← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

Met behulp van SF6 Gas in medische toepassingen

Oogheelkunde

Medische toepassingen met gassen zijn breed en gevarieerd en omvatten patiëntenzorg, onderzoek en de vervaardiging van farmaceutische producten. Zwavelhexafluoride (SF6) is een door de mens gemaakt gas dat bestaat uit één zwavel- en zes fluoride-atomen. De belangrijkste eigenschappen van het gas zijn dat het extreem chemisch stabiel is en een relatief hoge dichtheid heeft. Algemeen gebruikt in de elektrische industrie als een isolerend medium, maken de eigenschappen van het gas het ook zeer geschikt voor gebruik in oogheelkunde.

Oogheelkunde

Oogheelkunde is de chirurgische of medische zorg van alle voorwaarden die het oog of de aanhangsels beïnvloeden. Dit kan omvatten; staar, erfelijke oogaandoeningen, trauma of ziekte.

vitrectomie chirurgieHet netvlies is een lichtgevoelige laag van weefsel dat het binnenoppervlak van de achterkant van het oog. Metabole weefsel werkt op het netvlies van de oogbol ondersteunen. Echter, dit weefsel weg te trekken, wat resulteert in een maculair gat of netvliesloslating. Één van deze voorwaarden kan leiden tot vervormde of verminderd gezichtsvermogen. Herstelbetalingen kan plaatsvinden tijdens een procedure heet een vitrectomie.

Vitrectomies

Tijdens een vitrectomie, een oogarts (medisch opgeleide oog specialisten), zal het glasvocht, een heldere gel-achtige stof die achter de iris ligt te verwijderen. Daarbij zullen zij toegang tot de achterkant van het oog, waar de beschadigde retina kan repareren verkrijgen.

Aan het einde van de vitrectomie operatie wordt de oogarts vereist wordt niets van het glasvocht vullen. Dit kan worden bereikt door het injecteren van een kleine hoeveelheid SF6 gas in het oog, zodat de druk die nodig is om de retina gehandhaafd bleven en adequaat genezen handhaven.

Vanwege de hoge dichtheid van de SF6 gas het lichaam niet in staat om het absorberen van 3-4 weken. Ter vergelijking, air Klaar-1 3 weken, die niet toestaan ​​het oog voldoende tijd om te herstellen.

Rapidox SF6 6100 analyser
Waarom is SF6 Gas Analysis Essentiele?

Om de techniek te valideren, is het belangrijk dat ophthalmologists analyseren de samenstelling van het gas SF6 vóór gebruik in chirurgie. Daarbij hogere precisie, zuiverheid, traceerbaarheid, nauwkeurigheid en prestaties kunnen worden bereikt.

Cambridge Sensotec is een gevestigde fabrikant van het Rapidox-assortiment gasanalyzers met hoge precisie. Het bedrijf werkte samen met specialisten in de oogheelkunde om een ​​op maat gemaakte Rapidox SF6 6100-analysator te ontwikkelen, die in staat is een minimale hoeveelheid SF6-gas te analyseren.

Als een particulier bedrijf, bemand door hoogopgeleide technologen, wordt Cambridge Sensotec perfect geplaatst om te reageren op haar klanten gespecialiseerde gas analyse eisen. Dynamisch en flexibel, het bedrijf kunnen ontwerpen en leveren oplossingen van verschillende gasanalyse toepassingen.

Ontdek meer over SF6 gas analyse op www.sf6.co.uk. U kunt contact opnemen met Cambridge Sensotec om uw aanvraag verder te bespreken. Neem contact met ons op: + 44 (0) 1480 462142 of email: [Email protected].

Cambridge Sensotec

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.