← Terug naar de categorie Process Control & Automation

Verlaging van de reagenskosten voor in-vitro diagnostische apparatuur

analyser oems

Moderne gezondheidszorg is afhankelijk van klinische en biologische analyse van monsters om accurate diagnoses te stellen en een gerichte behandeling voor patiënten te bieden. Veel van de apparatuur die wordt gebruikt om de analyse uit te voeren, gebruikt reagentia en reinigingsvloeistoffen om nauwkeurige resultaten vast te stellen en kruisbesmetting te voorkomen. De efficiënte verwerking van reagentia kan daarom bijdragen aan kostenbesparingen en een verhoogde beschikbaarheid van de service.

Tony Brennan, Field Segment Manager, .gas & .micro bij Bürkert, bekijkt hoe de lopende kosten in verband met deze apparatuur kunnen worden geminimaliseerd.

De analyse van bloed, speeksel en andere lichaamsvloeistoffen biedt essentiële informatie voor medische diagnose en als zodanig draait de machine die betrokken is bij het vaststellen van de resultaten vaak 24 / 7 om de vraag bij te houden. Betrouwbaarheid, zowel mechanisch als in termen van nauwkeurigheid van de analyse, is van het grootste belang en daarom wordt het ontwerp van de analyseapparatuur onder dergelijke controle geplaatst.

Tegelijkertijd willen fabrikanten de productiviteit verbeteren en de bedrijfskosten waar mogelijk verlagen voor hun klanten. Hoewel fundamentele ontwerpen en processen ongewijzigd blijven, kunnen verfijningen in de componenten en hun lay-out een aanzienlijke verlaging van de reagenskosten en minimale uitvaltijd voor onderhoud tot stand brengen.

Kosten verlagen

Met de hoge kosten van reagentia kan het verminderen van de uitgaven voor deze input een aanzienlijke invloed hebben op de bedrijfskosten van de apparatuur. Bovendien, als de schaal van de machine kan worden verminderd, kan extra apparatuur aan het laboratorium worden toegevoegd, waardoor het productiever wordt.

Vooruitgang in de analysetechnologie maakt de testprocedures efficiënter, waardoor de benodigde hoeveelheid reagens wordt verminderd; alles wat nodig is, is een aangepast besturingsproces dat de verminderde volumes nauwkeurig kan verwerken.

Met de noodzaak om analysemachines te verkleinen en efficiënter te maken, ligt de focus binnen de industrie op miniaturisatie en multi-tasking, waardoor laboratoria meer kunnen bereiken met minder.

Ontwerpverfijning

Het meest voorkomende type project binnen de sector is de aanpassing van bestaande apparatuur. Het analyseproces is meestal perfect begrepen en gedocumenteerd. Wat nodig is, is een verfijning van de huidige machine die het efficiënter en kosteneffectiever zal maken.

Door partnerships tot stand te brengen tussen de OEM-analysatoren en de procesbeheersingsexperts, is het mogelijk om samen te werken en oplossingen te ontwikkelen, evenals alle certificeringen die vereist zijn om de machines in de medische industrie te bedienen. Hierdoor kunnen OEM's profiteren van nieuwe technologieën die regelkleppen kleiner hebben gemaakt of een langere levensduur hebben.

Tegelijkertijd kan er een mogelijkheid zijn om de apparatuur toegankelijker te maken voor onderhoud en het aantal vloeistofverbindingen en dus potentiële lekpaden te verminderen. Dit biedt ook de mogelijkheid om de verscheidenheid aan gebruikte onderdelen te vereenvoudigen en het aantal leveranciers dat bij het project betrokken is te verminderen.

klinische biologische analyse

Moderne gezondheidszorg is afhankelijk van klinische en biologische analyse van monsters om accurate diagnoses te stellen en een gerichte behandeling voor patiënten te bieden.


