← Terug naar categorie Verwarming, koeling en drogen

Tien manieren om betere prestaties ketel

hoge energiekosten van het Verenigd Koninkrijk nog steeds een belangrijk obstakel belemmeren draaiende productie van het land te presenteren. Een 2014 onderzoek door de EEF gewezen op de kosten van energie als een belangrijk punt van zorg voor de Britse fabrikanten, met veel identificeren het een belangrijke factor van invloed is op hun winstgevendheid en het concurrentievermogen. Op locaties waar stoom en heet water wordt gebruikt, kan aanzienlijke kostenbesparingen vaak te vinden in het ketelhuis en de distributie stoomsysteem. Alan Hunt van ABB Measurement & Analytics biedt zijn tien beste tips die kunnen helpen de efficiëntie van de stoomketel te optimaliseren.

Alan Hunt, productspecialist voor ABB Measurement & Analytics

Alan Hunt, productspecialist voor ABB Measurement & Analytics

1. Maatregel

Hoe geavanceerd uw geplande energie management strategie zou kunnen zijn, het begint met één essentieel realisatie - je kunt niet beheren wat je niet kunt meten. De stoom en warm water dat de meeste bedrijven gebruiken voor het proces en ruimteverwarming bieden moeten nauwlettend worden gevolgd.

Hierdoor kunnen bedrijven om te zien welke delen van hun werking wordt het ontstaan ​​van de grootste energiekosten. In staat zijn om precies lokaliseren die met behulp van wat managers in staat stelt om veel meer geavanceerde boekhoudkundige procedures vast te stellen en moedigt exploitanten om meer verantwoordelijkheid voor het energieverbruik in hun eigen gebieden. Het helpt ook om zaken zoals lekken of defecte apparatuur, die kunnen worden bloedingen geld als het probleem is toegestaan ​​om door te gaan tot de volgende onderhoudsbeurt onderzoek ter plaatse.

Instrumentatie presenteert de vitale frontlinie in een station meer energie-efficiënt te worden. Wanneer gebruikt om zijn volledige potentieel, een instrument en / of analyzer kan u voorzien van een volledige indicatie van wat er gebeurt binnen uw proces, zodat u weloverwogen beslissingen nemen over mogelijke verbeteringen aan te brengen.

2. Zorg ervoor dat je het genereren van wat je nodig hebt

Metingen moeten niet alleen worden genomen op de ketel, maar ook rond het stoomverdeelsysteem om te waarborgen dat de leveranties goed afgestemd op de vraag. Dit kan vooral van belang wanneer apparatuur is vervangen of control systeem is verbeterd, wat resulteert in verminderde stoomverbruik op het gebruikspunt.

Ervoor zorgen dat de juiste hoeveelheid stoom gaat waar het nodig is zal ervoor zorgen dat je niet verspillen stoom verwarmen van uw fabriek in plaats van uw proces. U moet ook controleren of de ketel recht is op een optimaal rendement. Bijvoorbeeld, geen gebruik maken van twee ketels die werken bij 30 procent uitgang als je er een op 60 kan draaien - 70 procent output.

3. Houd een oogje op wat je gebruikt

Steam metering in het hele distributiesysteem is van cruciaal belang voor een goed energiebeheer. Een goede meting kun je precies zien wat er gaande is. Zo kan de meter verbruik van individuele gebruikersprocessen een site volgen. Dit maakt het mogelijk energie managers om de efficiëntie te stimuleren door de invoering van een aparte facturering, of doel energiebesparende maatregelen waar ze het meeste effect zal hebben.

Met trendinformatie kunnen operators ook defecte apparatuur of andere problemen opsporen tijdens de ontwikkeling. Videografische gegevensrecorders bieden een ideaal hulpmiddel voor het verzamelen en ophalen van gegevens als onderdeel van een programma voor energiebeheer. Met deze apparaten kunnen enorme hoeveelheden gegevens worden verzameld, die vervolgens eenvoudig kunnen worden opgevraagd om specifieke trends en gebeurtenissen te identificeren die kunnen worden gebruikt om de efficiëntie te optimaliseren.

4. Gebruik de juiste soort debietmeter

Nauwkeurige dosering is de sleutel. Operators moeten de massa bewegende gas rond de plant weet, omdat deze gelijk aan de energiestroom. Traditionele drukverschil meter zoals afsluitplaten vereisen perifere parafernalia zoals drukverschil transmitters en verspreiden computer massa metingen van stoom, die allemaal voegt tot een veel onderhoud hoofdpijn.

Wervelmeters hebben daarentegen lagere onderhoudsvereisten en leveren een grotere nauwkeurigheid, vooral in toepassingen waarbij de stoomstroom over een aanzienlijk bereik varieert. In plaats van een nauwkeurigheid van twee procent van het bovenste stroombereik, wat de beste is die een meetschijf kan bieden, bieden wervelmeters een betere nauwkeurigheid dan één procent over het gehele stroombereik. Bovendien is de turndown tot vijf keer groter dan die van een openingplaat. Swirl-meters vertrouwen op statische aderen bij de ingang van de meter om de vloeistof in rotatie te dwingen. De meter meet dan de frequentie van een spiraalvormige secundaire rotatie die zich automatisch binnen dit patroon ontwikkelt.

