← Terug naar categorie Valves & Actuators

Soft zittingafsluiters Survive Continuous zandstralen

Ako Valves-logo

Tight Uitschakeling voor alle toepassingen

Regelmatig aluminium behuizing zachte zittingafsluiters van AKO UK worden gebruikt in de Clay Cross gieterij van Biwater Industries. Geleverd in standaardformulier met een polyester-poedercoating, hebben de onderhavige zachte zittingafsluiters nu toe doorstond vijf jaar van continue blootstelling aan de meest fysiek agressief milieu is het mogelijk voor te stellen.

In hun zandgieterij produceert Biwater chemisch gebonden zandvormen voor gegoten buisfittingen in het bereik van 300 tot 700mm diameter. Zes zandmixers worden geleverd met zand geleid door AKN-zachte kleppen met 100-diameter en een rubberen knelhuls, met zand uit het zandwinningssysteem. Elke zacht zittende klep passeert tot 10 ton / uur zand. Het zandwinningssysteem waarin de zacht zittende kleppen werken, maakt deel uit van het terugwinningssysteem dat integraal deel uitmaakt van het milieuprogramma van Biwater.

Soft Zittende Valve Rubber Liner LifetimeZitting met zachte zitting

De schurende wrijving van het gerecyclede zand zal elke klepling verslijten. De AKO-zachtzittende kleppen zijn voorzien van natuurrubberen hulzen, die gemiddeld om de 9-maanden worden vervangen. De geheimen van de hoes bevinden zich verrassend genoeg ook in het elliptisch gevormde lichaam van de AKO-klep met zachte zitting. De vorm van het lichaam zorgt ervoor dat de huls elke keer als deze sluit op dezelfde plaats wordt gevouwen, dit resulteert in een beter mechanisch geheugen, waardoor de sleeve en de klep met zachte zitting over het algemeen langer meegaan. Deze functie is uniek voor de AKO-kleppen met zachte zitting, wat een langere levensduur betekent dan de competitie met zacht zittende kleppen, en heel belangrijk is dat er tot 40% minder luchtverbruik is tijdens bedrijf. Het besparen van 40% op luchtverbruik met een klep die elke 10-seconde op een 24-dienst gebruikt, is een enorme energiebesparing voor elke fabrikant.

AKO zachte zittingafsluiters zijn gebruikt in deze plant voor 18 jaar. Enkele jaren geleden de oudere gietijzeren bodied kleppen werden vervangen door nieuwere aluminium-bodied modellen, voor de veiligheid en het gemak van de Biwater ingenieurs. Verminderde gewicht betekent eenvoudige bediening van de kleppen, die op verschillende niveaus zijn aangebracht. Bij het vervangen van een zacht zittende klep voor het re-kous, het totale proces downtime is ongeveer 20 minuten.

Voordelen van Soft zittingafsluiters

Biwater koos voor zachtzittende kleppen vanwege hun uiterste eenvoud en betrouwbaarheid. Er zijn geen messen, poorten, kogels of lagers om met zand te verstoppen. In deze vijandige omgeving moeten de meeste kleppen, ongeacht het type, regelmatig worden opgeknapt - en AKO-kleppen met zachte zitting bieden in dit opzicht aanzienlijk lagere kosten, aangezien een nieuwe rubberen hoes dramatisch minder duur is dan een opnieuw gemalen vlinderafdichting, poortzitting of mes blad. Bovendien betekent de 100mm-klep met zachte zitting een echte 100mm-boring, omdat er geen opdringerige elementen in de zandstroom terechtkomen. Zandoverdracht & menging kan daarom op een meer consistente basis worden uitgevoerd.

Voordelen van de zachte zitting van de klep

Extern heeft de lak van de AKO zacht zittende klep zeer effectief beschermd, zonder zichtbare schade na 5 jaar dienst.

Met bewezen betrouwbaarheid in de industrie voor meer dan 30 jaar veel ingenieurs, OEM's en fabrikanten zijn nu te beseffen niet alleen AKO zachte zittingafsluiters bieden de beste en meest betrouwbare oplossing voor het transporteren van moeilijke producten, kunnen ze ook concurreren en beat 'traditionele' kleppen op de prijs . In de huidige steeds competitieve Britse markt is dit erg belangrijk.

Lees meer over soft zittingafsluiters.

AKO UK Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.