← Terug naar de categorie Process Automation

Veilige automatisering platforms verzekeren traceerbaarheid via vleesverwerking voedselketen

Veilige automatisering platforms met geïntegreerde data logging mogelijkheden, zal helpen om het publieke vertrouwen in de voedselvoorzieningsketen te herbouwen en het risico van besmetting te verminderen door dubiously afkomstige producten; Barry Weller van Mitsubishi Electric verklaart.

Het vlees versnijden, met paard vlees en andere zwartwerk vlees, zoals zeer verwerkt varkensvlees wordt gevonden in nieuwe producten op een dagelijkse basis, klein begonnen maar al snel verspreid over meerdere landen. Producten gelabeld als rundvlees bleken tot 100% paard bevatten, terwijl sporen van paard en varkens werden gevonden in een groot scala aan gemaksproducten, waaronder grote merken verkocht in grote naam supermarkten.

Hoewel er niets inherent problematisch is met de inname van het paard, zijn er veel vragen over hoe en waar deze paard en varkensproducten in de voedselketen terechtgekomen, hun bezorgdheid uiten over het welzijn van de dieren, het slachthuis voorwaarden en eventuele besmetting van medicijnen die schadelijk zouden kunnen zijn geweest gezondheid van de mens. De impact op het publieke vertrouwen in de supermarkten is ongetwijfeld een primaire focus van de aandacht, maar misschien nog belangrijker is het schijnbare gebrek aan traceerbaarheid dat we allemaal voor lief nemen in wat een sterk gereguleerde industrie moet zijn.
Voedselproducenten zijn onder niet aflatende druk om kosten te verlagen en misschien wat we hebben gezien in de paardenvlees schandaal is een van de eerste tastbare resultaten van die druk. Het rundvlees van vee gehouden aan strenge Britse of EU-normen zal inherent duurder dan paard of zeer verwerkt varkensvlees dat de voedselketen via de achterdeur zijn binnengekomen, met weinig of geen kwaliteitscontroles zijn.

Met de voedselketen steeds langer, de mogelijkheden voor verontreinigingen krijgen in levensmiddelen toeneemt. Buiten de paardenvlees schandaal, het aantal high profile product recalls in de afgelopen jaren toont het belang van supply chain management. In het uiterste, als grondstoffen zijn afkomstig van steeds meer uiteenlopende bronnen, is er zelfs de mogelijkheid van bioterrorisme en economische / chemische aanvallen.

De vraag voor voedselproducenten is nu hoe zij hun traceerbaarheid maatregelen kunnen versterken en de wederopbouw van het publieke vertrouwen. Dit geldt niet alleen gelden voor de grondstoffen als ze in het voedsel productieproces. Het is net zo waar in elk stadium van de productie-omgeving, van opslag tot het mengen van ingrediënten en van koken tot de verpakking en de etikettering van de distributie.

Er zijn veel gebieden van de voedselproductie waar de traceerbaarheid is nog steeds een handmatig proces en misschien met het paard vlees schandaal in het achterhoofd, is dit een van de problemen. Een grotere nadruk op automatisering zou niet alleen zorgen dat de supply chain transparanter, zorgen voor een grotere betrouwbaarheid, maar het kan ook een belangrijke rol spelen in het verlagen van de kosten, het vrijmaken van medewerkers om meer toegevoegde waarde rollen te vervullen terwijl ook helpen de productiviteit te verhogen en het energieverbruik gebruik. Het is een win-win scenario.

Effectieve track en trace-programma's zijn niet optioneel: naleving van de regelgeving dat vereist. Food bedrijven moeten in staat zijn om, op verzoek, aan te tonen met passende documentatie die hun processen waren geen schuld in het geval er een probleem wordt geconstateerd - dat alles van de ontdekking van sporen van paard DNA om een ​​bacteriële breakout bestaat - en, indien nodig, te beheren een product recall.

Sales inzinkingen

Als de supermarkten ontdekken om hun kosten, een onvermogen om de volledige traceerbaarheid te garanderen in geval van een probleem heeft een directe impact op de omzet. De Food Standards Agency zegt dat van de 45,015 tests die in het Verenigd Koninkrijk tot op heden verricht; alleen 47 testen hebben aangetoond dat de aanwezigheid van paardenvlees. Al deze producten zijn uit de verkoop gehaald en het is herhaald dat paardenvlees is op zich niet onveilig als een voedingsmiddel. Maar de verkoop van rundvlees hamburgers en bevroren verwerkte voedingsmiddelen zakte.

Mitsubishi Electric is een erkend expert in de voedingsindustrie, het leveren van toonaangevende automatiseringsoplossingen die helpen food processors pakken de marktwerking die het een van de meest uitdagende en veeleisende fabricage sectoren te maken. Een belangrijk aandachtspunt van Mitsubishi's automatiseringsarchitectuur concept is het managen van een ononderbroken stroom van gegevens en als het gaat om het waarborgen van traceerbaarheid in de voedselketen, van gegevens is van cruciaal belang.