De frequentie van het secundaire rotatie is recht evenredig met de volumetrische stroomsnelheid van de vloeistof, zonder dat moet compenseren voor veranderingen in druk, temperatuur of dichtheid.

Een groot voordeel van werveling meters is dat alleen de temperatuur van de stoom nodig om de massastroom te berekenen, zodat de kosten, ruimte en onderhoud in verband met extra apparatuur. Waar bedrijven zijn op zoek naar meters op bestaande stoom- systemen retrofit, werveling meter bieden het extra voordeel van de mogelijkheid om bijna overal te passen. De meeste debietmeters moeten ongestoorde stroom te ontvangen om nauwkeurige resultaten te leveren, wat betekent dat ze moeten worden gepositioneerd een goede afstand stroomafwaarts van bochten, kleppen of andere componenten die kunnen interfereren met de lezingen. Swirl meter overwinnen, met slechts drie pijpdiameters vóór en twee diameters downstream nodig is in de meeste toepassingen.

5. Houd een oogje op uw boiler chemie

Warmte-overdracht oppervlakken moeten schoon om de warmte efficiënt uit te voeren, maar vervuiling kan ook een probleem op de 'natte' kant van de ketel. De waterkwaliteit is de sleutel hier, aangezien elke vaste verontreinigingen ophoping van schaal, die in ongewenst isolatie kan optreden, afbreuk warmteoverdracht efficiëntie en verhogen van de hoeveelheid benodigde brandstof om stoom te trekken kan veroorzaken.

De twee belangrijkste bronnen van verontreiniging zijn het voer make-up water en de terugkerende condensaat. Condensaat keert terug naar de ketel uit de condensor, die is gekoeld met behulp van lokaal geproduceerde, lagere kwaliteit van het water. Met condensatoren notoir gevoelig voor lekkage, kruisbesmetting is gebruikelijk.

Voedingswater anderzijds, gewoonlijk gedemineraliseerd voorverwarmde, ontlucht en chemisch behandeld voordat het maakt het naar de ketel.

Een storing in een van deze processen kan leiden tot verontreinigingsproblemen. Regelmatige ketelloog de hand liggende manier om vervuiling te voorkomen, hoewel de dosering feed met chemicaliën zoals ammoniak of hydrazine stopt ook bepaalde chemische stoffen steeds zo ver. Zorgvuldige, continue monitoring speelt ook een belangrijke rol bij het waarborgen van goede lange termijn boiler chemie.

Dus wat moet je op letten? Typische parameters omvatten: geleidbaarheid, pH, opgeloste zuurstof, natrium, siliciumdioxide, hydrazine, fosfaat, ammonium en chloride.

verbeteren ketel prestaties

6. Optimaliseer het verbrandingsproces

De meeste afval warmte verloren in de rookgassen het verlaten van de oven. Het creëren van voorwaarden die de kleinste hoeveelheid rookgas tegen de laagst mogelijke temperatuur te genereren zal stimuleren efficiency. Dit komt omdat kanaliseren extra lucht door het proces eenvoudig draagt ​​meer warmte weg in het rookgas. Uiteraard heter rookgas ook 'steelt' meer energie dan koeler gas, zodat een 22 ° C daling van de stapel temperatuur vaak kan stimuleren ketelrendement met één procent.

Anderzijds, leveren weinig lucht zal leiden tot onvolledige verbranding van de brandstof. Dit leidt tot vervuiling van warmteoverdrachtsoppervlakken en uitstoot van roet, rook en koolmonoxide. Zodat je de luchttoevoer rechterkant is een mooie evenwichtsoefening. De optimale verbrandingsproces biedt net genoeg overtollige lucht om de brandstof volledig te verbranden. Het juiste niveau van overtollige lucht hangt af van de brandstof, maar het strekt zich uit tussen de 5-10 procent voor gas en 10-15 procent voor stookolie, de hele weg naar 20-30 procent voor Stoked steenkool. Met behulp van instrumenten zoals een ABB zirconia zuurstofsysteem en een temperatuursensor in de schoorsteen stapel kunnen zorgen voor de plant wordt brandende brandstof optimaal.

Voorts, indien het zuurstofgehalte stijgt in de stapel-gas over de tijd, kan het ook noodzakelijk blijkt kleine aanpassingen of reparaties, terwijl een stijgende stack-gastemperatuur de noodzaak pijpreiniging kan aangeven, aangezien vervuiling kan hinderen warmteoverdracht.

