere snijweerstand.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.