Laatste pijpleidingoplossingen om kwel te minimaliseren en temperatuurregeling te optimaliseren

Voor producenten van levensmiddelen omgaan met viskeuze producten, het ontwerp en de specificatie van geschikte leidingen is van cruciaal belang. Terwijl van een mantel leidingwerk is bekend terrein, wat zijn de nieuwste oplossingen beschikbaar zijn voor lekkage te minimaliseren en te optimaliseren temperatuurregeling? Stephen Forrester, MD van adi productie buizen, biedt zijn analyse.

stephen forrester adi productie buizenViscositeit speelt een sleutelrol in elk industrieel proces waarbij vloeistof betrokken is, maar het is vooral belangrijk in de voedings- en drankensector. Hoge volumes vloeistoffen, variërend in viscositeit van waterig tot pasteuze, moeten bijvoorbeeld zorgvuldig door pijpleidingen worden gepompt om de kwaliteit van het product te handhaven.

Werkwijze leidingsystemen voeren viskeuze producten moeten worden gedimensioneerd correct afhankelijk van de viscositeit en de werkdruk die moet worden bereikt om de juiste stroomsnelheden service plantaardige producten zoals temperers en inleggers verschaffen.

Echter, problemen bij temperatuurschommelingen veroorzaken de viscositeit of de toestand van de vloeistof te veranderen. Vaak vloeistoffen gedragen pijpleidingen veel warmer dan omgevingstemperatuur en als zodanig ervaren warmteverliezen als temperatuurregeling maatregelen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld kunnen geconcentreerde suikeroplossingen slurries gebruikt snoepgoed productie vereisen vaak preventieve maatregelen om het ontstaan ​​van suikerkristallen die nadelig kan beïnvloeden verbindingsprestaties in de pompen en kleppen stoppen.

Een van de meest gebruikte oplossingen in de industrie is mantelbuiswerk. Dit houdt in dat het wordt doorgevoerd om de vloeistof in de binnenband te verwarmen of af te koelen. Dit handhaaft een constante temperatuur van het medium dat wordt overgebracht om te verzekeren dat een constant debiet wordt bereikt.

Hoewel het concept van mantelbuiswerk eenvoudig is en met succes wordt gebruikt in duizenden verschillende procestoepassingen, zijn er verschillende recente innovaties die superieure temperatuurregeling, betrouwbaarheid en efficiëntie bieden. Deze omvatten:

Triple jacketing

Drievoudig jacket systeem gebruikt 316 roestvrij staal op de binnenhuid waarbij het product in contact met de pijp. Er is een volledig gelast 304 roestvrijstalen mantel over de buis en fittingen met een inlaat en uitlaat verbinding die de stroom van heet water door de mantel gedeelten bij een gecontroleerde temperatuur staan ​​om het product te verhitten. Het drievoudige mantel systeem daarna nog volledig gelaste mantel die is gevuld met geschikte isolatiesecties voor het lassen.

Dit ontwerp drijft de warmte naar binnen naar het product dat het effectiever en efficiënter dan conventionele mantel maakt.

Dit betekent ook dat de warmte niet het gebied in ontsnapt en de omgevingstemperatuur van het gebouw verhoogt, waardoor de noodzaak voor airconditioning wordt verminderd. Terwijl de aanvankelijke kostprijs hoger is dan bij normale jacks, bieden de energiebesparingen op lange termijn een aantrekkelijk rendement op de investering.

adi ontwikkelde dit systeem voor een chocoladeproductie-installatie in 2008 in Polen, maar dit is inmiddels uitgerold over andere fabrikanten en aannemers.

Het minimaliseren van kwel

Vetten in bepaalde produkten lekken vaak uit de omgezette afdichtingen normaliter gebruikt zoals nitrile en gortex. Echter gevangen afdichtring systemen bewezen de lekkage te voorkomen dat gebeurt vaak.

Hier een normale O-ring, meestal gemaakt van één van beide Buna®-N of fluorkoolstof, wordt tussen twee aluminiumplaten vasthoudringen om een ​​vacuüm afdichting te vormen. Dit is een effectiever afdichtmiddel dan geflensde afdichting omdat het een voedselhygiëne rang ingekapselde verbinding die heeft bewezen veel effectiever in de langdurige preventie van beschadiging of lekkage bij contact met viskeuze producten zoals suikerstroop, glycol of te chocola.