Spruitstukken voor optimale prestaties

Het implementeren van process control manifolds die gebruikmaken van moderne productietechnieken en materialen kan een aantal voordelen bieden bij de dagelijkse werking, niet in de laatste plaats de vermindering van mogelijke lekpaden. Door het aantal benodigde leidingen in een machine te verminderen, zorgt een spruitstuk ook voor een veel schonere en efficiëntere installatie.

Spruitstukken bestaan ​​uit verschillende afzonderlijke componenten, zoals kleppen, fittingen, afdichtingen, sensoren, evenals het spruitstukblok zelf. Het gebruik van een gespecialiseerde fabrikant om de complete assemblage te maken, zorgt voor een veel efficiënter proces en vermindert ook de onderhoudsmonteurs, die mogelijk ondersteuning nodig hebben van de fabrikanten die betrokken zijn bij de levering van de analyseapparatuur.

Manifolds kunnen ook de uitvaltijd aanzienlijk verminderen in het geval van een operationeel probleem. In plaats van het opsporen van fouten en het oplossen van problemen, kan het complete spruitstuk snel worden verwijderd en vervangen, zodat de machine snel weer normaal kan werken.

In de tussentijd kan het probleem verder worden onderzocht en opgelost zonder de extra druk van een opeenstapeling van tests te stapelen. De fabrikant kan tijd besteden aan het verzamelen van aanvullende informatie die kan helpen het ontwerp voor de toekomst te verbeteren.

Schoonmaken voor succes

In bijna alle analysemachines is het essentieel om alle relevante oppervlakken tussen elke test effectief te reinigen om kruisbesmetting te voorkomen. Dit proces kan gepaard gaan met dure chemicaliën en eventuele vertragingen bij voltooiing zullen de operationele efficiëntie van de analyseapparatuur verminderen.

Met behulp van moderne berekeningsstroomdynamica (CFD) is het mogelijk om de reinigingscyclus te optimaliseren door een spruitstuk te creëren met kleppen, fittingen en sensoren die dode gebieden minimaliseren. Door de tijd die nodig is voor het reinigingsproces te verkorten, wordt de tijdsvertraging tussen de analyses tot een minimum beperkt en de productiviteit verhoogd.

In elk geval moeten de chemische bestendigheidseigenschappen van afdichtingen en diafragma's naar behoren worden beoordeeld om te garanderen dat ze geschikt zijn voor de taak. Operationele betrouwbaarheid is van het grootste belang op dit gebied en dat omvat zowel de onderhoudcycli als de eigenlijke analyseprocessen.

Het veld leiden

Analysemachines werken met 24 / 7 om aan de vraag te voldoen en het is essentieel dat elk onderdeel een onhoudbare betrouwbaarheid oplevert. Het vloeistofmanagementsysteem vormt het hart van de apparatuur en bewijst dat een combinatie van kleppen, afdichtingen en manifolds deze betrouwbaarheid kan leveren en vereist expertise in het ontwerp, de fabricage en het testen van vloeistofbesturingssystemen.

Door te werken met vloeistofcontroledeskundigen, zoals Bürkert, is het mogelijk om een ​​bestaand ontwerp te optimaliseren in termen van prestaties en betrouwbaarheid. Met behulp van een combinatie van standaardproducten en op maat gemaakte manifolds, kan een unieke oplossing worden geleverd die is afgestemd op een specifieke toepassing.

Op deze manier kunnen OEM's hun reputatie verbeteren door toonaangevend te zijn op het gebied van klinische analyse, terwijl ze tegelijkertijd de productiviteit verbeteren en de operationele kosten verlagen.

Kirsty Anderson

Bürkert Fluid Control Systems

Fluid Control Centre, 1 Bridge End, Cirencester, Gloucestershire, GL7 1QY, Verenigd Koninkrijk

Tel: + 44 (0) 1285 648761 Fax: + 44 (0) 1285 648721

Web: www.burkert.co.uk

E-mail: [Email protected]

Bürkert Fluid Control Systems

Fabricage van procesapparatuur. Een van de weinige fabrikanten die oplossingen biedt voor de complete regellus.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.