← Terug naar categorie Vloeistoffen en vloeistoffen

Voorvorm sterilisatie en aseptische blazen

De nieuwe aseptische blazen

Een interview met aseptische specialist GEA Procomac

Na de introductie van ABF, de enige Aseptic ventilator op de markt voor PET-flessen die is gekoppeld aan een aseptische vulmiddel heeft GEA Procomac een aantal vragen van klanten die deze gevoelige drank het vullen ontvangen. De nieuwe aseptische blazen technologie op de markt geïntroduceerd door GEA Procomac heeft veel belangstelling gegenereerd en dus even, het bedrijf Director of Sales en aseptische specialist Flavio Salvadori, geeft antwoord op deze vragen.

Is ABF geschikt voor elke scala van producten?
“ABF is gevalideerd voor hoge en lage zure producten. Het snelheidsmeetbereik op 1L container gaat van 12.000 BPH (6 holten blower) met BPH 48.000 (24 holten blower). We zijn momenteel het vervaardigen van een 14 holtes en een 24 holtes Aseptic Blowers voor de Zuid-Oost-Aziatische markt.”

Hoe heb je preforms sterilisatie benaderen?

"Preforms sterilisatie is een van de kritische aspecten van aseptisch blazen. Aangezien er na het blazen geen verdere behandeling op de fles plaatsvindt, moeten de voorvormen zowel intern als extern worden gesteriliseerd en doen we het in één enkele stap met een gecontroleerde stroom van Vaporized Hydrogen Peroxide (VHP) na de verwarmingsoven. "

Waarom bent u gewezen op het belang van één enkele stap van voorvormen sterilisatie?
“Dit is om elk risico van kruisbesmetting te voorkomen. Als de voorvorm uitwendige oppervlak gesteriliseerd voordat de interne, in de volgende stappen van het blaasproces verontreiniging kan worden overgebracht vanuit de voorvorm naar buiten waardoor de voorvorm buitenoppervlak samen verontreinigen met machineoppervlakken in de gecontroleerde verontreiniging gebied. Kijk naar de zeer bekende nat PAA-technologie: de interne en externe steriliseren van de flessen worden altijd op hetzelfde moment worden uitgevoerd “.

Terugkomend op VHP behandeling, kunt u ons verdere details van de controle van de waterstofperoxide parameters?
"De controle van de procesparameters is een pijler van aseptische technologie. De druk, temperatuur en concentratie van het sterilisatiemiddel moeten altijd onder controle zijn om een ​​herhaalbaar proces te garanderen. Dit is de belangrijkste reden waarom het gebruik van andere sterilisatiemiddelen zoals UV-lampen altijd is beperkt tot ESL-toepassingen. "

Laten we focussen op deze, gelooft u dat UV-lampen zijn niet geschikt voor houdbare dranken Aseptic applicaties?
“Het is niet in mijn mening, het is een specificatie van Aseptic technologie: een proces parameter onder controle te zijn. Het rendement van een UV-lamp afneemt tijdens de levensduur van de lamp zelf, dus niet in de hand kan worden beschouwd.”

Wat is het grote verschil tussen ABF-technologie en andere schone blazen technologieën op de markt?

“Het antwoord ligt in de vraag. Het verschil is dat schoon betekent niet aseptische. Aseptische ontwerp is een multi-disciplinaire aanpak van de analyse van elk mogelijk risico op besmetting en het minimaliseren van de geïdentificeerde risico's. Laat ik u een voorbeeld geven, het voorbeeld van de fietser. Het is mogelijk (en het is ook erg leuk) om een ​​motor te rijden zonder het dragen van de helm. De fiets is ontworpen door de fabrikant om bescherming te geven aan de bestuurder. Maar als er iets misgaat en de fietser heeft een ongeval, het dragen van de helm is een goede manier om letsel te voorkomen. Terugkomend op uw vraag kan ik zeggen dat een schoon milieu is een goede gewoonte om vervuiling te voorkomen, maar slechts een aseptische omgeving kan steriliteit van het eindproduct te garanderen. Een schone omgeving helpt zeker om het risico, maar slechts een aseptische omgeving te verminderen kan het risico te brengen tot een minimum beperkt.”

Hoe kan ABF garanderen dat de steriliteit van de voorvorm en de fles?
“ABF is ontworpen volgens een hoofdregel van Aseptic ontwerp dat een duidelijke omschrijving van een steriele zone. Onze blower is de enige Aseptic één in de markt, want het is de enige blazer met een duidelijk omschreven steriele zone. Zodra de voorvorm steriel het in de microbiologische Isolator en blijft in deze steriele zone tot aan de aseptische aftopping van de flessen na het vullen.”

Kun je enkele details over een Microbiologische Isolator in de Drank- en zuivelindustrie geven?
“Als een Surgery Center in een ziekenhuis is waar chirurgische ingrepen worden uitgevoerd, de microbiologische Isolator is de omgeving waar aseptische blazen, het vullen en het afdekken handelingen worden uitgevoerd. Zoals tijdens de operatie alles steriel ter voorkoming van infecties te zijn, hetzelfde geldt voor het blazen, het vullen en het afdekken operaties.”

Hoe wordt dit bereikt in een Microbiologische Isolator?
“GEA Procomac introduceerde de Microbiologische Isolator in de gevoelige drankenindustrie in 1996. We hebben hetzelfde concept voor het aseptisch blower gebruikt. We eerst fysisch gescheiden de vuile mechanische onderdelen van de steriele ruimte. Tweede ontwierpen we elk onderdeel in de steriele zone te reinigen met schuimende agenten te zijn en gesteriliseerd met Vaporized waterstofperoxide te zijn. Vervolgens hebben we onder druk van de omgeving met een redundante HEPA-filter station naar de steriele omgeving in de klas 100 classificeren.”

Heb je de microbiologische isolator met Strip testen in aanmerking?
“Natuurlijk hebben we: in staat zijn om de Aseptic validatieprotocol van de ABF te vervullen, moet de machine worden uitgedaagd met Strips geënt met Bacillus atropheus. Dit is de enige manier om een ​​aseptische machine valideren en dit is de reden waarom een ​​Strip testfase onder de standaard aseptische validatieprotocollen van alle belangrijke gevoelige drank spelers op de markt is vereist.”

Je bedoelt dat het zonder Strip testen van de steriele zone een aseptische machine kan niet worden gevalideerd voor de grote spelers te vullen gevoelige dranken op de markt?
“Ja, ik bedoel dit. En ik zou willen dat dit moet worden benadrukt voor onze klanten die zijn co-verpakking voor de grote spelers. ABF is de enige technologie geschikt onder de Aseptic Validation Protocol van elke speler op de markt te worden gevalideerd.”

Hoe ga je commentaar de volgende verklaring: 'Blazen is minder kritisch dan het vullen van een microbiologisch oogpunt, omdat het een droge ruimte'?
“Aseptic is een geen compromis technologie en elk aspect moet onder controle worden gehouden. Het is een kwestie van feit dat de operatie wordt uitgevoerd in een droge omgeving, wordt toch alle voorzorgsmaatregelen (steriele kleding, steriele instrumenten, steriele omgeving, etc.) genomen om de patiënten te beschermen. Hetzelfde geldt voor Aseptic blazen en vulling: alles zal worden gedaan om de gevoelige producten te beschermen “.

Flavio Salvadori
Sales Director
GEA Procomac SpA
GEA Process Engineering
Tel: 39 0521 839 490
E-mail: [Email protected]
Web: www.gea.com

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.