Grote radius bochten

Lange radiusbochten vormen een uitdaging voor sommige fabrikanten, aangezien geprefabriceerde jassen niet altijd in de juiste afmetingen beschikbaar zijn. In deze gevallen is een oplossing op maat de beste keuze, maar dit kan kostbaar zijn en een aantal verschillende partijen betrekken.

Dienstverleners zoals ons kan ook de faciliteiten om sterk aangepaste producten die het mogelijk maken om op lange radius bochten nemen vervaardigen. Zo kunnen we grote radius bochten van maximaal drie diameters van de binnen- bochten hebben ook drievoudige jassen voor pigging systemen.

leidingwerk specificatie

De alternatieven

Het belangrijkste alternatief voor dubbelwandige systemen is het verwarmen van sporen. Spoorverwarming houdt in dat er een elektrisch verwarmingselement wordt aangedreven - ook wel 'hitteband' genoemd - langs de lengte van een buis om de temperatuur van het materiaal binnenin te houden. De buis moet dan worden bedekt met een laag thermische isolatie om warmteverlies te voorkomen en de energie-efficiëntie te verhogen.

Het nuttige thermische eigenschappen, zoals het vermogen om warmte te transporteren over lange afstanden terwijl hij zijn warmte met een constante snelheid, stoom een ​​nuttig alternatief voor elektrische verwarmingsband oligo verwarmingstoepassingen. Stoom tracers kunnen vaak gebruik maken van overtollige proces stoom die anders verloren zou gaan, waardoor ze een zeer efficiënte optie. En in de afwezigheid van een live elektrische stroom, stoom tracing is inherent veilig en geschikt voor gebruik in alle zones.

Echter, het belangrijkste probleem met enkel spoor verwarmingssysteem is de inconsistentie van temperatuur biedt. Typische trace verwarmingssystemen zal hot spots die kunnen bake off van het product, die vervolgens worden verergerd door koude plekken op andere locaties te genereren. Terwijl een zelfregulerend tracer-kabel zijn watt vermogen op elk punt langs de gehele lengte van de verwarming circuit aan te passen, waardoor warme of koude plekken te voorkomen, zal een triple mantel systeem nog steeds bieden een superieure temperatuur consistentie.

Zo hebben we onlangs een upgrade van een verwarmingsverwarmingssysteem voor mantelbuisleidingen voor een bekende Britse koekjesfabrikant afgerond. Het werk bestond uit het vervangen van de oude en dure tot gebruik te traceren verwarmde koperen leidingen met nieuwe RVS dubbelwandige buizen en filters. Met een totaal van 150 meters in lengte, voedt het pijpleidingen de siroop van de opslagtanks naar acht mengventilatorinstallaties. De buizen zijn vervaardigd in 3m-lengten in onze fabriek in Somerset en voor installatie naar de locatie getransporteerd.

Aangezien deze productiesystemen in gebruik zijn 24 / 7, was het van cruciaal belang dat er geen onderbrekingen van het proces en geen bacteriële problemen. Vandaar dat alle leidingen was druk en zwabber getest bij elke las uitgevoerd door een specialist gecodeerde lasser.

Het resultaat was een aanzienlijke energiebesparing voor de fabrikant. Een kostbaar proces dat een aanzienlijke hoeveelheid elektrische energie, vervangen door vier verwarmingselementen om een ​​stroom van heet water rond het opgekrikte leidingsysteem te verschaffen.

Het tweede alternatief voor leidingen met mantel is 'limpet jassen' of "limpet spoelen. Limpet jassen bieden een relatief goedkope temperatuurregeling oplossing; Aangezien het systeem niet in de nabijheid van het product, warmteoverdracht inconsistent. Zoals bij draadverwarming, isolatie ook vereist bij limpet jassen warmte, die een extra last behouden.

Een probleem waar zowel limpet jassen en sporenelementen verwarmingsinstallaties is de onmogelijkheid om de isolatiemantel gewenste volledig lassen. Daarom zijn ze veel meer gevoelig voor schade, in het bijzonder bij gebruik in zware industriële omgevingen. Beschadigde isolatie werkt warmte niet goed vasthouden, waardoor het product in de leidingen is niet gehandhaafd op de juiste temperatuur.

Procesindustrie Informer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.