← Terug naar categorie Condition & Vibration Monitoring

Het geheim voor het bereiken van wereldklasse OEE scores voor farmaceutische fabrikanten

Smart condition monitoring

Omdat farmaceutische fabrikanten ernaar streven de productiviteit te verhogen en de downtime te minimaliseren, vaak nu met het doel om van batchproductie naar continu bedrijf te gaan, benadrukt Neal Welch, Life Science Sales Manager, Automation Systems Division bij Mitsubishi Electric het belang van slimme conditiebewakingstechnologieën.

Als een strak gereguleerde sector met enorme financiële prikkels om productielijnen te houden, ervaren fabrikanten in de farmaceutische industrie meestal minder onbeplande downtime dan in andere sectoren. Inderdaad, farmaceutische fabrikanten als geheel kunnen wijzen op minder uren ononderbroken downtime dan de even hoogwaardige automobielindustrie, en ook minder dan de soortgelijke gereguleerde voedings- en drankensector.

Dit heeft al enige tijd plaatsgevonden. Onderzoeken uitgevoerd zo lang geleden dat 2004 door downtime deskundige Don Fitchett niet alleen deze push voor excellence in de farmaceutische industrie benadrukte, maar ook gewezen op hoe uitgebreid bedrijven hun downtime volgen, met gestandaardiseerde statistieken in plek om Meld het aan. Dit was nauwelijks verrassend gezien bijna 90% van hen citeerde dat downtime zowel extreem als zeer belangrijk was.

Het controleren van niet-geplande downtime is echter niet hetzelfde als het voorkomen ervan. En de componentfouten of knelpunten die de belangrijkste oorzaken van downtime zijn, kunnen ook invloed hebben op de prestatie van de productielijn en op de kwaliteit van het product. In combinatie met beschikbaarheid zijn deze drie belangrijke prestatie-indicatoren de kern van het meten van Overall Equipment Effectiveness (OEE), zoals gedefinieerd door de eenvoudige formule:

OEE = beschikbaarheid x prestatie x kwaliteit

Snel vooruit naar vandaag, en statistieken markeren een gemiddelde OEE-score binnen de farmaceutische sector van 60-70%, op een of andere manier minder dan de score van 85% die over het algemeen beschouwd wordt als wereldklasse. Dus terwijl de farmaceutische sector zich voor de bocht voordoet om zijn downtime te herkennen en te volgen, lijkt het dat het nog niet echt op de hoogte is van de beschikbaarheid en het verbeteren van de lijnprestaties.

Farmaceutische fabrikanten weten zich ervan bewust dat zij de beschikbaarheid van de machine moeten vergroten en ononderbroken downtime verminderen om te kunnen reageren op de wereldwijde concurrentie en de kosten te minimaliseren. Maar de traditionele technieken om het stilstand te voorspellen om onderhoud te kunnen beheren en om de betrouwbare productie te helpen maximaliseren, zijn meestal duurder - zoals het gebruik van out-sourcing experts om machines te analyseren en de resultaten van complexe algoritmen te interpreteren - of zeer subjectieve De ervaring van interne ingenieurs die intiem zijn bij productielijnen en 'component' kunnen horen of 'voelen'.

De beweging naar continue productie, uit batchproductie, is een andere trend in de farmaceutische productie die ook een omgeving creëert waar productiesystemen zelfs minder tolerant zijn voor storingen of apparatuurvariabiliteit. Traditioneel zou een geneesmiddel in fasen worden vervaardigd, met laboratoriumtests uitgevoerd in elk stadium om de eigenschappen van de verbinding in productie te bevestigen. Testvoorschriften maken het echter mogelijk om in een continu productieproces realtime-testen op de machine uit te voeren. Dus als het productieproces niet stopt, moet de betrouwbaarheid 100% zijn.

Voorwaarden monitoring ontwikkelingen

In de afgelopen jaren zijn conditiebewakingstechnologieën gewoonlijk geworden - componenten die gemakkelijk kunnen worden gemonteerd op motoren en roterende machines om opkomende problemen te detecteren. Vanaf het begin hebben deze nieuwe mogelijkheden voor preventief onderhoud geopend, waardoor de componenten gedetecteerd kunnen worden om het einde van hun werk te bereiken en uitgewisseld tijdens het geplande onderhoud. Niet langer zouden fabrikanten onaangetast door een catastrofale mislukking worden gevangen. Niet langer zouden de problemen zijn van grote verliezen in de productiviteit die wordt veroorzaakt door downtime van een voornaamste actief, waarbij de productiviteit verloren gaat met misschien tienduizenden ponden, om de noodreparatiesnelheden niet te vermelden.

