← Terug naar IT, Management Systems & Software categorie

Enquête blijkt Operational Excellence is essentieel

Meer dan 90 procent van de olie-, gas- en petrochemische professionals geloven operational excellence is een belangrijke prioriteit en technologie een essentiële factor

Petrotechnics, de ontwikkelaar van de gevaarlijke industrieën 'eerste software platform, voor Operational Excellence, heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van zijn Operational Excellence Index in houding ten opzichte van' operational excellence 'onder de olie-, gas- en petrochemische industrie. De Index toont operational excellence wordt beschouwd als een belangrijke prioriteit voor de meerderheid van de organisaties.

Het bereiken van operationele uitmuntendheid is de afgelopen twee jaar ook steeds belangrijker geworden voor de meeste organisaties. Een derde van de respondenten (33%) zei dat het voor iedereen in hun organisatie meer of juist heel belangrijk is geworden, terwijl 47% zegt dat het voor sommige mensen in hun organisatie meer of juist heel belangrijk is geworden. Alleen 10 procent zegt dat er de afgelopen twee jaar niets is veranderd, terwijl vijf procent denkt dat het minder belangrijk is geworden.

"In de huidige complexe operationele omgeving, wordt de druk montage op de productiviteit te verbeteren, kosten te beheersen en het verminderen van risico's - allemaal op hetzelfde moment", zegt Phil Murray, CEO van Petrotechnics. "Het idee van operational excellence is bij ons al enige tijd, maar nu een overweldigende meerderheid van de organisaties te herkennen zijn rol bij het aanpakken van de belangrijkste uitdagingen. De olie-, gas- en petrochemische industrie zijn het maken van operationele uitmuntendheid een prioriteit, en het is nooit meer haalbaar geweest -. Of meer nodig "

Drivers en doelstellingen

Het belang van operationele uitmuntendheid kan ook worden gezien door degenen die het binnen een bedrijf sponsoren. Bijna de helft (46%) van de respondenten zei dat het bereiken van operationele uitmuntendheid op bedrijfsniveau wordt gesponsord door leden van de raad van bestuur. Bijna een derde (31 procent) zei dat iedereen binnen de organisatie verantwoordelijk is, terwijl 18 procent zei dat het ligt aan een specifieke operational excellence-functie.

Als het gaat om de drijfveren voor het bereiken van operationele uitmuntendheid, noemde 63% de noodzaak om grotere kostenefficiënties te realiseren en het operationele en zware ongevallenrisico te verminderen. De volgende meest populaire drivers zijn het optimaliseren van onderhoudsprogramma's en het beïnvloeden van culturele en gedragsverandering (56%).

Wanneer volgorde van belangrijkheid, de noodzaak om de operationele en grote risico op ongevallen te verminderen kwam bovenaan de lijst, gevolgd door het ontwikkelen van een meer systematische aanpak van de operational excellence (een beter bedrijfsresultaat model). Het bereiken van een grotere kostenefficiëntie is de derde belangrijkste driver, terwijl het beïnvloeden van cultuur- en gedragsverandering is de vierde.

De heer Murray vervolgt: "De Index toont brede consensus van professionals uit de industrie die operational excellence is over het verminderen van risico's, de kosten te verlagen en de productiviteit te verbeteren. Door het verstrekken van deze driedimensionale globaal overzicht van operationele realiteit van een plant in real-time voor iedereen, van de directiekamer tot de frontlinie operators kunnen beginnen om praktisch en routinematig beheren activiteiten en het inperken van risico's in een gezamenlijke manier. Dit kan iedereen beter beter geïnformeerde beslissingen te nemen -. En ondersteunt operational excellence "

De rol van technologie

De overgrote meerderheid van de respondenten is ook van mening dat technologie een belangrijke rol moet spelen bij het leveren van duurzame operationele uitmuntendheid in olie, gas en petrochemische producten. Iets minder dan de helft (49%) van de respondenten is het er volledig mee eens dat technologie een enabler is.

"Technologische ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt om effectief en efficiënt te beheren kosten, risico's, productiviteit en veiligheid", concludeert Mijn Murray. "Technologie stelt organisaties in staat zijn met het gekoppelde complexiteiten in gevaarlijke operaties te behandelen. De juiste technologie kunnen mensen voorzien van de informatie die ze nodig hebben om consequent de juiste beslissingen en operationele excellentie te bereiken. "

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.