← Terug naar categorie Valves & Actuators

Lagere kosten EN COMPLICATIE MET Norgren NIEUWE HOGEDRUKFILTER CNG VALVE

Norgren hogedrukklep

Aangezien de prijzen van 'traditionele' voertuigbrandstoffen blijven stijgen, blijven voertuigfabrikanten en chauffeurs zoeken naar meer kosteneffectieve en efficiënte manieren om wegvoertuigen voort te stuwen.

Een van de snelst groeiende hiervan is gecomprimeerd aardgas (CNG), waarvoor de bedrijfskosten ongeveer 35 procent van die van benzine bedragen. De snelle groei van CNG-voertuigen - waarvan er nu bijna 15 miljoen wereldwijd zijn - gaat gepaard met een toename van het aantal CNG-tankstations over de hele wereld, dat nu 20,000 overtreft.

Traditionele systemen voor het afleveren van CNG in voertuigen zijn gebaseerd op een complexe opstelling bestaande uit een regelaar, een elektromagnetische klep, een draaiaandrijving en een kogelklep. Dit creëert niet alleen een aanzienlijk lekpotentieel door het aantal componenten en het uitgebreide benodigde leidingwerk, maar tijdens de vulcyclus wordt altijd wat gas in de atmosfeer gelucht.

Dit erkent Norgren, een internationale marktleider in pneumatische beweging en vloeistofbeheersingstechnologie, heeft een innovatief, hoogwaardig klepproduct ontwikkeld dat Engineering Advantage levert door het aantal componenten en de kosten te verminderen, potentiële lekpaden te minimaliseren en verspilling tijdens het vullen te elimineren.

Gebruik makend van de uitgebreide wereldwijde ervaring van Norgren op het gebied van hogedrukgasklepconstructies, is de enkele hogedruk direct werkende klep geschikt voor zowel OEM-installatie als retrofit en kan deze werken bij een temperatuurbereik tussen -40ºC en + 70ºC, waardoor het geschikt is voor gebruik in de meeste omgevingen in de wereld.

Het is ontworpen om gemakkelijk om te gaan met de werkdrukken tot een 320-balk die meestal te vinden is in de toepassingen. Installatie en onderhoud zijn beide aanzienlijk vereenvoudigd, terwijl het ontwerp ervoor zorgt dat er geen gas verloren gaat tijdens de vulcyclus, waardoor verspilling van kostbare hulpbronnen wordt geminimaliseerd, luchtvervuiling wordt verminderd en kosten worden bespaard in vergelijking met traditionele systemen.

Als aanvulling op de afsluitersportfolio biedt Norgren ook een uitgebreid assortiment spruitstukoplossingen voor solenoïde kleppen die speciaal zijn ontworpen voor CNG-toepassingen. Opnemers kunnen kiezen uit een drievoudig ventielblok dat kan worden gebruikt in fatsoenlijke panelen of in een bus- of vrachtwagendispenser; een zeswegverdeelblok dat kan worden gebruikt in een dispenser voor tweezijdige kleine voertuigen; of een elfverdeelverdeler om een ​​prioriteitspaneel en dispenser te regelen. Alle spruitstukken hebben geïntegreerde terugslagkleppen.

Jon Taylor, Global Sector Head - Energy bij Norgren, licht toe: "Norgren en zijn dochterondernemingen over de hele wereld hebben een voortrekkersrol gespeeld in innovatie bij het ontwerp van kleppen voor hogedruktoepassingen tot 1,000-bar. Op basis van onze pedigree en technische expertise in de energiesector, hebben we oplossingen ontwikkeld die tijd, kosten en verspilling besparen in zowel OEM- als retrofit-CNG-compressor- en dispensertoepassingen. Deze producten zijn uitgebreid getest door enkele toonaangevende spelers in de CNG-sector, met indrukwekkende resultaten. "

Voor meer informatie bezoek www.norgren.com / nl / energie

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.