Vandaag kunnen we echter nog verder gaan, met nieuwe generaties 'slimme' technologieën die niet alleen het preventieve onderhoud binnen de farmaceutische productie mogelijk maken, maar ook van voorspellend onderhoud. Belangrijkste ontwikkelingen in sensortechnologie maken het mogelijk om veel meer machineparameters op kosteneffectieve wijze te bewaken, van grote primaire verhuizers tot kleinere systemen.

Bijvoorbeeld, de Smart Condition Monitoring (SCM) oplossing van Mitsubishi Electric biedt een geïntegreerde aanpak om de conditie van individuele activa te monitoren en zorgt voor een holistische aanpak om de gezondheid van de hele plant te monitoren. Deze SCM-systemen kunnen continu worden gebruikt en kunnen worden gebruikt om een ​​eenvoudige maar effectieve waarschuwing te geven alvorens een significant mislukking.

De 'slimme' capaciteit van het systeem en de sensoren komt uit een combinatie van lokale waarschuwingen op de machine - wellicht met behulp van het bekende verkeerslicht systeem - en door informatie van meerdere sensoren over het plantennetwerk naar PLC's over te dragen en vervolgens naar HMI's, PC's of mobiele apparaten voor diepgaande monitoring, geavanceerde waarschuwing en gedetailleerde analyse.

OEE maximaliseren

Het SCM-systeem ondersteunt een aantal functies die helpen bij het voorspellend onderhoud, inclusief het detecteren van lagerfouten, onbalansdetectie, afwijking, temperatuurmeting, cavitatiedetectie, fasefalenherkenning en resonantiefrequentie-detectie. Door meerdere sensoren in het besturingssysteem te koppelen, kan de controller de exploitatiepatronen buiten de norm analyseren, met een reeks alarmomstandigheden die waarschuwen dat aandacht nodig is.

SCM helpt niet simpelweg om te voorspellen wanneer een sleutelcomponent het einde van zijn leven nadert, om vervanging mogelijk te maken, in plaats van te worden verrast door catastrofale storing. Het stelt bedrijven ook in staat om productietendensen te zien, zoals aspecten van de lijn die uit tolerantie drijven. Als ongemerkt of ongemerkt gelaten wordt, kunnen dergelijke trends een stopzetting veroorzaken die de noodzaak tot operatieinterventie tot gevolg heeft; Misschien niet catastrofaal falen, maar kostbaar en accumulatief van downtime toch.

Zelfs als dergelijke trends uiteindelijk niet leiden tot volledige downtime van het proces, is het mogelijk dat ze uiteindelijk gevolgen hebben voor de kwaliteit van het product. Zonder een SCM-implementatie kan de eerste een bedrijf hiervan weten wanneer een partij producten een kritische QA-inspectie mislukt, wat betekent dat verspild product na alle waarde is toegevoegd.

Zo kunnen we zien dat technieken voor het monitoren van slimme condities een positief effect hebben op alle drie de aspecten van de OEE-vergelijking (beschikbaarheid, prestaties en kwaliteit), waardoor farmaceutische fabrikanten kunnen bijdragen aan OEE-scores van wereldklasse.

Doorlopende productie mogelijk maken

SCM kan verder gaan, door een essentieel hulpmiddel te leveren om de farmaceutische industrie te helpen met de overgang van batchproductie tot continue productie. Deze verschuiving naar continue productie vereist een verhoogde looptijd tussen periodes van gepland onderhoud en is afhankelijk van de mogelijkheid om de conditie van de operatie betrouwbaar te controleren.

Het SCM-systeem voldoet aan deze eis omdat het, samen met het aanwijzen van een ontwikkelingsprobleem op een machine of lijn, ook in staat is om zinvol detail te geven over wat het probleem is en hoe ernstig het kan zijn. En door een volledig en holistisch overzicht te geven van de werking van de activa van de plant kan het ook een modelgebaseerde storingsdetectie en identificatie systeem implementeren met een actief foutdiagnostiek kader.

We kunnen zien dat SCM veel voordelen biedt voor de farmaceutische sector. Het biedt betrouwbare monitoring van individuele machines en complete productielijnen, met intelligente procesmonitoring om een ​​volledige service te leveren die is gebouwd rond machine diagnostiek. Verder biedt het een eenvoudige installatie en intuïtieve werking, met een systeem dat gemakkelijk uitbreidbaar is. Met behulp van de 'slimme' benadering kan conditiebewaking eenvoudig worden geïntegreerd in de installatie systeemarchitectuur, beginnend met zoveel of weinig dat nodig is en het systeem zo nodig uitbreiden om het meest uitgebreide overzicht te geven.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.