← Terug naar categorie Pumps

Verminder de exploitatiekosten van de pomp in de productie van gassturbines

Pompen stroomgeneratie

Grootschalige, hoge prestatiepompen zijn traditioneel ontworpen om aan de specificaties van een bepaalde toepassing te voldoen zonder de noodzaak van snelheidscontrole. Wijzigingen in de bedrijfsomstandigheden na de eerste installatie kunnen echter leiden tot een pomp die niet in de buurt van zijn beste efficiëntiepunt (BEP) werkt, waardoor het totale proces minder efficiënt is.

Alex Myers, Retrofit Sales Director bij Sulzer, kijkt naar de nieuwste technologie om de efficiëntie te verbeteren en de bedrijfskosten te verlagen.

In lijn met alles van onze auto's naar huishoudelijke apparaten, fabrieken, gebouwen en infrastructuur, is de energieproductie industrie onder druk om efficiënter te worden. Naarmate het aantal hernieuwbare energieproductieplaatsen toeneemt, moeten de traditionele generatieplaatsen compenseren voor variabele beschikbaarheid, naast de natuurlijke vraagschommelingen. Het oorspronkelijke ontwerp van warmtekrachtcentrales, met gecombineerde cyclus gasturbines (CCGT), dient echter met een vaste stroomuitgang te werken en als zodanig is de apparatuur in deze installaties ontworpen om deze taak te vervullen.

Gasgestookte installaties worden steeds meer geëxploiteerd om 'off-peak' te bedienen, wat betekent dat de output moet worden gevarieerd om aan de vraag te voldoen. In deze situatie moet de vaste hoeveelheid gegenereerde stoomdruk afgebroken worden over kleppen op het hogedrukvoedingssysteem. Het configureren van een variabele snelheid aandrijving op de feedwater pompen kan aanzienlijke verbeteringen bieden in efficiëntie die ook zal helpen om de bedrijfskosten te minimaliseren.

Verbeterde efficiency met innovatieve snelheidscontrole

Een gasgestookte warmtekrachtcentrale in een raffinaderij in Duitsland gebruikte een boilervoedingspomp om 1,000 m3 / h (4,400 USGPM) water te voorzien, met een kop van 1,355 m (4,450 ft). De pomp werd ingesteld op een vaste snelheid die draait bij 2,980 rpm en vereist een 4.1 MW (5,500 hp) motor om deze te bedienen. Sinds de oorspronkelijke installatie van de pomp, was de productiecyclus van de klant aanzienlijk veranderd en moest de pomp op partiële lading rennen door veranderingen in de stroomvraag.

Om te kunnen voldoen aan de vereiste variabele stroom tussen 500 m3 / h (2,200 USGPM) en 1,000 m3 / h (4,400 USGPM), gebruikte de centrale een klep bij het ontladen om de stroom te versnellen. Dit betekende dat de gegenereerde kop werd verstoken en de energie en de kosten om het te creëren was verspild. Deze ondoeltreffendheid kan worden vermeden. Om de efficiëntie van de voedingspomp te verbeteren, was het nodig om zijn werkbereik te wijzigen door een snelheidsbesturingsmechanisme te configureren.

In eerste instantie overwoog de klant twee meer conventionele opties: een frequentieregelaar en een hydrodynamische snelheidskoppeling. Beide alternatieven hadden echter een aantal nadelen: hoofdzakelijk de grootte, het ongemak en de installatiekosten voor de middenspanningsvariabele snelheidsaandrijving (VSD) en de inherente rendementsverliezen van de koppeling. Deze twee opties hadden echter voordelen, de VSD bood goede energie-efficiëntie en de koppeling was compact en relatief eenvoudig te monteren, zittend tussen de hoofdmotor en de pomp.

Sulzer stelde voor het gebruik van een innovatieve derde optie, die is ontwikkeld voor de hernieuwbare energieindustrie en heeft de voordelen van beide alternatieven en geen van de negatieven geleverd. De elektro-mechanische aandrijving met variabele snelheid (CONTRON®) bood een compacte, handige oplossing die tussen de motor en de pomp kon worden geïnstalleerd en was extreem energie-efficiënt, nog meer dan de grote VSD.

Voor deze specifieke toepassing zou de combinatie van een variabele snelheid aandrijving en een mechanisch gearresteerd assemblage de ideale oplossing zijn. De CONTRON® elektro-mechanische aandrijftrein zorgt ervoor dat de hoofdmotor in lijn staat met de pomp, maar maakt gebruik van een planetaire tandwielinrichting die wordt aangedreven door een servomotor met hoog vermogen en een aandrijfsysteem met variabele snelheid als een overschrijding die geleidelijk overneemt als de benodigde werking Snelheid druppelt.

De echte kop is hier dat de toevoeging van de CONTRON® het volledige krachtoverbrengingssysteem levert aan de pomp tot aan de pomp tot 95% efficiënt.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.