De elementaire bouwstenen van deze geavanceerde automatisering platforms zijn PLC's (programmeerbare logische controllers) en HMI (human-machine interfaces) en recent product oplossingen van Mitsubishi hebben een meer nadruk op data logging geplaatst. Verbeterde data logging-mogelijkheden op producten zoals de PLC's en HMI GOT-serie in staat gegevens moet aangemeld uit een reeks van aangesloten apparaten - inclusief sensoren, actuatoren, servo's, frequentieregelaars en temperatuurregelaars - zorgen voor volledige traceerbaarheid van de productie voor een veilige en veilige werking.

De modulaire PLC bereik maakt de implementatie van effectieve data logging eenvoudig door de integratie van een volledig uitgeruste datalogger, waardoor de kosten van een externe module. De ingebouwde data logging functie levert een eenvoudige manier om te zorgen voor de productie traceerbaarheid, met de mogelijkheid om deze gegevens op te slaan op SD-geheugenkaart met de integrale geheugenkaartsleuf.

De ingebouwde datalogger ondersteunt sampling asynchrone scan-onafhankelijke zo snel als 1ms. Het scheiden van de werking van de cyclische scan van de PLC biedt veel meer flexibiliteit en sample frequentie. Configuratie van de datalogger is gemaakt met parametrisering plaats programmering, bespaart insteltijd. Dit maakt ook de rapporten snel worden geconfigureerd om de data die nodig is vangen. De gelogde bestanden worden opgeslagen in een Microsoft Excel-compatibel formaat (csv), die een gemakkelijke analyse. Analyse van de geregistreerde gegevens is ook beschikbaar in de configuratie tool. De installatiesoftware is opgenomen in de iQ Works software suite en is beschikbaar als gratis download van onze website.

De datalogger ondersteunt getimed logging en logging trekker met een pre-en post-trigger-buffer, waardoor een getriggerde gebeurtenis (alarm bijvoorbeeld), een aantal monsters kunnen worden genomen voor en na de trigger. Dit is zeer belangrijk voor het analyseren van de gebeurtenissen die tot de triggergebeurtenis die versnelt de diagnostiek en minimaliseert downtime.

Ten slotte is er een automatische logfunctie waarmee een "instellingsbestand" overal ter wereld naar de eindgebruiker kan worden gemaild. Dit kan vervolgens worden gekopieerd naar een SD-kaart en wanneer dit wordt ingevoegd in een draaiende PLC, worden de gegevens automatisch in het csv-formaat vastgelegd.

Datalogging mogelijkheden uit te breiden ook de GOT serie HMI's, die zijn voorzien van ingebouwde RAM de opslag van maximaal 2,000 datapunten. Gelogde gegevens kunnen worden bekeken in een historische trend grafiek of in een historische gegevens weergaveoverzicht. Daarnaast is de GOT-serie biedt opties voor USB-poorten en een sleuf CF / SD-kaart, waardoor data eenvoudig gearchiveerde aan, of via de USB-geheugensticks of CF / SD-kaarten te zijn.

Evenals loggegevens, de PLC's en HMI GOT-serie kunnen ook gegevens van aangesloten apparaten te verzenden naar een hoger niveau SQL-database-server op een PC via de optionele MES interface. De MES-interface functie zorgt voor directe communicatie tussen de PLC of HMI en de SQL-database, waardoor de noodzaak voor een tussenlaag van pc-hardware.

Er is een volledige opvolging van geregistreerde gegevens en veranderingen in het systeem met functies zoals user login, automatisch uitloggen na een bepaalde periode van inactiviteit van de gebruiker en procedures om ervoor te zorgen dat alle gebruikers zijn toegestaan. De automatisering platform zorgt er wijzigingen zijn geautoriseerd en records worden alleen geaccepteerd indien vergezeld van het juiste wachtwoord.

De data logging mogelijkheden van beide GOT-serie HMI en PLC's maken verschillende niveaus van beveiliging gecontroleerde toegang vast te stellen, van systeembeheerders tot systeembeheerders. Tijdstempel audit trails worden gehandhaafd om de datum en tijd van operator inzendingen en acties die maken, wijzigen of verwijderen van elektronische gegevens op te nemen.

Deze geavanceerde oplossingen van Mitsubishi Electric maakt het gemakkelijk en kosteneffectief voor het opzetten van high performance gegevensverzameling en monitoring systemen, waardoor een beroep op feilbaar handmatige procedures en het helpen om volledige traceerbaarheid door de gehele supply chain. Aangezien de kosten doelpalen van de voedselproductie blijven bewegen en als het aanbod blijft uitbreiden om ingrediënten te kunnen afkomstig van meer en meer divers en afgelegen locaties, dan is deze mogelijkheid om de traceerbaarheid te garanderen wordt steeds kritischer geworden.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.