← Terug naar Ketels en verwarmingssystemen categorie

De positieve impact Clean Steam Can Make In de sector Food & Beverage

schoon stoom bouwen

Misschien heb je ons rapport al gelezen waarom schone stoom het grootste toezicht van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie is, maar waarom zou u precies investeren in een schoon stoomsysteem voor uw eigen fabriek?

Francisco Pedrosa, Regional Clean Steam Specialist bij Spirax Sarco geeft het volgende advies:

Ik ga redelijk simplistisch zijn met mijn redenering hier. Naarmate het gebruik van schone stoom meer gemeengoed wordt, zullen voedselproducenten die stoom gebruiken in direct contact met hun proces de volgende acht voordelen halen.

1. Kwaliteitscontrole
Naast het verwijderen van verontreinigingen, kan schone stoom zorgen voor een consistent hoge standaard van andere kritieke kenmerken zoals droogheid, oververhitting en de productie van niet-condenseerbare gassen.

2. Nakoming
Als u zich bezighoudt met operationele gezondheid en veiligheid, kunt u er zeker van zijn dat een schoon stoomsysteem voldoet aan de wettelijke vereisten en voldoet aan de meeste commerciële vereisten.

3. Productconsistentie
Zonder risico op verontreinigingen, zoals overdracht of fijnstof, kunnen uw voedseltechnologen er zeker van zijn dat ze keer op keer consistente kwaliteit en smaak kunnen leveren.

4. Klant- en consumentenvertrouwen
Schone stoom die consequent vrij is van ketelwaterbehandeling chemische vervuilingen, biedt veel betere zekerheid voor de consument, wat een groot voordeel oplevert voor grote retailers die zich steeds meer bewust worden van de effecten die gefilterde stoom kan hebben op de kleur en smaak van hun producten. Dit op zijn beurt creëert vertrouwen van de klant en bescherming van het merk.

5. Minder afval en stilstandtijd
Veel industriële toepassingen beschouwen schone stoom nu als hun eerste keuze als het gaat om het overbrengen van grote hoeveelheden energie over een lange afstand, omdat het een economische energiebron is. Schone stoom is ook gemakkelijk te produceren, omdat water een van onze meest toegankelijke natuurlijke hulpbronnen is. Vertrouwen op chemicaliën die eerder werden gebruikt om het water te reinigen, behoort ook tot het verleden, zodat u afval kunt minimaliseren en een positieve impact hebt op de totale kosten.

6. Flexibiliteit van gebruik
Het gebruik van schone stoom betekent dat u investeert in een bron die veel veelzijdigheid biedt. Schone stoom kan voor een aantal verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder het verwarmen van ruimten, het koken of conserveren van voedsel, vulkaniseren, water verwarmen of als energiebron voor het aandrijven van turbines en pompen.

7. Verminderd risico
Goede voedselhygiëne vermindert het risico van voedselvergiftiging bij consumenten. Hoewel dit als een gegeven moet worden beschouwd, zoeken grote retailers steeds vaker naar bewijs dat alle mogelijke maatregelen zijn getroffen om ervoor te zorgen dat dit het geval blijft.

8. Onberispelijke reputatie
Een terugroepactie van een product is een vlek op het schrift van elke fabrikant - vooral die producten produceren die bedoeld zijn voor menselijke consumptie. De implementatie van een zorgvuldig beheerd proces van schone stoom en voedselveiligheid zorgt ervoor dat de reputatie van uw merk en het consumentenvertrouwen intact blijven.

Download onze nieuwe whitepaper, het krachtigste ingrediënt voor eten en drinken, voor een definitieve handleiding voor het gebruik van een schoon stoomproces in uw voedsel- en drankenfabriek. http://sxscom.uk/cleansteamfb.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via