7. Gebruik meetgegevens naar uw proces te optimaliseren

De mogelijkheid om gemakkelijk toegang te krijgen tot het energieverbruik van gegevens voor een bepaalde periode of een stuk van de apparatuur is een belangrijke eerste stap in het helpen om een ​​effectieve energie management strategie te creëren.

Bezetting door zelf zal niet direct bespaart u energie. Wat het zal doen, echter, is u helpen om de gebieden waar maatregelen kunnen worden genomen die u zullen helpen om uw energieverbruik te optimaliseren identificeren.

Zo kan bijvoorbeeld de gegevens van een debietmeter op een stoom- of proceslijn vaak gebruikt worden als een voorlopige maatregel bij de beoordeling of een variabele snelheid rijden, die zijn bewezen te drastisch te verminderen het energieverbruik te gebruiken. Ook gegevens van andere instrumenten, zoals druk of temperatuur inrichtingen kunnen vaak worden gebruikt om de effectiviteit van productiemiddelen meten zoals procesvaten, de gegevens vervolgens gebruikt voor het optimaliseren van de efficiëntie van deze apparatuur.

8. Zorg goed voor uw instrumenten

Waar instrumenten al zijn geïnstalleerd, loont het om te zorgen dat ze op de piek van de operationele prestaties worden gehouden. Om het risico op uitval of storingen te beperken, is het raadzaam om te zorgen dat onderhoud, zowel in termen van frequentie en procedures, wordt uitgevoerd in overeenstemming met de aanbevelingen van de fabrikant van het apparaat uitgevoerd.

Het houden van instrumenten in goede staat is vereenvoudigd door de nieuwste generatie van slimme digitale instrumenten, die een uitgebreid scala aan mogelijkheden voor een betere monitoring en controle te bieden, doordat operators en technici om meer nuttige informatie over het proces en het apparaat zelf te krijgen. Met de komst van draadloze standaarden, zoals WirelessHART-, kunnen draadloze adapters nu worden aangebracht op bestaande HART instrumenten, die een kosteneffectieve en veilige methode ontsluiten eerder gestrande data.

Moderne instrumenten zijn meestal robuuster en nauwkeuriger. Ze zijn ook makkelijker te onderhouden, met functies zoals on-board diagnose zodat eventuele problemen snel worden gesignaleerd en verholpen, en zijn minder gevoelig voor problemen zoals drift. Het is belangrijk om te onthouden maar dat niets altijd duurt. Zelfs elektrische componenten, kan een verandering in werking ondergaan door kleine chemische en / of fysieke veranderingen met de tijd. Het is daarom aan te raden om uw instrumenten regelmatig gecontroleerd en indien nodig opnieuw gekalibreerd om ervoor te zorgen dat ze blijven om verdere nauwkeurigheid te leveren hebben.

9. Site enquêtes

De Carbon Trust benadrukt dat bedrijven nodig hebben om een ​​reeks van monitoring en targeting technieken te identificeren en uit te voeren energiebesparende maatregelen te gebruiken. De Trust schat dat fundamentele huishouding in staat stelt veel no-en low-kostenbesparingen, die kan kloppen tot vijf procent of meer uit een industrieel energierekening, terwijl de meer formele energiebeheer regelingen besparing van 20 kan bereiken procent of meer 30, afhankelijk van de die industriële sector een bedrijf opereert.

Een site survey van een gerenommeerde fabrikant, zoals ABB is een aanbevolen eerste stap om het energieverbruik te beheren. Het is een goede manier om verspillende processen die gemakkelijk kunnen worden gecorrigeerd en biedt advies en selectie van producten op maat gemaakt voor de specifieke toepassing te identificeren. Onderhoud pakketten zijn ook beschikbaar om het proces wordt uitgevoerd bij optimale efficiëntie.

10. Neem de kans om andere gebieden voor energiebesparing te spotten

Veel potentiële gebieden voor energiebesparing kan krijgen over het hoofd gezien. Op oudere sites bijvoorbeeld verouderde of inefficiënte uitrustingen kunnen verbruiken grote hoeveelheden stoom of perslucht die anders zou kunnen worden verminderd. Door het gebruik van instrumenten om de prestaties van deze apparatuur te controleren, kunnen weloverwogen beslissingen worden gemaakt over hoe om de efficiëntie te verbeteren, hetzij door het opknappen of upgraden of te investeren in een vervanging.

Hetzelfde geldt voor de ketel zelf. Als de ketel worstelt of niet in staat is om de stoom te eisen die door het proces wordt vereist, of teveel brandstof verbruikt om stoom te genereren, kan dit een aanwijzing zijn voor onderhoud of vervanging.

Samenvatting

Als een middel van het verzamelen van gegevens over de prestaties constant, instrumentatie biedt een belangrijke eerste stap in een energiebesparende regime. Als maatstaf van huidige prestaties, instrumentatie maakt het mogelijk om gebieden voor verbetering en de strategieën die nodig zijn om deze daarvan te komen.

Deze informatie werd verstrekt door ABB-metingen en analyses

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.