← Terug naar categorie Pumps

Pompen kunnen onbeperkt drooglopen

Hydra-Cell hogedrukpompen

Pompen die falen door droog te lopen is geen ongewoon probleem, maar een probleem dat kan worden geëlimineerd door gebruik te maken van Hydra-Cell sealloze pompen van Wanner.

Alle pompen met dynamische afdichtingen kunnen het droogloopprobleem niet beïnvloeden. De vloeistoffen die deze pompen verplaatsen fungeren ook als het smeermiddel en koelsysteem voor de pomp. Wrijving van de mechanische afdichtingsvlakken die samenglijden zonder smering of de asverpakking die tegen de as loopt zonder koeling door vloeistoflekkage veroorzaakt oververhitting, vastlopen en catastrofaal falen.

Hydra-Cell hogedrukpompen zijn anders. Ze werken met hydraulisch uitgebalanceerde membranen en hebben daarom geen dynamische afdichtingen die oververhit raken en falen tijdens drooglopen. Wanner beweert dat Hydra-Cell-pompen onbeperkt droog kunnen blijven.

Hydra-Cell's seal-less ontwerp maakt het ook mogelijk om vloeistoffen te verpompen die schurende deeltjes en andere niet-smerende vloeistoffen bevatten die schade aan pompen met mechanische afdichtingen zouden veroorzaken.

Exploitanten die te druk zijn om te merken dat de voedingstank leeg is, kosten de industrie vele miljoenen ponden per jaar. geld dat kan worden bespaard door Hydra-Cell-pompen te gebruiken.

Neem voor meer informatie contact op met Wanner International, Church Crookham, Hampshire Tel. + 44 (0) 1252 816847 E-mail: [Email protected] Web: http://www.hydra-cell.com

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.