← Terug naar categorie Pumps

Pumping Bijtende Soda Natriumhydroxide

Pumping Natronloog natriumhydroxide

Chemisch

Natronloogoplossing een sterke metallische base die wordt gebruikt in een groot aantal industriële chemische processen.

Het fluïdum varieert van 1-40cPs afhankelijk van de temperatuur en de concentratie van de oplossing. De SG zullen variëren tussen 1.1 op ongeveer 10% concentratie 1.4 in 50%.

Natronloog kan een exotherme reactie in contact met andere vloeistoffen veroorzaken, met name water. Resten van de oplossing zal kristalliseren.

Natronloog is zeer corrosief en veroorzaakt ernstige brandwonden en degraderen menselijk weefsel.

toepassingen

  • De productie van papier wordt een belangrijk deel van de wereld bijtende soda. De oplossing wordt gebruikt om lignine uit cellulosevezels te scheiden bij de productie van pulp. De oplossing wordt opnieuw gebruikt als onderdeel van het bleekproces om de helderheid van het papier te verkrijgen en ontinkten.
  • Natronloog wordt ook gebruikt voor pH-correctie als onderdeel van chemische productie, behandeling van afvalwater.
  • Voor huishoudelijk gebruik, wordt bijtende soda traditioneel gebruikt in huishoudelijke schoonmaakmiddelen, zoals afvoer deblokkering waar het eten / haar opbouw snel wordt opgelost. Vele ovenreiniger bevatten loogoplossing vetten en vet worden afgebroken zonder de lade en in de oven. Bijtende kan ook gevonden worden in lagere concentraties in het haar producten voor 'verzachten' haar en wordt nog steeds gebruikt in zeep maken.
  • In de zware industrie en nutsbedrijven, wordt natronloog gebruikt voor het verwerken van metalen en glas producten, zoals etsen en oppervlaktebehandeling. Bij het verbranden van steenkool elektriciteitscentrales, loog wordt gebruikt om te reageren met kooldioxide als "scrubbing" agens, vangen het gas.
  • De voedselproductie gebruikt caustische soda in het schoonmaken en pellen van groenten, zoals loog water in het maken van traditionele voedingsmiddelen en een pekeloplossing voor de verzachting van olijven. In CIP processen loog kan worden gebruikt voor het "wassen" van ophoping van product in productie en zelfs pub bierleidingen.

Pompen Causticm soda natriumhydroxide 6

CIP lijnen bij een bottelarij fabriek gebruik maken van de reinigende eigenschappen van bijtende soda. De krachtige reinigende eigenschappen worden gebruikt om 'scrub' de lijnen voor een hoge druk spoelen.

Pompen overwegingen

Voor organisaties omgaan met bijtende soda omvatten chemische compatibiliteit; bijtende is zeer reactief met aluminium, carbon staal en kunnen problemen met de Viton en Flurocarbon veroorzaken.

Afhankelijk van de concentratie van de oplossing, kunnen de meeste metalen zijn zoals tevens polypropyleen, PVDF, PTFE en EPDM. Wanneer de concentratie hoog zijn gespecialiseerde legeringen en kunststoffen bevelen.

Pompen Caustic soda sodium hydroxide 5

Boven: Verder UK heeft natriumhydroxidedoseersystemen geïnstalleerd in rioolwaterzuiveringsinstallaties

Het wegwerken van lekken

Lekvrije, bevatte de behandeling wordt sterk aanbevolen als de blootstelling aan de werknemers, hetzij door middel van een lek uit de pomp direct of tijdens het opruimen van een lekkage kan zeer gevaarlijk zijn.

Indien een mechanische asafdichting laat 'huilen' van de vloeistof de bijtende kan snel kristalliseren, waardoor slijtage rond de schacht. Het is daarom aan te bevelen dat een dubbele afdichting wordt gebruikt en voor de absolute insluiting, vooral bij hogere concentraties een pomp zonder mechanical seals, zoals een mag rijden centrifugale model.

Doseren

Bijtende wordt vaak toegediend als deel van een proces, zoals in water en rioolwater. Peristaltische pompen kan een goede werkende oplossing voor de accurate levering te bieden, vooral op een dagelijkse cyclus, waar een omvormer en pH-sonde systeem kan veranderen van de snelheid van chemische wordt gedoseerd.

Verder (UK) Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.